ANNONS

Så författar stjärntecknen

/

Skriver du på fritiden eller försörjer du dig kanske redan på skrivandets konst? När jag hade mitt första bokmanus färdigt, en barnboksberättelse, tog jag hjälp av stjärnorna för vid vilken tidpunkt jag skulle skicka ut det till förlag. Det roade mig barnsligt mycket att tima goda skrivaraspekter med mina kontakter med förlag.

Så här skriver soltecknen

Att titta på hur de olika stjärntecknen skriver är också en kul vinkling. Här nedan finner du vad som karaktäriserar soltecknens uttryckssätt i den skrivande konsten.

Väduren

Om du har solen i Väduren skriver du antagligen med en enorm glöd. Det är passionerat och händelserikt. Dina ord kan också leda dina läsare likt en militär som visar vägen för sin armé. Se upp för att inte tröttna bara. Vädurens eldiga tecken avskyr att behöva skriva om, korrekturläsa och gå tillbaka.

Oxen

Oxen är metodisk och lugn i sin skaparkonst. Det viktiga för dig är att skapa ett verk som verkligen har ett bestående värde, som tillför något. Ditt språk är oftast vackert, närmast poetiskt. För att hjälpa dig på traven i skrivandet: se till att skriva i en miljö som är vacker och lika skön som dina inre bilder av berättelsen.

Tvillingarna

Du föddes för att skriva. Du är snabbtänkt och smart vilket ger din text både en spännande twist och klokhet på samma gång. Med så många intressen som du har, kan du skriva om nästan vad som helst. Att skriva för en tidning vore toppen, där händer nya saker varje dag. Det är högst troligt att du blir publicerad på förlag eller som frilansskribent.

Kräftan

Du skriver för att hjälpa och ge känslomässig styrka till dina läsare, antingen det handlar om hur man lagar den godaste grytan till hur man når en känslomässig balans i hemmet. Genom att du lyssnar på folk i din omgivning vet du hur du ska formulera sig så att ditt budskap träffar rätt. Att skriva sent på natten och när månen lyser in genom fönstret kan inspirera dig särskilt mycket.

Lejonet

Drama och stora ord är ett skrivande Lejons bästa vän. Att bara skriva för ditt eget höga nöjes skull är inte din melodi. Lejonet behöver uppskattning och bekräftelse på att det han/hon skriver är prisvinnande. Favoritämnen att skriva om rör barn eller barnböcker, nöjesresor och kärleksaffärer. Du kan fiffla med ord på ett sätt som känns lekfullt och förföriskt lätt att läsa.

Jungfrun

Du studerar ditt ämnen och din inspiration länge och metodiskt innan du börjar trycka ned tangenterna. Det är viktigt att du besitter korrekt information och att ditt manus är väl genomtänkt innan du startar. Att bara skriva på känsla är inte din grej. När du väl börjat skriva ger du dig inte förrän du fått till vartenda ord som vill. Det kan ta lång tid men du håller ut. Din petighet gör också att andra gärna anlitar dig för att korrekturläsa deras manus.

Vågen

Du skriver förföriskt om livets relationer. Vänskap, affärssamarbeten, äktenskap och kärlek hör till dina favoritområden. Men konsten att bringa balans inom dessa relationer via juridik och en mer intellektuell synvinkel, går också bra. Att granska och kritisera texter och teateruppsättningar ligger för dig. Ditt kreativa öga ser och utvärderar allt. Där kan du vara en god rådgivare för andra.

Skorpionen

Deckare, mörka hemligheter och sexuella önskemål får igång dina kreativitet. Du vill gräva och bringa fram det som människor helst håller för sig själva. Vetenskapliga skrifter såsom forskningsresultat och medicinska rapporter ligger också i linje med dina intressen. Kanske kombinerar du dem i en skönlitterär roman eller skriver en polisiär rapport som känns som en riktig bästsäljare i sitt uttryckssätt.

Skytten

Du har troligen känt dig dragen till ord och skrivande i hela ditt liv. Tillsammans med Tvillingarna är du ett av de tecken som högst troligast blir publicerad under din livsstid. Du kanske väntar på det där antagningsbeskedet nu, eller så har det redan hänt. Ditt skrivande karaktäriserar ofta av en sorts informativ underliggande ton. Du vill att din text ska kännas upplysande och du vill gärna nå en position som ger dig ett rykte som expert inom det område du skriver inom. Du använder troligen akademiska kunskaper blandade med excellent humor för att skapa verklighetstrogen fiktion.

Stenbocken

Du skriver gärna för en mogen publik. Devisen att allt var bättre förr, att gamla traditioner trots allt är bäst, genomsyrar dina ord. Du arbetar målmedvetet och metodiskt och skämtar gärna mellan raderna. Det är en sorts torr, smart humor som endast de som har livserfarenhet med sig i ryggsäcken, kan åstadkomma. Att ge en känga åt politik, ekonomi eller företagsamhet via humor, ligger för dig och du gör det ofta på ett insiktsfullt, smart och underhållande sätt.

Vattumannen

Du vill skriva för att förändra världens synsätt. Likt en demonstrant som vill uppmärksamma omvärlden på att det är dags att tänka om och tänka nytt, så vill du göra detsamma med dina ord. Du är inte en aspirerande debutant som låser dig vid att ett förlag måste anta ditt manus. Du tar hellre saken i egna händer och ser till att ge ut din bok via self-publishing eller läser helt enkelt in dina texter och sänder ut dem i världen via en podcast eller kanske en hemsida som erbjuder dina läsare att ladda ned ditt verk som e-bok.

Fiskarna

Åh att bara få drömma sig bort och skapa en mjukare, vackrare plats än verkligheten! Du skriver för att undkomma allt som inte ger dig glädje eller känslomässig lycka. Det är drömskt och vackert och medsvepande. Du använder din intution när du skriver och Fiskarna kan med rätta kallas det tecken som verkligen drar nytta av gudomlig inspiration. Att skriva i närheten av vatten, nattetid med tända ljus kan närmast försätta dig i skrivtrans. Dina ord läker dina läsares oro. Att skriva om andlighet och mystik är din stora styrka.

4
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00