En av framgångspelarna: Vad bjuder du på?

Dagen då det kardinala korset aktiveras på alla punkter är idag. En dragkamp mellan nytt och gammal, kedjor som ska klippas och nya vägar som ska väljas. Jag vet att det verkar rörigt, oklart och stormigt som orkaner.

En energi som aktiveras är Mars rätt ilskna tendenser. Både vi och vår omvärld kan drabbas av att ”tända till på tre sekunder”. Men Mars är snabb också, saker och ting kan få en vändning i en hastighet som man kanske inte är/var beredd på.

Med tanke på att många av er som skriver till mig står inför stora beslut som rör ekonomi, husflyttar, arbetsprojekt och våghalsade satsningar kom jag att tänka på en sak jag vill dela med mig. Jag kallar det för en av mina grundpelare för framgång.

”Pengar och framgång är ett mått på hur mycket du givit andra”

När jag för snart två år sedan började studera entreprenörskap på nätet snubblade jag över detta uttryck. Första gången det skedde var i Mark Anastasis bok (som alla som vill tjäna pengar på nätet absolut bör läsa!) The Laptop Millionaire.  I den boken berättar Mark hur han mötte en vägledare, i formen av en laptop millionaire, som började lära honom hur han skulle tjäna pengar på nätet. Den viktigaste insikten han gjorde för att få flöde i inkomsterna bestod i att ”ju mer du ger, desto mer får du tillbaka”. Om du bidrar till att människor runt i kring dig får hjälp, vägledning, inspiration och goda råd, kommer detta alltid att komma tillbaka till dig. Av motsatsen följer alltså att ju snålare och mer missunsam du är, desto mindre flödar åt ditt håll.

Problemlösare sökes alltid!

I nätentreprenörernas värld handlar det om att förse sina köpare med material som alltid löser ett problem som denne har. Mer än en gång har jag läst uttrycket att ”man kan inte bli för smal, för rik eller för vältränad”. Om man som nätentrepenör kan skapa lösningar på ett problem som en potentiell köpare verkligen kämpar med, finns en stor potential för pengar.

Sätt dig i flödet

Jag skulle dock vilja säga att tanken att ge, förbehållslöst, generellt är en fantastisk framgångsstartare. Man kanske inte ser ett resultat på en gång men någonstans samlas utan tvekan karmapoäng som leder en rätt i slutändan. Det handlar inte om att bege sig ut med en korg på armen och dela ut gåvor till hela världen, inte heller att låta sig utnyttjas i namnet av något högre gott, det handlar kort och gott om att bidra med sina erfarenheter, sina kunskaper och sin expertis inom sitt favoritområde. Vi är alla experter inom något och genom att följa den glädjen och passionen, genom att dela med oss av den, befinner vi oss i ett glädjetillstånd som onekligen startar lagen-om-attraktions-motorerna och för oss närmare våra drömmars mål.

Utan ”gratis”, hade jag aldrig kommit hit

Jag kan bara dra en egen parallell: När jag började skriva veckohoroskop fick jag många gånger tacka nej till något annat på söndagarna. Jag gjorde detta för att det var en rolig sak, för mig, och för att läsarna strömmade till. En del i min närhet såg det bara som att jag kastade ut min energi helt i onödan. Men jag fortsatte för att det var så roligt för egen del och för att jag blev sporrad av att fler och fler läste det jag skrev.

När jag sedan började publicera e-böcker på Amazon och bestämde mig för att dela med mig av exakt hur jag gjorde detta, fick jag höra samma kommentarer igen: ”Du ska inte berätta sånt, då kan någon stjäla din idé”. Jag tyckte inte det fanns så mycket att stjäla, det var ett tillvägagångssätt som man lätt kunde, och fortfarande kan, läsa sig till om man är intresserad av att göra samma sak själv. Jag hade hur roligt som helst och kände mig som jag äntligen kunde styra över bokpubliceringen själv. Den glädjen var tillräcklig för mig men den skulle också föra med sig något oväntat.

