Så påverkas stjärntecknen av solförmörkelsen idag!

Dags att sätta upp tendenserna för de kommande 6 månaderna

Många av oss känner sig lite halvt urlakade efter all turbulens på stjärnhimlen i april men nu är äntligen den sista förmörkelsen här och vi har klarat av det kardinala korsets värsta spets. Hela dagen idag och den kommande veckan präglas av nystart. Se er om och lyssna efter, det kommer talas om bolån som går igenom, graviditeter och nyheter inom karriär och sociala sfärer. Allt andas hopp och signalerar att vi alla nu faktiskt, på ett sätt eller annat, går vidare mot något helt nytt. Nya dörrar öppnar sig plötsligt och det kommer kännas som en stor lättnad.

Här nedan finner ni hur soltecknen påverkas av dagens solförmörkelse, som även är en riktigt kickstartare till nymåne. Det som sker idag och de kommande 10 dagarna påverkar våra nästkommande sex månader. Spännande! Läs gärna även för ditt ascendenttecken om du känner till det.

Väduren

Tillgångar, ekonomi och dina egna förmågor får en chans att börja om på nytt. Kanske satsar du allt på att skicka iväg kontaktuppgifter till företag eller projektledare, något som sedan kommer prägla och påverka din ekonomi positivt det närmaste halvåret. Kanske omförhandlar du lönen och får till en mycket bättre deal än du haft tidigare. Vad du behöver och vad du vill ha, står på din agenda. Hårt arbete kan inom ett halvår visa sig mycket lönsamt- en helt ny ekonomiskt stabilitet är nummer ett på din agenda. Det är också möjligt att du bestämmer dig för att satsa mycket pengar på något som du länge drömt om.

Oxen

Med en förmörkelse i ditt eget tecken är det din självbild, ditt utseende och ditt ego som får sig en ordentlig genomgång. Om ett halvår kan du ha genomgått en transformation rent fysiskt. Kanske bestämmer du dig idag för att göra en radikal förändring vad gäller kläder och frisyr, som når sin kulmen om sex månader. Solen i Oxen signalerar redan det att ett personligt nytt år startar för dig, en förmörkelse/nymåne ger det hela extra kraft. Personlig make-over, viskar stjärnorna och låter dig välja butik, stil och vikt, men det är även dags att må riktigt nedrans bra. Det är dags för din tid nu. Värdera dig själv högt och flöde följer även vad gäller ekonomin.

Tvillingarna

Hej drömmar, intuition och tid för att lyssna inåt! Med förmörkelsen i ditt tolfte, dolda hus, lockar tanken på att få praktisera spiritualitet. Det är också här som vi helas. Satsa på att ta hand om din kropp och din själ- om sex månader kan du ha nått ditt eget Nirvana. Drömmars betydelse, känslor och sådant man helst håller för sig själv är något som du kommer att lägga ned mycket tid på. Kanske är det nu du beslutar dig för att släppa taget om saker som smärtat dig via en mer andlig inställning till livet. En hjälpande läkare eller annan terapeut kan också komma in i ditt liv under de närmaste månaderna.

Kräftan

Med en förmörkelse i ditt elfte, nätverkande hus, får ditt sociala liv sig en energikick. Det är mycket möjligt att du inom sex månader har ett större antal kontakter i din smartphone och att ditt deltagande i sociala sammanhang, som nätverk och organisationer, kommer ha ökat. Eftersom det är en solförmörkelse, där Solen representar manlighet, kan detta innebära att en manlig figur inom dina sociala kretsar försvinner från ditt liv. En vän, organisatör, nätverkare eller nyckelperson inom en välgörenhetsorganisation kanske meddelar att han avser att gå mot andra håll till följd av att han byter arbete eller flyttar till en annan ort.

