Sommarhoroskop 2014- Lejonet

Alla dessa insikter…  och så hjälp från duktigt folk

Lejonet har det senaste året lagt i högsta växeln gällande projekt som ännu inte varit helt klara för dagens ljus. När chefen inte har sett har ni filat på era hemliga planer och nu, när sommaren närmar sig, är ni redo att träda fram i strålkastarljuset. Anledningen till all den dolda aktiviteten är att Jupiter, som styr er kreativitet, glädje och kärlek, har befunnit sig i det tolfte huset. I det sista huset i zodiaken finns det man gör i det fördolda, insikter, intuition och känslor. Med Jupiter i det här huset är det mycket troligt att ni kommit till stora och kloka sanningar om livet. Det är som om ni sakta sedan juli förra året kommit till insikter som skänker er lugn och tillit till att ni kommer lyckas med era drömmar.  Frågan är inte när, utan att ni kommer att göra det. Samtidigt har även respekterat folk på höga platser sett er och hjälpt er. Lejonen kanske ännu inte tycker att något rent konkret har hänt. Ni vill ju ha världspatent på kreativa idéer och få gå ut på en scen där publiken redan kan ert namn och ropar det om och om igen, men det är på gång.

Håll ut lite till, kära Lejon. Ridån för din scen är ännu fördragen men i mitten av juli dras den undan och du kommer bländas av strålkastarljuset som du älskar så mycket. Och det är mycket möjligt att du inte bara stiger fram med en ny kreativ idé under armen, utan även med ett barn i din mage… Många Lejon testaade positivt i slutet av 2013 och ett mycket fertilt år för Lejonen väntar från och med juli!

Maj

När månaden startar har precis aprils förmörkelser passerat. Du är redo att njuta av framgångar och flyt. Ditt arbete och dina ansträngningar har verkligen krävt all din kraft och målmedvetenhet. Nu behöver du verkligen lite framåtrörelse för att fortsätta köra på i samma tempo. Och du får det. Solförmörkelsen den 29 april aktiverade ditt karriärhus och de 10 efterföljande dagarna, ända in i majs första vecka, ger dig massor av möjligheter att få fart på karriären. Du lägger en karriärgrund som inom de närmaste 6 månaderna kan ge dig en helt ny ekonomiskt bas också. Solen befinner sig också i ditt karriärhus, vilket ger dig extra fart när du kontaktar folk åt höger och vänster. Som om detta inte vore nog kommer Venus, din karriärplanet, att också träda in på samma område. WOW! Du kommer hamna i ett flöde som är härligt, härligt efter lång väntan under det gångna året. Håll dig framme! Med din ekonomiska planet, Merkurius, på framfart genom ditt nätverkshus kan dina kontakter och/eller social media ge dig mer inkomster. Som sagt, håll dig framme och var inte blyg med vad du kan och vill åstadkomma. Du befinner dig i din årliga karriärtopp.

Juni

I juni saktar din ekonomiska planet, Merkurius, ned på takten. Faktum är att han avser att ta sig en längre semester. Juni kommer därför vara en mycket bra månad för dig att tänka över din ekonomi, att utvärdera den, snarare än att inititera nya grepp. Mycket har också hänt sedan förra månaden på det ekonomiska området och nu är det dags att smälta det en aning. Venus, din karriärplanet, fortsätter att ge dig härligt flyt vad gäller din status och goda rykte i din bransch. När den 23 juni kommer har du åstadkommit massor och kommer verkligen känna att dina ansträngningar har gett resultat. Du gör dig då istället redo för semestertider. Juni är en väldigt social månad och chanserna till kärlek och flirt via dina kontakter, nätverk och organisationer, är stora. Dagarna kring 22-26 kan dock vara en aning skakiga- utrusta dig med lite extra tålamod när det gäller din partner. Det finns en viss explosionsrisk som kan leda till hastiga utvärderingar och beslut.