Inom loppet av bara några månader hade flera tidningar skrivit om saken och jag fick hålla föreläsningar om hur min skrivardröm tagit mig över Atlanten. Om jag inte hade skrivit om astrologi eller berättat om Amazon hade jag troligen inte fått förtroendet att skriva den här bloggen. Något som idag ger mig en så stor glädje att jag tackar för den varje, VARJE, morgon när jag vaknar.

Så lyssna inte på de som säger att man inte ska dela med sig. Följ din glädje- du vet inte vart den kommer att ta dig!

Följ glädjen och nå framgång

Ni vet sådana där människor som bara gör vad de har lust till, och hur man ofta kan tänka ”Gud så oansvarigt, bara slänga allt för att bo på en strand och inte ha något pensionssparande!”. De där personerna brukar ofta klara sig alldeles utmärkt och inte sällan berättar de på sprakga telefonlinjer hur deras lilla strandbar nu är en av de bästa och försöjer dem på ett alldeles excellent sätt. Allt tycks dessutom ha skett lite mer av ”slumpen” än något annat. Det finns en nyckel här: Våga släppa kraven som ditt ego ställer på pengar och framgång och fokusera istället bara på att följa glädjen och vad som är roligt. Det blir lite som att följa tecken man får- om en sak flyter och man vågar följa efter, väntar något ytterligare på samma väg. I slutändan brukar också en kruka guld glimma…

Alla behöver inte bli nomader och sälja hela bohaget för att detta ska fungera. Det enda man behöver göra är att fokusera på vad som ger en mest glädje i livet. Där finns ett livskall och en möjlighet att bidra till både din egen, samt andra människors lycka.

Så idag, när stjärnorna snurrar och vi alla pockar på lite ordning, vägledning och reda i leden för att välja rätt väg, ställ dig de här frågorna:

1. Vad bidrar du med? Var finns din sanna glädje? (Du har inkomstmöjligheter och vägen till lycka där!)

2. När hoppade du sist rakt ut, för att glädjen manade dig att göra det?

3. Hur gick det?

4. Vad slits du emellan nu? Välj det som känns lättast i bröstet när du tänker på det.

Vad säger ni om det? Låter det rimligt?

Jag ser, som alltid, fram emot era tankar och funderingar!

Stor kram,

Helena

 1. AnnaH skriver:

  Du har så rätt!! Jag tror också på att man får vad man ger. Jag är så glad och tacksam för att jag hittade dig här på amelia. Du ger så mycket BRA energi.

  Stor kram

  1. Tack Anna! Du ska bara veta hur glad jag blir av din och andras snälla, omtänksamma kommentarer! Jätteroligt med ett så positivt givande och emottagande. :-)
   Ha en superhärlig lördag och hoppas att solen lyser på dig!
   Kram Helena

 2. Det här är som pricken över i:et! Det är så sant!
  Jag har givit av mig själv hela livet och aldrig fått något tillbaka, men nu går det som på räls! Jag får så mycket tillbaka att jag knappt vet hur jag ska ta emot allt! Det är härligt, fattar knappt att det händer, det är så kul :)
  Jag har givit av mig själv i mängder. Bjudit på mig, gett av min kunskap, funnis där när folk har behövt mig i alla år. Jag tycker om att ge, jag tycker om att dela med mig av min kunskap. Jag mår enormt bra att vara som en coach och att få ge av mig till behövande. Det är så härligt att se när folk visar framgång och att jag har varit med och varit en hjälppå vägen. Det har nu gett resultat :)

  I kväll var SVT på plats och filmade, ja teamet kommer även i morgon kväll! Det var så kul, spännande och lite nervöst :)

  Hoppas du haft en fin dag!

  1. Hej Jeanette,
   Jag gläds så enormt med dig för jag förstår att du verkligen har levt efter devisen pay it forward. Allt gott man ger, kommer tillbaka till en och nu är det din tid att skörda framgångar. Du tycks ha hamnat i ett fantastiskt flöde och det enda jag kan säga är Go, go, go! Njut och minns att du har kraften att förändra ditt liv till precis det du vill att det ska vara. Glöm nu inte heller att berätta när man kan få se programmet på TV! :-)
   Stor kram och Glad Lördag till dig!
   Helena

 3. Bra frågor att ställa sig :)!
  Och att följa glädjen är ett måste för mig !
  Tack Helena Biehl för tipsen :)!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..