ANNONS

Horoskop vecka 16, 2014

/

Skutan börjar vända

Det är dags för veckan då saker och ting kan få verklig fart. Det har gnisslat i maskineriet på många håll ända sedan början av månaden. En del av er har kanske redan märkt hur saker och ting rör på sig, men i oväntade riktningar. Det som verkade så säkert och lovande har nu fått en mer osäker stämpel samtidigt som andra dörrar och vägar visar sig. Sitt still i båten och se vad veckan bringar.

Kulmination med stort K

Det är dags för månadens första förmörkelse, en fullmåneförmörkelse i Vågens tecken. Dagen den äger rum på är tisdagen den 15 april. Som om en förmörkelse i sig inte vore nog så pågår samtidigt många andra krafter på himlavalvet. När det gäller förmörkelsen, som är en fullmåneförmörkelse, som representar det kvinnliga, är det möjligt att en kvinna som du är van att se på en viss plats i ditt liv, försvinner. Fullmånar representerar alltid avslut och kulminationer, en situation tar slut för att föda en annan. En kvinna i din omgivning kan m a o förmörkas ut genom omständigheter som inte kan förutses. Stjärnorna vill ha fart på de områden som varit i behov av bättring och tvingar på ett vis fram en förändring. Förmörkelsen äger rum i Vågens tecken, vilket säger mig att relationer kommer vara i fokus. Vågen vill alltid skapa balans mellan vänner, arbetskollegor och kärlekspartners. Förmörkelsen kommer att belysa detta, relationerna, och ge en chans till nystart.

Alla tecken får sin beskrivning av hur de berörs

Beskrivningen av förmörkelsens inverkan på våra liv kan låta oerhört luddig om man inte vet inom vilket område som förmörkelsen faller i sitt eget sol- respektive ascendenttecken. På tisdag kommer jag därför att skriva om vilket livsområde som berörs för varje tecken. Håll alltså utkik här på bloggen då!

Möjlighetspotential!

Samma dag, den 15 april, möts kommunikations-och kontraktsplaneten, Merkurius, med överraskningarnas planet, Uranus. De befinner sig båda i egots eget tecken, Väduren. Uranus och Merkurius möte gynnar att verkligen vara öppen för vad som än må hända. Fantastiska affärsidéer kan dyka upp från ingenstans denna dagen. Håll ögon och öron öppna för fantastiska möjligheter!

Det kardinala korset pushar också saker och ting framåt

Som ni hör ger tisdagens fullmåne en stor chans till avslut i kombination med en oväntad möjlighet. Det kardinala korset mellan Mars, Jupiter, Uranus och Pluto ropar att en förändring nu MÅSTE komma, ju snabbare desto bättre. Har ni känt att det stått alldeles sorgligt stilla och att det liksom gnisslat inom ett viss område- håll då ögonen på vad denna veckas nyheter kan bringa med sig för möjligheter och ni kan få en chans till nystart.

Bit ihop käkarna!

På onsdagen den 16 april befinner sig kommunikative Merkurius och krigarplaneten Mars i direkt opposition till varandra. Tänk på att tänka efter innan du öppnar munnen, ord som sägs den här dagen kan svida som knivar mot bart skinn och verkligen sätta käppar i hjulet för relationer.

Familjedags

På långfredagen, den 18 april, får vi äntligen lite av en vilodag. Sköna Venus möts med glade Jupiter i känslomässiga Fiskarnas och familjära Kräftans tecken. En perfekt dag för att vara med familjen och njuta av lite avslappnande familjetraditioner. Dagen därpå, på påskafton, passar Venus också på att signalera till Pluto. De befinner sig i sextil till varandra, en aspekt som anses harmonisk. Pluto har passat på att gå ner i retroläge, sedan den 15 april, och dagen lämpar sig för att tillbringa tid med din kärlek. Att ta sig tid att njuta tillsammans.

Snart mer fokus på tillgångar men…

Söndagen den 20 april, påskdagen, går Solen in i Oxens tecken. Oxen styr det andra huset, förknippat med pengar, tillgångar, löner och egna talanger. Från att ha tidigare lyst över de egna projektens tecken, Väduren, där orden ibland kan bli en aning aggressiva när man inte får som man vill, blir tendenserna nu den kommande månaden mjukare och med mer betoning på att rätta till ekonomiska aspekter samt få uppmärksamhet för sina personliga kunskaper och referenser.

… håll i plånboken och kreditkortet

Med tanke på Jupiter, Uranus och Plutos mer upprörda kontakt med varandra samma dag är det dock inte dags att ropa hej angående finanserna riktigt ännu. Se till att du inte köper något dyrt eller stretchar ditt kreditkort längre än det klarar av. På samma sätt kan du också, en aning för hastigt och oövertänkt, rusa in i någon stor förändring som du skulle behöva undersöka mer noga innan du agera.

Om du tvivlar, lita alltid till din känsla

Ja, det är sannerligen en vecka att förundras över. Vad vi får i påskäggen av stjärnorna den här veckan, vet vi om cirka sju dagar. Mitt bästa råd är, återigen, att sitta still i båten och notera händelserna runt i kring oss. Snart har vi nya fakta att väga in och först då kan vi ta ett mer aktivt beslut. Som jag har skrivit tidigare vill jag dock råda alla som händelsevis får det där fantastiska kontraktet eller möjligheten i sitt knä, den där chansen som bara INTE kan vänta, att inte låta stjärnorna stoppa dig att gå vidare. Se bara till att dubbelkolla alla omständigheter och glöm inte att känna efter i maggropen också. Din känsla leder dig rätt oftare än du tror.

Jag önskar er alla en spännande och härlig påskvecka!

9
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00