ANNONS

Horoskop vecka 18, 2014

/

Nystartsvecka

Hur mår vi? De senaste veckorna har varit som att åka berg-och-dalbana i utmaningarnas, men också möjligheternas, land. Jag fick höra om många banbrytande val i förra veckan: budgivningar på nya, vackra hem, karriärmöjligheter som plötsligt dök upp och ljudet av livsmaskineri som sakta men säkert startar om. Veckan som kommer har vi månadens andra, och sista, förmörkelse att se fram emot. Jag säger att se fram emot för jag ser den som en verklig rivstartare. Ja, det är fortfarande en förmörkelse med allt vad det innebär när det gäller att kvickt och oväntat leverera budskap som sätter fart på oss, men det finns inget mer befriande än att få veta ”hur landet ligger” för att sedan kunna sätta fart. Precis som vid månförmörkelsen den 15 april kommer jag att skriva om i vilka hus som solförmörkelsen inträffar så att alla stjärntecken ska få en chans att stämma av situationen.

Dags för Solförmörkelse

Solförmörkelsen/nymånen äger rum på tisdagen den 29 april i Oxens tecken. Oxen är känd för sin arbetssamma attityd, att böja ned huvudet och slita på ute på åkern. Han vet med säkerhet att det är det enda sättet att få njuta av god skörd senare. Och precis på samma sätt ska vi tänka. Vad som än uppenbaras för oss får vi en chans till nystart. Som alltid vid en nymåne är det engergi som sätts i fart som kommer att färga våra kommande sex månader. Beroende på i vilket hus förmörkelsen äger rum kan vi alltså vänta oss att se en ny tendens inom t ex karriär, kärleksrelationer eller gällande pengar. Mer om det i inlägget den 29 april alltså.

Snabba händelser

Det kardinala korset har ett finger med i leken. Det kan bli fullkomlig raketfart med dessa två mycket starka aspekter på stjärnhimlen på samma gång. Förvänta er händelser som sker snabbt, kvickt och oväntat. Förvänta er möjligheter. Förvänta er glädje. Väljer man att se avslut som pånyttfödelser, blir processen så mycket lättare och roligare än att sitta och sakna det som en gång var. För där fanns kanske trots allt vissa brister. Håll ögonen öppna och se vad som följer dagarna kring förmörkelsen. Vill ni nystarta inom något som har med brukandet av jord, mark eller fastigheter att göra, satsa då på att initiera planen så nära efter den 29 april som möjligt.

Samtidigt som förmörkelsen pågår, befinner sig också Solen och artistiska Neptunus på ett synnerligen gott humör. Detta gynnar alla former av skapande där fantasi får vara med och inverka: gudomlig inspiration, poesi, sagor och genombrott när det gäller kreativa verk. Återigen, ringer förläggaren, sker det snabbt och oväntat.

Dags att göra ett kap?

På onsdagen den 30 april, Valborgsmässoafton, sker ett möte mellan kommunikative Merkurius, och Pluto, kungen av underjorden, psyket men också pengar och saker i det fördolda. Merkurius befinner sig i Oxen och Pluto i Stenbocken vilket antyder att mark, fastigheter och tillgångar och strukturer som rör sig i det fördolda, bör dubbelkollas. Är du på gång att investera pengar i ett hus eller en annan tillgång, se över detaljerna extra noga. Pluto backar vilket antyder att något som belastar t ex en fastighet från förr i tiden, kan bli av största intresse. Ett köpekontrakt kan påverkas som följd- kanske bör köpeskillingen sättas ned eller ändringar i villkoren göras om där finns arrenden eller liknande som du som köpare inte kände till. Solen, Neptunus, Merkurius och Jupiter gynnar samma dag att ”göra fynd”- minns bara Plutos och Merkurius råd om dubbelkoll och du kan lyckas göra ett riktigt kap.

Merkurius vill generellt gärna prata struktur och ordning och reda med Pluto så om husköp eller annan typ av inverstering inte står för porten, kanske det är din ekonomi som behöver sig en genomgång för att något i det förflutna sinkar den.

Vikten av att hålla det man lovat

På lördagen den 3 maj kan det bli aktuellt att leva upp till löften man tidigare avgivit. Merkurius och Saturnus gnatar en aning på varandra. Var beredd på att få skärpa till din tankar. Det behövs mer engagemang, menar Saturnus och tittar på dig med allvarlig magistermin samtidigt som han viftar med överenskommelser från förr.

Venus och Väduren- kärlek!

Venus gör sig på lördagen redo för att flytta in i Vädurens tecken. Skönhetens- och det kvinnligas planet, Venus, i själva högborgen för maskulinitet; Mars hem, lovar en spännande kärlekstid under maj månad. Det kommer bli intensivt, hett och snabbt. Sena vårkvällar med pirr i magen och skojiga dates där man är ute och rör på sig. Äventyrsevent och romantik blandat om vartannat. För kreatörer och skönhetsskapare, som t e x inredare, är Venus i Väduren en utmärkt kombination. Man är snabb, först i täten och banbrytande inom sitt område. Och man är inte rädd för att skriva ned det i sitt CV heller! Venus kommer befinna sig i Väduren från och med den 4 maj- 29 maj.

VIP-hjälp

Vi avslutar vecka 18 med ett möte mellan livskraftige Solen och undercover Pluto på söndagen den 4 maj. Behöver du hjälp från någon VIP-person eller annan framstående person inom din bransch är detta en dag då du kan få det. Eftersom aspekten, som är god och full att möjligheter, infaller på en söndag, kan du kanske se eller höra tillbaka från någon på måndagen den 5 maj. Det finns stora möjligheter till att någon där uppe bland de framgångsrika noterat vad du gör och nu är beredd att släppa in dig till möjligheterna möte genom en god rekommendation eller annan närmast liknandeväntjänst. Enda kravet för att du ska få in foten i Framgångens Hus? Att du har en plan som är väl genomtänkt, strukturerad och verkar praktiskt möjlig. Pluto befinner sig trots allt i strukturens favorittecken; Stenbocken. Allt som är fluffigt, drömskt och teoretiskt funktionellt, håller inte. Här belönas endast hårt arbete som planerats för sedan en längre tid tillbaka. Du har troligen arbetat med det här projektet eller planen lång tid redan, och kanske hade du faktiskt gett upp när något händer.

En spännande vecka med massor av öppningar, virvelvindar och kärlek som kan ta fart!

Jag önskar er alla en härlig vecka 18!

12
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00