ANNONS

Horoskop vecka 14, 2014

/

Utvärdera och avvakta

Våren är här och vi befinner oss i det kvicka tecknet Väduren. Med en nymåne i samma tecken idag, söndag, är vi mer sugna än någonsin på att kasta loss och bege oss ut på äventyr. Vi vill satsa på oss själva. Våren och solen ger oss kraften att än en gång tänka ”nu är MIN tid kommen”. Men, håll ut gott folk. Nymånen anländer inte ensam. Överraskningarnas planet, Uranus, de djupa transformationernas planet, Pluto och den evige optimisten, Jupiter är också med och signalerar hej vilt över himlavalvet. Det skakas om, som alltid när Uranus och Pluto sätter fart. Se tiden an under de två veckor som kommer. Det kan vänta överraskningarna och rätt oväntade möjligheter på ett sätt du inte trodde. Låt saker och ting få ha sin tid istället för att försöka kontrollera händelseförloppet. Vi är på väg in i april månad och ja, det kommer blir en väldig rörelse på stjärnhimlen och i våra liv. Det är dags för förmörkelsernas tid och om ni minns så handlar de om snabba, oväntade händelser som för våra liv framåt. Ofta inom områden där vi behöver en extra push, eller helt enkelt få veta sanningen om vissa situationer eller personer som omger oss.

Vecka 14 har vi dock ingen förmörkelse på stjärnhimlen. Men vi har andra aspekter, väl värda att uppmärksamma:

Du är väldigt generös och full av energi!

På måndag och tisdag möter den livsgivande Solen och generöse turplaneten Jupiter, varandra. Solen befinner sig i impulsive Väduren och Jupiter i det omtänksamma familjetecknet, Kräftan. Energinivåerna är på topp och det är mycket möjligt att du sätter sprätt på en hel del pengar. De här dagarna är det gåvogivaren som egentligen erhåller den största gåvan genom glädjen att ge något stort, fint paket till en vän eller familjemedlem. Du kan göra av en med en rätt imponerande summa för att köpa en fina gåva till någon som du står nära.

Djupandas innan du gör något du inte hunnit tänka igenom

På onsdagen den 2 april möts Solen och Uranus i ett nära möte i Vädurens tecken. Uranus, som redan är kungen över otippade händelser, får en extra kick av Vädursolen. Det bästa du kan göra är att ligga lågt. Du kan bli frestad så att det kliar i fingrarna att ta ett kvickt, oväntat beslut. Den bakomliggande anledningen tycks vara att du vill nå en självständighet men försök att sitta lugnt i båten för att inte ångra dig senare.

Ordna upp det förgångna men låt bli det andra

Samma dag, på onsdagen, möts även kommunikative Merkurius och organiserade Saturnus. Det kan bli tal om kontrakt och formella samtal om strukturer kring företagsupplägg, projektplanering eller studier. Med Saturnus i retro-läge är det fullt möjligt att något från det förflutna, som kanske till viss del präglats av lite ”under-radarn-beteende”, får en chans att redas ut. Kanske aktualiseras en pengafråga från en tidigare arbetsgivare återigen  eller  kanske är det en klausul i ett tidigare samarbetsavtal som behöver redas ut. Det är helt okej att reda ut sådant som härstammar från det förflutna, Saturnus gynnar det i sitt retro-läge. Undvik dock att ingå nya avtal eller överenskommelser. Särskilt med tanke på den impulsivitet som Uranus och Solen kastar över onsdagen.  Saturnus förkärlek för att reda ut förhållande i det förgångna pågår till och med den  21 juli, vilket kommer ge oss flera möjligheter till att skapa struktur inom områden som tidigare berörts av beteenden som är en aning i skuggzonen.Skorpionen tecken, där Saturnus befinner sig, är den skyldige till att vi ser över starka, inre behov, personlig transformation och avslutar vissa situationer i våra liv, för att istället föda nya.

VIP:s på dåligt humör

Solen har fullt upp på schemat den här veckan och på torsdagen är det dags för ett möte mellan Solen och Pluto. Den spänningen som veckan för med sig höjs ytterligare en nivå. Pluto i Stenbockens tecken symboliserar ofta hierarkier såsom företagsledare eller VIP-folk som kan både stänga och öppna dörrar. När Pluto inte samarbetar med med Solen i de personliga projektens tecken, Väduren, är det inte läge att förvänta sig att man har medvind från folk högt upp i ens bransch. Kanske faktiskt precis tvärtom, tyvärr. Pluto älskar att ta livet av en situation eller relation som inte levererar. Han specialité är fågel Fenix-effekten. Låt det som inte fungerar dö, för att något nytt ska kunna födas ur askan av det förgångna. Om du länge kämpat med ett förhållande och /eller en situation som försvagat dig på en rent psykiskt nivå kan torsdagens aspekt föra med sig modet att avsluta det hela. Det kan vara smärtsamt när det sker men kännas ack så renande efteråt.

Kärlek och skönhet möts i en spirituell och/eller konstnärlig miljö

Veckan avslutas med att skönhetens och kärlekens planet, Venus, flyttar in i Fiskarnas tecken.Här tänker Venus stanna ända fram till den 4 maj. De som letar efter en partner kan finna honom eller hennes i mer andliga, mystiska miljöer eller nära vatten under hela april månad. Personen ifråga kanske undervisar inom healing, mystisk eller är en oerhört känslig konstnärssjäl. Venus dras gärna med när det gäller vackra miljöer och det hela får något drömskt av sig då Fiskarna är fantastiskt bra på att måla upp scenarion som påminner mer om sagor än verklighet. Hello McDreamy!

Jag önskar er alla en underbar vecka!

5
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00