Sommarhoroskop 2014- Oxen

Högre syften

Oxen är ett praktiskt tecken. Här ändrar man sig inte bara hur som helst och tron på allt som är en aning svårgripbart eller ”fluffigt” ses inte med blida ögon. Den enda rätta vägen, och det som betyder något i slutändan, är att arbeta för att uppnå en säker, stabil grund som sätter mat på bordet till hela familjen, gärna med en viss lyxkant, samt att man ser en ära i att vara en god hustru eller make samt förälder eller släkting.

Men, något har hänt med Oxen. Er karriärplanet, Uranus, befinner sig i det tolfte, dolda/intuitiva, huset. Helt plötsligt räcker det inte längre med ”bara” ett arbete som ger inkomster på bankkontot varje månad. Nej, nu vill Oxen känna att hans eller hennes arbete också tjänar ett högre gott. Att det finns ett visst spirituellt syfte med det ni gör. Andlige, drömske Neptunus i Oxarnas sociala sfär, det elfte huset, späder ytterligare på kontakter med personligheter som i allra högsta grad hänger sig åt mer spirituella aktiviteter. Pluto gör också sitt bästa för att Oxarna inte ska slippa undan denna omvärdering av tro. Livsfilosofi och religion får sig en rejäl ”låt-oss-tänka-om-helt”-energi. Övertygelser som Oxen hållit fast vid i många är när det gäller trosinriktning kan nu komma att luckras upp.

Maj

Ursäkta om jag stör, kära Oxe, jag vet att du har händerna fulla av anteckningar inför framtiden, huvudet fullt av drömmar och troligen befinner dig på gymmet eller på shoppingrunda. Du är i kick-starter-mood. Allt tack vare solförmörkelsen i ditt eget tecken den 29 april. Nu ska planer sättas i verket som under de närmaste 6 månaderna kan komma att för alltid förändra hur din omvärld ser på dig och, faktiskt, hur du rent kroppsligt ser ut. Grattis, du har precis haft din årliga astrologiska födelsedag och är så taggad att få bara springa vidare mot dina mål. När du springer på löpbandet, eller hastar mellan spännande möten, refektera över vad som skett dig sedan april/maj förra året. Vad var lyckat och vad vill du aldrig mer se röken av? Minns det när du planerar inför det kommande året. Merkurius är din inkomstplanet och sedan slutet av april befinner han sig i ditt eget tecken. Det betyder att pengar kommer till dig och att du har en god chans att tjäna pengar precis på det sättet DU vill. Ekonomin är på dina villkor. När Solen gör Merkurius sällskap efter den 21 maj, blir det ännu mer betoning på pengar som kommer till dig. Gärna via familj eller fastigheter. Du ser bra ut och utsrålar starkt självförtroende och detta drar blickarna till dig. Men det är möjligt att du inte riktigt hinner notera dina beundrare. Du har ju hela huvudet fullt av planer och nytänkande.

Juni

Du befinner dig i ett fortsatt ekonomiskt flöde. Kanske är du också en aning förvånad över att de vanliga traditionella vägarna gällande ekonomin, inte alltid behöver vara de enda vägarna till framgång. Det är möjligt att någon i din familj blivit lätt upprörd över ditt nya sätt att tänka utanför ramarna rent ekonomiskt. Då kan det vara skönt att kunna visa fram bevis för att det faktiskt fungerar den vägen också. Merkurius som är din ekonomiska planet, planerar att ta sig en av sina berömda tupplurar från och med den 8 juni. Det är inte så att allt bara kommer få ett abrubt slut och att inkomsterna upphör. Istället kommer de bara inte visa sig lika snabbt som innan Merkurius drar ned nattmössan. Se junis sista tre veckor som en utmärkt tidpunkt för att utvärdera din ekonomi och dina tillgångar. Har du planerat stora inköp satsar du på att genomföra dem minst fyra dagar innan den 8 juni. Gör inga stora, nya förändring under tiden Merkurius inte är med dig. Enda undantaget är om en inkomst du tidigare har haft visar sig vilja komma tillbaka in i ditt liv, då viskar Merkurius ”ja” till dig i sömnen. Du ser fortsatt väldigt bra och tilldragande ut. Din image hjälper också din ekonomi/karriär, så fortsätt att klä dig snyggt och ta hand om dig. Håll dig lugn i sinnet dagarna kring 22-26. Uranus, din karriärplanet och aggressive Mars kommer inte riktigt överens. Deras munhuggeri berör ditt arbete/karriär.

