Bloggfråga från Jenny

Tendenserna i mailboxen och på telefonen just nu

Jag får massor av samtal från väninnor med frågor kring karriären och ”känslan av att något STORT är på gång att förändras” just nu. Det handlar om turbulensen i april. Alla känner av den, varför det absolut är intressant att ta upp signaturen Jennys fråga här på bloggen:

”Hej Helena! Är det fortfarande dumt att ingå kontrakt och dyl. under april eller? Vi går i tankar som är rätt så livsförändrande och kanske kostsamma till en början men tanken är att vi ska hamna i en bättre ekonomisk situation, är april en månad för sådana stora förändringar??…”

Hej Jenny!

Du ställer en klok fråga och låt mig svar så här: Vi närmar oss aprils första förmörkelse och nu tycks möjligheter och omöjligheter samt rädsla för att välja fel blandas med en enorm lust att få sätta igång förändringar. Oroa dig inte för om förändringar kommer att ske. När maj är här kommer stora, oväntade förändringar ha skett. Tillåt dig själv att inte kasta dig in i saker och ting när så mycket rör på sig. Var som en hök när du ser över nya möjligheter och avvakta gärna tills april månad är över för att verkligen sätta fart.

Kontraktsplaneten ger sig i lag med oberäknelige Uranus

Merkurius i Väduren är ju rena eld-och-lågor-energin. Han har inte den minsta lust att vänta på någonting. Merkurius är på full framfart över stjärnhimlen och även om han nu är på gott humör så kommer han att blanda sig i både ett möte med överraskningarnas planet, Uranus, samt förmörkelsen och det kardinala korset på stjärnhimlen. En del förändringar kan alltså komma som du inte har med i beräkningarna just i denna stund. Förmörkelser kastar gärna oväntade vändningar på oss. Till en början kan de kännas som en kalldusch, för att sedan uppfattas som ”det som bästa som kunde hända oss”.

Om det inte kan vänta

OM det nu är så att du står med ett kontrakt eller någon form av beslut som absolut inte kan vänta, tänk då på att granska allt med lupp för att försäkra dig om att ha hela situationen under kontroll. En förmörkelse i t ex ditt fjärde hus kan ju ge dig en chans vad gäller bostadsflytt som du väntat på i ett halvår. På samma sätt kan en aktivering av ditt karriärhus, ge dig en oväntad skjuts i karriären över mer eller mindre en natt. Sådana förändringar varken vill eller kan man ju vänta med. Generellt är det min erfarenhet att händelser av sådan typ, som aktiveras av förmörkelser, inte heller låta dig välja. Förändringarna händer bara. :-)

Inför den första förmörkelsen, den 15 april, kommer jag gå igenom vilka livsområden som aktiveras för avslut och kulmination för respektive tecken. Jag ser ju inte hur ditt horoskop ser ut, varför jag inte vet vilket område som kommer beröras av de astrologiska händelserna.

Bästa rådet om man kan…

Personligen skulle jag utvärdera och sitta still i båten tills i början på maj, OM det är möjligt. Då är energierna snällare och man har tillgång till alla förändrande omständigheter som väntar under april. Känslan av att det blåser runt huvudet kommer ha lagt sig till en mer behaglig bris.

Hoppas detta gav dig en idé om hur du ska agera?

Kram Helena