Lejonet

Det är dags för en uppgradering i din status inom din bransch. Du kan hastigt och lustig få en chans som du drömt och planerat för under lång tid. Framgångar, utmärkelser och befordningar, ropar förmörkelsen i ditt tionde, karriärhus. Alternativt kanske du bestämmer dig för att ta tag i dina karriärmål med en extra dos av beslutsamhet- gör det! Om sex månader kan dina ansträningar ha lett till att du faktiskt byggt dig en imponerande stabilitet vad avser din karriär. Var beredd att anstränga dig lite hårdare och ge ännu lite mer på jobbet- det kommer vara värt det för en ny väg öppnas för dig. En stor chans till ett riktigt drömmöte eller intervju dagarna närmast idag föreligger.

Jungfrun

Är du redo att packa dina resväskor för en långresa? Förmörkelsen i ditt nionde hus kommer locka fram allt som har med utlandet, det som är ovanligt och sprituellt utmanande. Kanske sätter du igång en process för att få iordning resedokument som VISA och vaccionationsintyg för att ge dig iväg på en resa. Kanske startar du de närmaste 10 dagarna en rättsprocess eller bestämmer dig för att skriva in dig på ett universitet eller högskola. Du har lust att göra något utöver det vanliga och bli intellektuellt stimulerad på samma gång. Att sätta dig ned för att skriva ihop något som kanske kan bli en bok eller en TV-programsidé kan också bli aktuellt inom de kommande 6 månaderna. Genom någon av dessa aktiviteter kan du i längden öka dina tillgångar.

Vågen

Förmörkelsen faller i ditt åttonde hus, även kallat huset för andras pengar. Här finner du t ex banklån, skatter eller försäkringspengar men även gemensam ekonomi med en partner. Det kan bli dags att tala om hur man ska dela pengar efter ett arv, eller hur skatteåterbäringen ska användas på bästa sätt. Frågor om underhåll för barn eller bodelning efter skilsmässa är också styrt av det åttonde huset, likaså ansökningar för att få ut ersättning via ditt försäkringsbolag. Att trygga din ekonomi är av högsta intresse och är du noggrann i dina förhandlingar och beslut gällande dessa områden kan du ha skapat dig en bättre ekonomiskt grund inom det närmaste halvåret.

Skorpionen

Med en förmörkelse i ditt sjunde hus är det två områden som aktiveras: partners i kärlek och/eller företagandet. Ett förhållande kan komma att tas till en ny seriös nivå såsom frieri eller beslut om samarbete med en annan företagare. En förmörkelse för gärna med sig en snabb vändning så kanske överraskas du av din kärlekspartners fråga om att flytta ihop eller gifta er. Under de kommande sex månaderna spinner du vidare på denna nystart i kärlek och/eller företagande. Giftermål som börjar planeras kan komma att äga rum om ett halvår, likaså kan samarbetsavtal komma att skrivas under då, efter flera månaders utarbetande kring detaljerna.

Skytten

Det är dags att organisera ditt dagliga arbetsliv men också din hälsa. På arbetet kanske du ser till att ta in en helt ny ström av klienter och nya arbetsuppgifter. Eftersom en förmörkelse gärna ser till att skaka om kan din arbetsplats få lägga upp en ny plan för hur de nu ska klara sig utan en manlig medarbetar som slutar. Genom att ha nya klienter och nya uppdrag i sikte, för att bygga en bättre ekonomi och grund, kan du starta ett närmast nytt jobb, fast på samma arbetsplats. Om du går till läkaren kan du få ett besked om att det nu är dags för dig att ta hand om dig på ett bättre sätt. Det kan komma aningen oväntat men du har alla förutsättningar för att starta om på ny, frisk, kula om du tar beskedet på allvar.

Stenbocken

Med en förmörkelse i ditt femte, flirtiga hus, även känt som the house of fun, är det dags att roa dig lite mer, flirta lite mer och vara som ett barn lite mer. Snabba, oväntade vändningar kanske gör att du får upp ögonen för en ny kärlek och tar ett modigt beslut att gå vidare med en annan kärlekspartner än den du haft tills nu. Alternativt kan nyheter om att din partner är redo att göra detsamma, komma till dig. Om er kärlek är stark och har en stabil grund har du inget att oroar dig för, men har där funnits svagheter kan förmörkelsen ta fram dem i ljuset. Kreativitet och fertilitet styrs även av detta hus varför nyheter om ett projekt, såsom en bok, ett spel eller en teateruppsättning där du varit delaktig, kan komma att leveras. Nyheten att du är gravid kan också överraska dig. Inom det närmaste halvåret har dessa områden i ditt liv nystartats och fått mer uppmärksamhet än vanligt.

