Sommarhoroskop 2014- Jungfrun

Jungfruns 2014

Det var inte så länge sedan jag skrev en sammanfattning över vad som väntar Jungfrun. Då den var rätt uttömmande, hänvisar jag därför till den, HÄR, och dyker sedan rätt på Jungfrun och maj månad.

Maj

Vilken trevlig karriärmånad som väntar på dig! Du kommer känna av det hela månaden för redan den 7 maj gör sig din karriärplanet, Merkurius, redo att flytta in i ditt tionde hus. Merkurius är även din styrare och är därför lite extra bra på att hjälpa dig att tala i egen sak. Och nu vill han tala om projekt och karriärplaner som kan ge dig lite mer status, lite mer respekt och generellt pusha dig uppför karriärstegen några pinnar till.  Så vad drömmer du om, kära Jungfrun? Berätta det för världen, för de företag och samarbetspartners inom din bransch som du vill samarbeta med, lyssnar nu. Du tänker i helt nya banor. Mycket olikt den säkerhetsberoende Jungfrun. Men du har allt att vinna på det! Samtidigt som du starta en personlig PR-plan för din karriär är det också fokus på ekonomi. Särskilt din ekonomi med en partner. Agressive Mars i ditt inkomsthus gnabbas med överraskningarnas Uranus i ditt hus som styr gemensam ekonomi, försäkringspengar, bidrag, a-kassa, arv, gåvor och skatter.  Detta antyder att någon form av ekonomiska förändringar pågår hos dig och, möjligen, din partner. Om så är fallet är det något som har varit i görningen ett tag men som nu måste ske. Även om det känns slitigt ser Venus och Mars till att ni är förstående för varandra och vill lösa det utan bråk. Men ekonomiska utmaningar kan stressa även nyförälskade. Ha det i åtanke och ge därför kärleken lite extra tålamod i maj. Det blir bättre.

Juni

Det är dags för Merkurius att ta en paus och gå ner i låg-energi läge under juni månad. Han startar officiellt den 7 juni men redan några dagar innan blir han sömnigare och sömnigare varför jag ser hela juni som hans semestermånad. Så typiskt, tänker du. För du hade ju fått sån fart på karriären och dina personliga mål. Men, ta det lugnt, för du har redan satt igång så mycket att det är rena turen att du inte hinner få fart på ännu mer. Det är fortfarande karriärfokus över månaden men du kommer behöva stanna upp och reflekta över vissa vägar och val. Känn bara efter och utvärdera situationen. Initiera inget nytt och skriva inga formella papper eller avtal under juni. I arbetet, var noga med dina detaljer. När Merkurius lämnar planen är vi mer benägna att slarva, glömma viktig information och säga fel saker. Det vill du inte göra om du i maj fått ett fint förtroende eller nytt arbete. Venus hjälper din ekonomi. Hon hjälper dig att bygga välstånd, sakta men säkert. Har du missat något i din ekonomiska planering, kommer hon visa dig svagheter redan i början på månaden, kring den 4,5 eller 6 juni, så att du kan göra om och göra rätt. Venus styr din ekonomi och du kan ju tänka dig vad som händer när hon beger sig in i ditt karriärhus den sista veckan i juni? Just det, pengar via din karriär kommer till dig! Du och din partner, eller den du delar ekonomi med, kanske fortfarande funderar en del kring er gemensamma plånbok, men DIN ekonomi är verkligen på frammarsch! I juni passar du också på att utvärdera din kärleksrelation. Du ser på den från ett mer objektivt perspektiv. Det ser hoppfullt ut, för du får upp ögonen för saker du kanske inte sett eller uppskattat innan. Du är supersocial efter den 22 juni, så kanske är det via vänner du kommer på dessa nya infallsvinklar?

