Bloggfråga: Tecken och när man ska agera på dem?

Jag fick nyligen en spännande bloggfråga av signaturen Vattuman:

Hej Helena!

…det är en sak jag undrar över. Det här med att man ibland kan få ett tecken om hur/vad man ska göra i livet. Tror du på sådant? Om man nu tror på sådant hur kan man veta att någonting är ett tecken?…

I november hade jag en veckoutmaning som gick ut på att just öppna mig för tecken. Jag tror på dem, även om de ibland klarnar först i efterhand. I inlägget så rekommenderade jag en bok, Pinch me, av Bernadette Logue. Det var en mycket spännande berättelse om hur hon börjat uppmärksamma djur som tycktes visa sig för henne, mer än vanligt. Jag gjorde samma sak och följande hände:

Ormarnas visade vägen

Det var en het sommar i Sörmland förra året. Varje dag går jag minst tre promenader med hundarna. Jag har gjort detta i många år men aldrig har det hänt som hände mig i skogarna förra sommaren: ormar. Jag såg ormar precis överallt. Och det var inte det normala, vanliga beteendet som upprepade sig, d v s att jag bara såg dem slingra iväg ner i gräset när de kände vibrationerna av mina fotsteg. Nej, de här ormarna, allt från snokar till huggormar, stannade upp och vände upp sina huvuden mot mig. De liksom bara tittade på mig. Och jag, som skrikit och hoppat så fort jag sett en ringlande svans började att kom på mig själv med att bara stå stilla och stirra rakt in i ormarnas ögon. Det hela kändes oerhört Harry Potterskt.

Det här var inte normalt. Min man trodde jag skämtade tills jag efter var och varannan promenad visade foton i min Iphone på alla ormar som stirrade upp mot mig. Jag tänkte att om nu detta var ett tecken, som Bernadette menade, så skulle jag söka efter symboliken för ormar för att hitta vägledning för vad detta ville säga mig. Hon rekommenderade symbolik för djurtotem.

Total transformation

Jag förknippar ormar med två saker; läkekonst och transformation. Jag minns att jag sett ormar ihopslingrade som siffran 8 inom tarot och att jag sett det förknippat med just transformation. Så okej, lite rädd att jag nu totalt blivit galen sa jag till mig själv att om det Bernadette predikade om tecken nu var sant så förebådade ormarna att stor transformation skulle komma att äga rum. Att det kanske också fanns en medicinskt koppling. Jag fortsatte att se ormar hela sommaren och det som hände var:

-Jag slutade mitt arbete som jurist. Vilket skedde till följd av min arbetsgivares svåra sjukdom och medicinska behandling.

-Jag fick möjlighet att börjar skriva här för er. Ett mycket stort steg.

-Mina e-böcker på Amazon transformerade min profil som jurist till astro/jurist/författare.

Om detta inte var en otrolig transformation inom loppet av några få månader, så vet jag inte vad som är det. Jag kan varmt rekommendera boken för den som är nyfiken på mer om Berndattes historia. Hon började lyssna till tecken och transformerade hela sitt liv i rekordfart. Väldigt inspirerande.

Nu åter till mina personliga tankar kring tecken och när man ska agera till följd av dem

Två typer av ledtrådar när det gäller tecken!

1. Konsten att undvika egna beslut

Ibland står man inför valmöjligheter men man vet inte vad man ska välja. Rädsla och osäkerhet är oftast de faktorer som gör att man inte lyckas ta ett beslut. Man står som en åsna mellan två hötappar, rädd att välja det minst saftiga strået. I en sådan situation letar man gärna tecken. Man vill helst slippa att ta beslutet utan mer pushas in i det. Jag har ofta befunnit mig här…

Lösningen: I den här situationen måste man ta ett beslut. Man tycks inte kunna bli lugn annars. Jag brukar generellt tycka att tvivel är ett starkt NEJ. Om det nu inte är så att man helt öppet och ärligt är rädd för att inte klara alternativen man väljer mellan. Då måste man kanske bara fråga sig själv följande; Ligger det här i linje med min dröm? Om svaret är ja, dags att party with your fear, som Marie Forleo hade sagt,och bara kliva rakt ut på okänd mark. Ibland måste man bara VÅGA för att vinna. (Men ett beslut att inte göra något är också ett beslut och helt acceptabelt- se mer under Kickar i baken nedan.)

[youtubeplay id=”9Sm-DWZw64s” size=”medium”]

2. Att generellt öppna sig för tecken, vad de än må bringa.

Detta var lite vad min ormberättelse kan få symbolisera. Jag hade inget direkt beslut att fatta men jag var väldigt nyfiken på vad som skulle komma.

Lösningen/Resultatet: Att ta in det som förmedlas och ha tillit till att det man känner är budskapet, kommer till en precis när det ska. Man behöver inte göra så mycket mer annat än att ha det i bakhuvudet. Den här typen av icke uppsökta tecken tror jag kommer för att vidga ens perspektiv och för att man, kanske, när möjligheter presenterar sig har det med sig som en språngbräda.

Ni ska inte tro att jag inte var nervös när jag startade att skriva den här bloggen. Jag var inför en helt ny publik, massor av flera läsare, och tog ett steg från den juridiska världen till vad mina kollegor troligen skulle beskriva som kvasi-vetenskap. Men jag hade någon slags förtröstan i, och sökte faktiskt, total förändring. Så jag skrev det första inlägget, och det andra, det tredje och så vidare tills jag kände mig varm i kläderna. Jag hade tillit till att låg i linje med både min önskan om, samt tecken på, transformation.