Juli

När juli startar befinner sig Solen i ditt tolfte, andliga, hus. Du saktar ner på takten och tar dig en sista funderare och en välförtjänt viloperiod innan Solen i månadens sista vecka flyttar in i ditt första hus. Jupiter, den stora turplaneten och även den som styr över din kreativitet, kärleksflirtar och barn/fertilitet, skiftar tecken den 16 juli. Efter ett år av arbete bakom stängda dörrar, är det dags för dig att äntligen få känna att du nystartar. Sist du var med om denna nystartsenergi var tolv år sedan, sommaren 2002- sommaren 2003. Minns du vad du gjorde då? Var det kanske ett år präglat av många flirtiga kärlekshistorier, en utlandsflytt till ett varmare land, barnafödande eller kreativa projekt? Tendensen till nystart inom dessa områden ligger nu för dina fötter igen, för ett helt år framöver. Och, jag tror att vi kan förvänta oss stora saker ifrån dig, käre Lejon. Begreppet ”världskänd kreatör” är du alltid förknippad med, frågan är bara vad du nu har slipat och putsat på i din ensamhet det senaste året? Din omvärld kommer få se en helt ny sida av dig träda fram: ditt nya, mycket framgångsrika jag. Härligt! Håll särskilt koll på dagarna kring 24-27 juli, då slår sig Jupiter och Solen samman. Ett SUPERWOW hur man än ser på det. Kreativa projekt kan blomma, barn kan födas/graviditeter ske, kärlek uppstå och din sociala status kan ta ett mycket kvickt, STORT, steg upp på karriärstegen. Grattis, kära Lejon, det väntar dig ett år präglat av jet-set-liv, framgångar, kärlek, nöjen och flyt, flyt, flyt.

För skojs skull, en kvick summering av Lejonets 2014; boktrailern till min engelska horoskopbok:

[youtubeplay id=”98xyEWgEMZU” size=”medium”]

 

Imorgon publicerar jag Jungfruns sommarhoroskop.

Ha en fortsatt härlig måndag!

  1. Hej, Jag svarade just M på samma fråga, se lite längre ner!
   Kram Helena

 1. Härligt :)
  Önskar dig en härlig dag och vecka!

 2. M skriver:

  Tack för en intressant blogg! Jag är Lejon och det här horoskopet verkar ju lovande. Jag tycker att senaste året har varit fullständigt kaos och fyllt av prövningar. Vågar jag alltså hoppas på att det ska bli bättre?

  1. Hej M,
   Generellt så har Lejonen genomfört, och genomför ända fram till i juli, avslut. Den förra tolvårs-cykeln kom till sitt avslut. Med Jupiter i det dolda, tolfte, huset, kan mycket ha handlat om att ta hand om känslor, sjukdom och sådant man kanske inte berättar för hela världen om. Det kan vara både renande och smärtsamt på samma gång. Jag ser ju inte ditt personliga horoskop men ja, generellt kommer Lejonen få det bättre, gladare och mer framgångsrikt än de haft det på länge!
   Kram Helena

   1. M skriver:

    Smärtsamt är ordet. Tack så mycket för att du svarade.

 3. Spännande läsning! Jag är dock fisk egentligen men har ascendenten i Lejonet så jag läser även detta. Jag funderar kring det faktum att man kan läsa både solhoroskopet samt ascendenten. Dock så är jag personligen mycket fundersam över det faktum att förr om åren så kände jag mycket mer tillhörighet i fiskens horoskop men nu de senaste 1-3 åren har lejonet mer och mer tagit över och fisken känner jag knappt igen mig i längre. Kan det vara så här och varför undrar jag? Tack för en jättebra blogg :)
  Varma hälsningar Johanna

  1. Hej Johanna, det beror på hur ditt personliga horoskop ser ut, vilka planeter som aktiverar vilka tecken osv. En sak som är lustig att notera är ju att man trots en ascendent i ett tecken, fortfarande tycks övergripande påverkad av vad som väntar t ex Fisken. Därför brukar jag alltid rekommendera att läsa för både sol- resp ascendenttecken. Ett personligt horoskop slår aldrig de här generella tendenserna och eftersom jag inte ser din horoskopkarta kan jag inte svara dig mer än detta, tyvärr.
   Kram Helena

   1. Tack Helena jag är glad för ditt svar ändå :) förstår ju att det personliga horoskopet slår allt och jag väntar med spänning på fiskens… Må så gott!
    Kram

 4. Leo skriver:

  Låter spännande! Tack för en väldigt intressant och välskriven blogg!
  Hälsar Lejonet som är blev taggad inför sommaren nu :-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..