Vattumannen

Förmörkelsen äger rum i ditt fjärde hus där man hittar hus, hem, familj och känslomässig trygghet. Om du på sistone har känt att du behöver mer stabilitet inom dessa områden är du nu redo för att initiera förändringar. Passa på att se dig om efter ett nytt boende, en ny överenskommelse mellan dig och din familj som ger dig ett lugn eller helt enkelt satsa på att prioritera det som får dig att må bra och känna dig trygg. Om sex månader kan du ha ändrat på en hel del och känna dig mer bekväm med hem och familj. Var beredd på nyheter angående en flytt och/eller en större husrenovering. En manlig person i din närhet som du räknar som familj, kan också behöva extra hjälp eller tillsyn under det närmaste halvåret.

Fiskarna

Förmörkelsen aktiverar ditt tredje hus. Här finner man kommunikation och intellektuell stimulans såsom kurser och olika former av utmaningar för intellektet. Mycket ny information kommer att komma till dig, antingen via rena böcker eller kurser, eller kanske då du reser under det närmaste halvåret. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift får sig en rejäl kickstart- kanske arbetar du hårt på en uppsats, bok eller annan form av ihopsättning av information. Kanske förbereder du dig för att erbjuda kurser inom ditt specialområde. Om du reser för att vidga dina vyer sker det troligen till närbelägna städer, dit du tar dig med tåg eller bil. Att i samband med förmörkelsen lägga in en extra energidos på att göra PR eller reklam för dig själv och din produkt, är guld värt och kommer ge resultat inom sex månader.

Jag önskar er alla en underbar nystart! Hör gärna av er och berätta om era planer och vad ni upplevde skedde kring er i samband med dagens förmörkelse. Stämde det med stjärnornas syn på saken?

Kramar

Helena

 1. Julia skriver:

  Jag är fisk och tycker det stämmer en hel del :)
  Helt ny på det här men alltid trott på sånt här ändå.
  Mycket medial också så det händer grejer hela tiden :)
  Kram Julia
  Tänk att det finns så mycket mer omkring oss än bara det vi ser :)
  I det osynliga :)

  1. Hej Julia, javisst finns det så mycket mer än det vi kan se. Det är glädjande tycker jag. När det gäller medialitet och att arbeta med det så tror jag starkt på att lita till sin egen förmåga, strunta i vad andra tycker, följa sin passion och sedan öppna sig för att bara sätta igång. Det är ett ansvar att vägleda andra oftast har man fått tillräcklig bekräftelse för att kunna verkligen lita till sin förmåga innan man går vidare. Du får gärna maila mig om du vill berätta något mer personligt: lovableblog@gmail.com
   Kram till dig,
   Helena

 2. Spännande och träffande, jag är fisk :-) Håller precis nu på och funderar på om jag ska anmäla mig till en skrivarkurs eller wordpress/webbdesignkurs men kan inte bestämma mig för vad…kanske blir det båda. Sedan har jag bestämt mig på att köra på lite mer intensivt med yogan :-) Om 1 1/2 vecka åker jag till Barcelona så det stämmer att jag ska ut och resa. I morgon blir det en kortare resa med bil till en liten ort där jag är uppvuxen och inte har varit på länge.Trevlig helg och tack för horoskopet :-) Kram

  1. Så roligt det låter med kurs i webbdesign eller wordpress. Det hade jag gärna gått också! :-) Vad kul att du ska till härliga Spanien- buen viaje! Tack för din kommentar och lycka till med kurserna under de kommande 6 månaderna! ;-)
   Kram Helena

 3. AnnaH skriver:

  Det stämmer så på pricken in på mig ”oxen”. Äntligen ny start!! Rivstart…

  Jag önskar dig och din familj en trevlig Valborg!

  Kram

 4. Tack för dina fina horsokop!
  Trevlig Valborg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..