När får man tecken som kickar i baken?

Söker du efter utvägar/möjligheter i en relation/arbete eller boende/livssituation just nu? Vänder och vrider du på olika alternativ, dag som natt, men utan att det känns tillräckligt rätt för att faktiskt ta steget vidare?

Rannsaka dig för här kanske du har alternativ men av rädsla, oro eller liknande inte vågar agera. ”Jag vet vad jag har, men inte vad jag får”, är ett klassiskt uttryck vid sådana här funderingar. Man vill iväg på ett äventyr men vet inte riktigt om det kommer vara värt resan och risken. Det är absolut inget fel med att inte komma iväg riktigt ännu heller. Man har ekonomi, boende, relationer och barn att ta med i bilden och att leka hippie och packa en packsäck passar sig inte alltid, för alla, när som helst. Det är alltså inget misslyckande om man väljer att vänta tills man står inför en sådan där möjlighet att man liksom bara hoppar av sig själv, för att allt bara plötsligt klaffar.

Vad önskningar om förändringar vill ge dig ett tecken om

Att du letar efter utvägar och möjligheter säger dig en sak: Du har en dröm och en önskan om något annat. Något i din situation saknas för att du ska känna sig i balans. Det är sunt att du håller antennerna upp för förändring. Du kommer helt klart att göra förändringar men tiden är kanske inte riktigt mogen ännu. Forstätt hålla fast vid din önskan om förändring och hjälp dig själv på vägen så här: Visualiera den perfekta möjligheten för att du skulle våga ta steget. Kanske t ex så här:

”Tänk vad härligt det vore om det dök upp en arbetsmöjlighet/kärleksmöjlighet där allt bara flöt och fungerade med min ekonomi, min familjebild och mina amibitioner. Jag älskar att må bra i det jag gör på arbetet varje dag och i hur jag lever i mina relationer med familj, partner och make. Jag älskar att känna mig trygg i min ekonomi.

Här öppnar du dig för förändring, precis på dina villkor. Ha tillit till tankens kraft och praktisera den så länge som du inte kan, vill eller vågar agera. Jag vågar lova dig att förändring är på väg till dig. Att du redan överväger det är ett TECKEN. ;-)

Kramar från mig,

Helena

 

 1. Hej:) jag ser fjärilar flera gånger varje dag på bilder mm, och i somras var det var jag än gick. Vad kan det vara för tecken tror du?

  1. Hej Gabriella! Minns du filmen när Lammen tystnar? Där talar man om den symboliska betydelsen av fjärilslarver och fjäril- att de är en symbol för metamorfors. Något som transformeras från en typ av väsen till ett annat. Inom djurtotem symboliserar även fjärilar att man hittar glädje och lätthet i livet, eller att det är det man ska sikta på. Vad får du för känsla när du ser fjärilarna? För mig är de oerhört spirituella, jag kopplar alltid samman dem med anhöriga som kommer och hälsa på. På den här sidan kan du läsa mer om djurtotem. Du känner vad som passar bäst in på dig:
   http://www.spiritanimal.info/butterfly-spirit-animal/
   Om jag skulle gissa så skulle jag säga att de signalerar just glädje till dig, om de hela tiden kom till dig i olika färger och former, men vad vet jag? :-)
   Berätta gärna mer om du vill!
   Kramar Helena

 2. Jag har också ett sånt djurexempel. Har alltid varit lite rädd för grävlingar, fina javisst men de kan hålla sig långt bort från mig. Så började de ständigt dyka upp runt omkring mig, på vår gård, när jag joggade, letade svamp, körde bil. Såg en bok om djurens betydelse där jag yogar och slog snabbt upp grävling… vilken fullträff.

  Jag har engagerat mig mycket i min egen personliga utveckling sedan ett tag tillbaka, man kan säga att jag både ömsar skinn och förpuppas för att bli en fjäril på samma gång. Grävlingen står för att ”Ge utlopp för dina känslor. Säg ifrån och stå på dig. ” och ” Oberoende, framåtanda och organisation. Tro inte att du står ensam och övergiven på livets resa. Låt din sanna identitet visa sig och tillåt den kraftfulla person du är att visa sig.” Ja, det var verkligen ”spot on” för min del. Häftigt!
  Tack för en toppenblogg!!

  1. Tack Ann-Mari för att du delade med dig av din historia om grävlingarna. Det är en vacker tanke att man får budskap på det här sättet, och att det fungerar! Hopi indianerna har alltid intresserat mig och hos dem kan man nog hitta massor av spännande kunskap väl lämpad för 2000-talets liv. Back to basics är sunt och naturen är så mycket starkare än vi tror.
   Kramar Helena

 3. Du är så inspirerande, Helena! Jag tycker att det ger en liten extra kick för mig att du liksom jag är jurist dessutom. :) Jag håller på med en transformation som kommer ta lite tid, men det får det vara värt. Jag har i alla fall tagit första steget! Kramar!

  1. Tack detsamma Hanna! Tycker din bokutgivning är oerhört modig och inspirerande. Härligt att du är i transformationsmood. Fast det är vi väl alla egentligen hela tiden, bara att vissa tider är den mer medvetet önskad än andra. :-)
   Ha en fortsatt fin måndagskväll!
   Kramar Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..