Min artikel om hur man tjänar pengar på nätet- ute nu!

Förmörkelsen fortsätter att levererar för min del (Lejon/Lejonascendent). Idag började det poppa upp kommentarer på Face Book om att artikeln som jag skrev om hur man tjänar pengar hemifrån, via internet, nu har publicerats i det senaste numret av Amelia. Jag skyndade mig till brevlådan och ja, där låg tidningen. Det är alltid väldigt roligt att se sin egen text i tryck och alldeles särskilt roligt om man brinner för ämnet.

Arbeta hemifrån och tjäna pengar online

Jag djupdök i ämnet entreprenörskap på nätet för snart två år sedan. Det hela startade med att jag fann en artikel om hur Amanda Hocking publicerade sina e-böcker på Amazon och blev en av de första Kindle-miljonärerna. Jag blev så tagen att jag ville lära mig allt om nätets möjligheter. Fullkomligt uppslukad av tanken på att börja publicera mina egna astrologiböcker på Amazon, läste jag också in mig på fakta om Alexa, Fiverr, 50-lappen, nyckelord, trafiktrick, SEO, affiliate marketing, digitala produkter och marknadsföringsknep. Det svindlade för ögonen och maken sa med jämna mellanrum att jag var ”mentalt frånvarande”. Helt korrekt.

Passion means business!

Så jag publicerade mina e-böcker, berättade för Amelia om allt det roliga och fick i uppdrag att både skriva den här bloggen och artikeln. Jag följde lusten och det visade sig vara den bästa framgångsmetoden. Ni hör mig ju tjata om den för det mesta…

Det är rätt lustigt att jag idag, drygt ett halvår senare, just ägnat hela dagen åt att försöka skapa mig en överblick över Amazon och Bokrondellens avtal som öppnar den svenska marknaden för självpublicering. Jag känner mig faktiskt precis lika snurrig idag som jag gjorde när jag staplade boktorn av nätbusiness-böcker!

Attraktivt pris för köparen och vinstpotential för säljaren

Tricket för att lyckas med utgivning är för mig att hitta möjligheter som ger genvägar. Dessa genvägarna ska allra helst innebär att läsarna får möjlighet att köpa en bok till ett förmånligt pris (lika förmånligt som om utgivaren var ett av de stora förlagen) samt ger författaren en möjlighet att tjäna några kronor. Jag har läst om Print on Demand förlag i Sverige men eftersom man alltid måste sätta priset så förbaskat högt då, kommer jag på mig själv med att gång efter annan klicka bort de sidorna. Jag kommer troligen strunta högaktningsfullt i den svenska marknadens länkar/hemsidor och istället hänvisa läsare och potentiella bokköpare till Amazon för inköp av min svenska bok. I nuläget kan inget svenskt företag erbjuda en smidigare och billigare modell utan att rucka på produktkvalitén.

Skulle ni kunna tänka er att köpa mina svenska böcker från Amazon?

Folk köper saker över nätet hela dagarna, om sidan är svensk eller amerikansk tror jag inte spelar så stor roll. Eller vad säger ni? Skulle ni kunna tänka er att klicka hem mina svenska böcker via Amazon? (Jag menar då tryckta böcker och/eller e-böcker.)

När jag för snart två veckor sedan beställde böcker från en av de svenska nätbokhandlarna, förvånades jag över att leveranstiden är ca 5 dagar. Jag tror knappast att Amazon skulle överskrida den tiden, även om böckerna skickas från utlandet, varför det fortfarande känns som ett bra alternativ.

Mina bästa tips!

Är ni lockade av möjligheterna att tjäna pengar på nätet, så har jag i artikeln radat upp mina bästa tips tillsammans med inspirerande intervjuer med kvinnor som lyckats. Jag hoppas att ni ska tycka om det och ser, som alltid, fram emot era kommentarer och tankar.

Jag önskar er alla en fortsatt härlig onsdag!

 

 1. Men åh, jag stod ju precis i affären och klämde på tidningen och undrade om jag skulle köpa den just för att jag såg att den innehöll en intressant artikel. Det slutade tyvärr med att jag i-n-t-e köpte den för att jag inte såg något annat intressant på utsidan … F.ö. handlar jag alltid på Amazon, men klickar i det billigaste alternativet, då kan det ta ganska lång tid att få böckerna/skivan/vad-det-n-u-var-man-köpte. Adlibris tar två dagar, så det är ju fortfarande snabbast. Jag köper dock mest engelsk litteratur, så då tycker jag att Amazon är bäst.

  1. Hej Hanna! Jag tror att jag ska ”göra lite som jag vill” när det gäller bokutgivningen. Fördelen med att ge ut böcker själv på Amazon är ju just det att man kan välja en helt egen väg. Känns bra i magen och blir en rolig erfarenhet. Snart kan ni alla läsa barnbokstrilogins första del alltså! Äntligen!
   Glad Påsk och kram till dig,
   Helena

    1. Hej Johan!
     Tack för din kommentar.
     Jag skapade mitt kdp-konto på amazon.com och då läggs allt per automatik på alla amazons siter, d v s i England, Tyskland, Japan, m fl.
     Missa inte heller http://www.gumroad.com! Kalasbra!
     Allt gott och lycka till!
     Helena

     1. Tack Helena för snabbt svar!

      Jag har tänkt att börja med FBA private labeling – skapa en egen produkt, sätta sitt eget märke på den, och få den listad på amazon, därför undrade jag vilken amazon du använde.

      Ha det gött!

      Mvh,

      Johan

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..