Horoskop vecka 17, 2014

Vi fick upp ögonen för vissa saker i veckan som gick

Påsken har färgats av vackra Venus i omvårdande Fiskarnas tecken. Fina gåvor i påskäggen från familjen, eller vackert dukade påskbord har skänkt ett lugn efter den förra veckans turbulens. Situationer och relationer nådde en punkt där de ifrågasattes, kanske avslutades eller påbörjades på nytt. Det var både skönt och jobbigt på samma gång. Det som har hänt är att vi börjat styra in oss på nya rutter, istället för de planerade. Välj att tänka att du faktiskt har valt bort något, i motsats till att du har förlorat något. Förmörkelsen handlade mycket om att få oss att inse vad som fungerar för oss och inte. Baserat på dessa, kanske helt nya tankegångar och uppgifter, fick vi en nystartschans som vi kan vara mycket lyckliga över. Vi kanske inte ser det omedelbart nu, men vi kommer att se det så länge fram.

Behovet av förändring som lockat och pockat sedan 2012

I veckan som kommer är det dags för det kardinala korsets fyra planeter att nå sina exakta mötespunkter dem emellan. Det handlar om expansive Jupiter, banbrytande Uranus, transformerande Pluto och initiativtagaren Mars. Först ut att mötas är Uranus och Pluto. Deras möte sker på 13 grader i Väduren respektive Stenbocken på Annandag Påsk. Deras möte är präglat av stress då de befinner sig i en s k square- 90 grader emellan sig. Väduren vill framåt, framåt och Stenbocken vill rucka på gamla seder och bruk och hierarikier och regeringar. Känslan av att vilja nå fram till en förändring, på ett stort, barnbrytande plan, kommer att nå ett klimax. Många av oss har redan känt av detta, så långt som tillbaka till 2012. Nu är det dags att släppa för att kunna vinna. Alla länkar som inte är starka noga att bära det nya, kommer att gå av när den här aspekten sveper in. Ego och karriär kommer att utöva en dragkamp- vad vinner i ditt liv? Vilket av dessa områden är viktigast för dig att förändra? Pluto vill transformera karriären och hierarkierna och Uranus vill göra något snabbt, oväntat och banbrytande (gärna med internets eller nu teknologis inblandning) vad gäller personliga mål. Håll ögonen öppna efter oväntade möjligheter. Det enda som krävs: våga tänka om, och tänka HELT nytt.

Mars på krigstigen

På onsdagen den 23 april blandar sig de övriga planeterna i det kardinala korset in i leken. Mars utmanar Jupiter och vi bör vakta våra pengar lite extra. Mars kastar samtidigt ilskna ord mot Uranus. Det finns risk för en mycket ilsken konversation eller diskussion. Personen som riskerar att trigga din ilska är troligen någon med ett hett temperament som kan blossa upp närmast oväntat. Alternativt är det du själv som blir förvånad över vilken enorm ilska som du känner springa fram i kroppen. Som om Mars inte orsakar tillräckligt med oro bland relationerna så bestämmer han sig också för att bråka lite med Pluto när han ändå håller på. Med Mars i relationernas tecken och Pluto i hierarkiska Stenbocken kan en diskussion eller ordväxling uppstå mellan dig och någon som kanske försöker, eller har försökt, att dominera dig på ett fult sätt. Har du tur kan du se igenom spelet och använda det till din fördel. Med Mars är det hetleverade energier som dominerar. För bästa möjliga utgång för dig, försök, försök, FÖRSÖK, att lugna huvudet och tänka strategiskt istället. Du har allt att vinna på att tänka slugt, precis som din utmanande kraft.

En bra dag för planer och löften som har potential att hålla för alltid

Så kommer fredagen den 25 april. Energierna från det kardinala korset har passerat sina kulminationsdatum (även om de kommer att återaktiveras igen i mitten på december samt i mars 2015). Vi balanserar förhoppningsvis inte längre på en knisvegg, utan vet åt vilket håll saker och ting lutar och vilka förändringar som måste initieras för att vi ska nå en ny, lyckligare balans. Ett arbete och en transformation som inte görs över en dag, men, vi har hört startskottet ljuda. På fredagen möts skönhetens planet, Venus, och struktuerade Saturnus. Löften och planer som sätts i verket den här dagen har potential att hålla för väldigt lång tid framöver.

Vad har du för planer eller löften som du vill starta?

Vila vid vatten

Veckan avslutas med alldeles utmärkt lugna jordnära energier när drömske Neptunus och ressugna/kommunikativa Merkurius möts den 27 april. Detta är en perfekt dag för en road-trip ut på landet. Försök gärna att besöka något som har med vatten att göra; en vacker sjö, strand eller vik. Neptunus älskar vatten och kommer ge dig en magisk upplevelse nära ljudet av vågor som kluckar. Vila och tänk över det som skett. Nästa vecka väntar en nymåne och aprils sista förmörkelse- vi är redo för att lägga i högsta växeln för nystart. Som musik i öronen efter att ha längtat efter förändring så länge. Eller vad säger ni? Allt kommer att bli bra för vi har kraften och möjligheterna att ordna det åt oss själva!

Jag önskar er alla en underbar, givande vecka!

 1. Jenny skriver:

  Åhhh jag bara längtar tills det blir fredag! Är helt slutkörd av alla vändningar och utmaningar som pågått nu ett tag… Sambon och jag kalkylerar och funderar och det känns som vi blir kastade in i än det ena och än det andra… och när vi tycker vi har lite koll och hoppet tänds så kastas allt om igen! Puh!!! Snacka om att behöva sitta ner i båten, vi klamrar oss snarare fast liggandes ner… ;) Jag är tvilling med ascendent i skytten och min sambo är fisk, kommer vi fram till något vettigt i allt det här Helena?? :D
  Kramar!

  1. Hoppas du hade lite nytta av mitt årshoroskop? Har också din fråga i åtanke inför material till blogginlägg framöver.
   Kram!

   1. Jenny skriver:

    Ja det var bra att du påminde oss om det! :) Förstår ju att du får massor med frågor från alla möjliga, och ändå är du så snäll och svarar här på min kommentar. Även ditt senaste inlägg om att ge av det vi kan och älskar (lite som pay it forward!) var bra och till nytta. Tycker redan att jag börjar kunna kravla mig upp från durken (heter golvet på båten så??) och iaf sitta upp medan det guppar på… ;) Igår var det mycket frustration men det börjar lägga sig och samtidigt är det spännande!
    Kul om jag kunnat inspirera till något blogginlägg!
    Kram!

 2. anonym skriver:

  Bra förklaring vad som händer nu och hur den kardinala korset påverkar oss vanliga människor på jorden.Sedan 2012 har spänningen mellan Pluto och Uranus känts bda privat och globalt.Pluto är i Stenbocken ,mest konservativ stjärntecken-medan Uranus i Väduren som framstår som rebell.Jag tror att vi kommer att se och uppleva att gamla strukturer i samhällen som har överlevt sitt syfte försvinner medan nya kommer att skapas.Trots allt går vi – människor – mot Vattumannens tid och i det här fallet är Uranus den som inspirerar till nytänkande,nyskapande!Glad Påsk

  1. Tack för den summeringen! Fina ord om stora saker som sker just nu.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..