Klassiskt samtal med Vädur

Jag sitter och arbetar vid datorn i lugn och ro när telefonen ringer. Min Vädursväns nummer lyser på displayen. Jag hinner inte ens säga hej innan hon är igång med samtalet. (Varför vänta-det gör vi redan alldeles för mycket av enligt henne!)

-Varför i helsicke HÄNDER det ingenting. Jag orkar snart inte med det här längre!

-Du kanske skulle…

-Jag har ringt Gud och hela världen om de där papperen jag behöver. Ska man behöva skicka in en polisanmälan för att något ska hända va? Ska det vara så? VA?

Det är lätt att tro att Väduren var arg på mig, men så är inte fallet. Det är bara oerhört viktigt för henne att ge uttryck för den totala frustration som hon går igenom när inget händer.

Bästa tricket för att lugna en Vädur som bara måste göra något, vad som helst, NU?

Fråga om andra projekt och få upp fokus på de istället. Då tänker Väduren så att det knakar i andra änden av telefonlinjen. Bli inte förvånad om det sedan bara säger klick eller att samtalet avslutas med ett kvick ”Jag måste gå nu”. Väduren har redan mentalt gått vidare till nästa person hon ska ringa, eller plats hon ska besöka. Att försöka fortsätta samtalet blir bara obekvämt när man närmast hör hur hon vrider sig som en kolmask för att få springa vidare på nya ärenden.

Vädurarna är underbara, energifulla och väldigt omtänksamma personligheter men ack så trött man kan bli om man inte har samma energi som dem när de ringer…

Jag hittade några skoj talesätt om Vädurarna på nätet. Tycker de alla känns ganska talande, särskilt efter mitt samtal idag.

Ha en fortsatt härlig 1 april!