Juli

Det är dags att lära dig jonglera! Du har satt fart på så mycket att det nu kommer bli en balanskonst att hålla både din karriär och ditt personliga liv tillfredställt. Innan juli är här, sätt dig ned och planera in dagar eller timmar i kalendern som du kallar för ”date med mig själv”. Kör du på utan att vila, blir du snart en sur, trött Oxe. (Mars i ditt äktenskaps-/partnerskapshus från och med mitten av månaden kan också ge dig en utmaning- fall inte för plötslig ilska utan försök tänka efter före.) Du vill verkligen vara redo när den stora lyckoplaneten, Jupiter, nu tar alla sina interationella idéer och projekt med sig när han byter tecken. Efter ett år av superkoncentration på allt som har att göra med PR, kommunikation, bloggande/sociala medier, kurser, utbildningar, kortdistansresor, grannar och syskon, är det nu dags för massor av lyckoströssel över ditt hem. Oxen älskar sitt hem, fastigheter, inredning, mäklartjänster och familjen. Under året som följer är det mycket möjligt att du renoverar hemmet så att det känns ”större, lyxigare och nyare”, eller flyttar till något bättre än det du redan har. Familjecirkeln tenderar också att expandera med Jupiter i ditt fjärde hus: via giftermål, nya vänner som känns som familj och barnafödslar. Köp av bostad i utlandet kan också bli aktuellt.  Vill du ge din ekonomi en extra putt, kan alla typer av kommunikation; mail, telefonsamtal och brev, reklam och PR ge dig extra hjälp på vägen från och med en 14 juli.

Imorgon publicerar jag Tvillingarnas sommarhoroskop!

Ha en fortsatt härlig fredag!

 1. Hej! Ibland ”roar” jag mig med att läsa horoskop och ibland stämmer de inte alls in på mig medan andra gånger är det nästan lite ”läskigt rätt” så att säga. Det du skriver här om Oxen stämmer överens med mitt liv och mina tankar helt otroligt mycket! Hoppas det är ok att jag lånar några rader av din text i ett kommande blogginlägg hos mig. Självklart talar jag om källan och länkar till din sida här isåfall. Ha det fint! :)

  1. Hej! Ja, jättekul att du tycker att det stämde in och att du länkar till inlägget. Sådant blir jag väldigt glad över! Jag önskar dig ett fortsatt lyckat år! :-)
   Kram Helena

 2. Känns lite som mitt liv just nu även om jag är en jungfru. Jag vet inte om det bara är frustration för kommande återgång till jobb efter studieuppehåll men det har känns faktiskt som att det är mycket stora tankar och idéer senaste veckorna. Bara de senaste dagarna har det ramlat in jobberbjudande på facebook inom helt nya områden bara genom att skriva två enkla ord ”samma här”. Jag hittar sidor med personlig utveckling och det känns som att det börjar öppna sig riktigt bra nu. Det är bara det där med återgången till jobbet som grämer mig nu när man har börjat att både känna och se igen. Det är spännande dagar nu i alla fall.

  1. Ja det är sannerligen spännande dagar vi lever just nu. Utmanande, men spännande. Har du kanske ascendenten i Oxen, om du tycker att det stämmer väldigt bra? Får se vad du tycker när jag kommer till Jungfruns sommarhoroskop då också. :-)
   Kram och tack för dina rader.
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..