Juli

När du rör dig vant mellan sociala händelser, möten, nätverk och vänner är det som om du lyfter till en annan, spirituell nivå. Du är på ett slags personligt uppdrag: att eliminera det som inte känns bra för dig, för att du ska bli lycklig. Du kommer inte att tveka att göra förändringar om det krävs för att du ska komma mer i balans. Bort med drama, begär och dåliga vibbar, oavsett det gäller människor eller situationer i ditt liv. Dina sociala cirklar kommer också att blir större och fyllda av mer folk och kontakter, detta tack vare alla karriärförändringar som har skett sedan i maj. Det är ett enormt pratande om användandet av sociala medier, nättekniska lösningar och rent generellt, nytänkande inom teknikaliteter du använder eller funderar på att börja använda. Mot slutet av månaden sker sedan ett stort, spännande skifte. Turgossen Jupiter, som styr ditt hem och familjeliv, flyttar in i ditt andliga hus den 16 juli. Förbered dig på ett år med sanndrömmar, spiritualitet på schema och en tid för att göra dig av med gamla smärtsamma minnen för gott. Samtidigt kommer du också att satsa på att bygga en egen sprituell cirkel med din familj. Det kommer stärka dig och er tillsammans. Solen gör Jupiter sällskap i samma hus från och med en 22 juli. Den sista veckan av juli kanske man till och med kan se en liten gloria börja lysa över ditt huvud när du mediterar eller fokuserar inåt. Din spirituella resa, som endast nystartar en gång vart tolfte år, har precis tagit sin början. (Sist du vred om startnyckeln var sommaren 2002…) Om ett år kommer du ha kommit till så många nya insikter att du skulle kunna skriva en bok om saken. Spännande!

Imorgon publicerar jag Vågens sommarhoroskop.

Ha en fortsatt härlig tisdag allihopa!

 1. Kan bara hålla med alla andra Jungfrur här! =) Spännande och positivt förväntansfullt och jag känner också igen det som redan startat! =)

  1. Så härligt Jennie! Framåt, framåt alltså!
   Kramar Helena

 2. Låter hur härligt som helst! Det har redan börjat, fick mycket bekräftelse. Ser fram emot resan. Tusen tack för att du bloggar och delar med dig, detta är så intressant och du kommer med mycket att reflektera över.
  Ha det gott!

  1. Jätteroligt att du tycker att det jag skriver ger dig bekräftelse och inspiration!
   Tack för att du skrev en rad!
   Kram Helena

 3. Oj, tack för detta! Imorgon har jag möte med min coach för att få mer struktur på vad jag vill göra och sätta mål för framtiden. Känns väldigt lovande att det kan hjälpa efter att ha läst detta. Ekonomiskt är det att snåla som gäller, hoppas det vänder! Och utveckla min mediala förmåga är något jag verkligen vill! Kärlek, ja, där står det stilla. Inga romanser här inte! Hehe Man kan ju få kärlek från andra håll så man får väl uppskatta det :) Kram

  1. Härligt! Att sätta mål är något av det viktigaste vi människor kan göra för att kunna lyckas. Det sägs ju att 99% av alla planer och mål som inte uppnås beror på att man inte riktigt visste vad man verkligen ville uppnå. Moment 22 som kan vara knepig ibland… Dröm på och satsa på att uppnå det- du kan lyckas!
   Stor kram Helena

 4. Erika skriver:

  Jag instämmer – vad spännande! Och träffande. Jag är precis inne i ett skifte på mitt arbete (ska börja en ny tjänst i juni) samt att jag funderar på med vad och hur jag vill arbeta framöver. Förutom det så har jag och min sambo precis börjat prata om hur vi kan förbättra vår ekonomi ytterligare genom att få koll via en budget. Tack för inspirationen!

  1. Jättekul att höra Erika! Det är spännande med skiften och jag önskar dig all lycka!
   Kram Helena

 5. Maja skriver:

  Kan man läsa Jungfruns horoskop också om man har acsendenten i jungfrun?

  1. Hej Maja, Ja, då ska du verkligen läsa för Jungfrun. Hur dina hus faller har då störst chans att hamna rätt i förhållande till de generella tendenserna. Det är så nära man kan komma ett personligt horoskop, via ett generellt horoskop. :-)
   Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..