Omge dig med framgångsrika människor och nå framgång själv

Stort tack till alla mina fina läsare!

Ni har blivit så många som läser här och jag är faktiskt helt överväldigad. Stort tack för att ni finns här och följer mina ord. Ni anar inte vad det betyder för mig!

Varje dag får jag intressanta frågor, en del är riktigt kluriga, och ni öppnar era liv och funderingar för mig när ni kontaktar mig via mail, i kommentarsfältet eller på Face Book. Jag vill så gärna svara på allt men allteftersom ni blir fler kämpar jag för att hinna med. Bara så att ni vet; jag läser alla era kommentarer och frågor och hinner jag inte svara er direkt, ligger de i mitt bakhuvudet och pockar på uppmärksamhet. Många gånger blir de inlägg här på bloggen. Det känns rättvist att så många som möjligt ska kunna få ta del av astrologiska tolkningar som kan stämma för dem också samt inlägg som är mer generella, som det idag.

Idag fick jag ett mail som inspirerade mig till dagens inlägg. Det handlar om en ung kvinna som befinner sig på en arbetsplats, mer av ekonomisk nödvändighet än av stor kärlek för arbetsplatsen som sådan. Faktum är att hon de gånger hon mailat mig alltid framhållit hur lite hon tycker om sitt arbete och att det enda hon drömmer om är att bryta sig fri och starta eget och delvis gå lite nya vägar. Här är mitt råd till henne samt till alla som önskar lite mera framgångsströssel över sina liv:

Framgång i din närhet smittar av sig på dig- negativitet likaså

Jim Rohn, en stor inspirationstalare, är den som myntade uttrycket ovan, att vi är genomsnittet av de fem personer vi umgås mest med. När man tänker på det kan man antingen bli lättad eller orolig. Är dina närmaste vänner positiva, framgångsrika människor som pushar och inspirerar dig? Eller är de du umgås med negativa personer som ständigt talar om hur svårt det är att lyckas, eller att det faktiskt tycks närmast omöjligt att bli framgångsrik?

Dessa personer färgar din värld och påverkar dig mer än du tror. Om du varje dag lunchar med ett gäng negativa arbetskollegor, en deppad vän som aldrig, aldrig tycks ta tag i sitt liv, trots att du gjort allt för att hjälpa denne, är det dags att tänka om. Du får inte mer kraft eller framgång av att fortsätta att matas med negativitet och en känsla av ”det går inte”.

Din lista

Tänk efter och göra en lista på dina närmaste vänner eller folk som du varje dag ser regelbundet. Hur många är det? Vad ger de dig? Vilka är dina inspirationskällor? Vilka är dina energitjuvar?

Om du till exempel alltid äter lunch eller dricker kaffe med några kollegor som inte är framgångsrika utan ständigt talar illa om chefen, arbetsmiljön eller möjligheterna att avancera- drick då hellre ditt kaffe på ett kafé i ensamhet eller med några andra som du vet gör dig gladare, piggare och modigare.

Man blir tvungen att välja ibland och det gäller att se krasst på saker och ting för att lyckas. Du har också rätt att få dig en riktig powerboost när du talar med en vän eller kollega. Får du inte det så välj en ny. Det kan låta hårt eller läskigt men testa med att byta ut en person och se förändringen så kommer det kännas lättare sedan.

”Jag har inga framgångsrika vänner ”

Att umgås med folk som lyckats med sådant som du drömmer om, kommer ta dig till en ny nivå. På den nivån är det självklart att genomföra sina planer och nå sina mål. Här är allt är möjligt och du kommer energimässigt att ändra hela ditt sätt att tänka med de personer som triggar din möjlighetssyn. Drömmer du om att bli en duktig student, sätt dig då med de allra smartaste i biblioteket och umgås med dom. Vill du ge ut din egen klädlinje, se då till att umgås med personer som lyckats. De har också varit i dina skor en gång. Vill du bli författare, egenföretagre eller filmproducent, samma sak gäller där.

”Men jag har inga sådana vänner”, kanske du säger. Jo, det har du visst det. Världen är full av böcker, emails, kontaktmöjligheter, onlinekurser och You Tube-filmer där världens mest framgångsrikaste berättar sin berättelse om hur de gjorde, hur de tänkte och vad de upplevde på sin väg till storhet. Att lyssna till elller läsa deras ord, smittar också av sig. Du kanske inte äter middag med dem men du bjuder in dem till ditt liv och din sfär på det sättet.

Missa inte frukostföreläsningar och nätverk

Nätverka- en gång i tiden tyckte jag det lät så, jag vet inte, desperat. Idag vet jag tack och lov bättre. Unna dig själv att gå med i nätverk som arbetar för att stärka kontakter mellan människor i samma bransch som du eller med samma intressen. Nätverk finns precis överallt, föreläsningar likaså. Genom att börja omge dig mer och mer med dessa energier kan du se små mirakel börja ta plats.

En resa med främlingar gav mig enorm fart!

Jag följde med nätverket Qoola Qvinnor till Kroatien för snart ett år sedan. Jag hade inga förväntningar alls. Det liksom bara hände att jag anmälde mig när min bästa väninna sa att hon skulle åka och att det ”var klart att jag skulle åka med ”(Ett exempel på en bra, pushande vän förresten). Resan var fullproppad med föreläsningar och happenings om hur man når framgång och hur man använder tankens kraft. Jag gick på så mycket som jag bara kände att mitt huvud klarade av. En del insåg jag att jag hade kunnat vara utan, en del satte sådan fart på mig att det var helt otroligt.

Mitt bästa råd till er som söker likasinnade med framgångstänk är att prova på detsamma. Att träffa helt nytt, positivt folk är magiskt. (Kan för övrigt skvallra om att det just nu går att anmäla sig till nästa Kroatien-resa…)

Släng dina rädslor överbord och våga ta steget i en ny riktning- det kan förändra ditt liv!

Stort tack igen för att just du läser här och fortsatt glad torsdag på er alla!

Helena

  1. Ewa skriver:

    Negativa personer har ibland sugkoppar på en. Det kan vara svårt att få bort dem , dom återkommer gärna. Har ibland svårt att tacka nej till deras sällskap . Det finns också ett folk som utnyttjar ens ställning och det är lika jobbigt . Jag har svårt att säga nej och gör jag det kommer samvetet. Kanske beror det på att jag är en vågen kvinna .

  2. anonym skriver:

    det stämmer !Umgås man med personer som ständigt klagar på livet – ingenting är möjligt-orkar inte ta tag i saker och ting då blir det väldigt jobbigt!Dessa personer framstår som offer för livets orättvisor.Undviker helst sådana personer – gör något istället!

  3. Hear! Hear! Jag har börjat om flera gånger när energislukarna tagit för sig och jag blivit dränerad. En sak som jag dock märker skillnad på från förr, är att jag är mer stressad nu. Åren går liksom. Tidigare var ett år ett år som alla andra, medan jag numera är så galet medveten om min egen dödlighet. Förändringar får inte ta tid längre, de måste ske NU, annars blir jag deppig och tänker att inget någonsin kommer hända och att allt bara är som det är och kommer så att förbli. Jag blir arg på mig själv när jag hemfaller åt sådant, men there it is, så himla mycket mer medveten och aktsam om min tid nu. Och då blir man mer sårbar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..