Horoskop vecka 20, 2014

Behov av vila

Det är söndag den 11 maj och om ni känner er i lite större behov än vanligt av att bara få göra ingenting idag, så är det helt normalt. I alla fall om man frågar stjärnorna om saken. Solen och Saturnus har en liten dust. Solen står i vanliga fall för livskraft och energi och Saturnus lägger gärna något grått och allvarsamt, men superstrukturerat, över det han fokuserar på. Resultatet kan bli att ni antingen isolerar er för att arbeta med att lägga upp en plan för framtiden, men också att det känns som om luften precis gick ur er. Det är inte så konstigt om det behövs vila. April var en riktig rysare med massor av osäkerhet och nu när det lugnat sig hinner vi äntligen känna efter vad vår kropp och energi egentligen säger om den ansträngningen vi fick lov att göra. En ledig dag idag skulle alltså kunna göra under för dig!

Kvicka nyheter i kärlek och/eller affärsrelationer

På måndagen och tisdagen, den 12 maj och 13 maj, står kärleksplaneten Venus i direkt motsatt position till Mars. Detta kan sätta fart vad gäller kärleken: någon ny kan blixtsnabbt komma in i ditt liv. Är det inte kärlek, kan det handla om en potentiell ny affärskontakt. Samtidigt skaver det en aning mellan kommunikationsplaneten, Merkurius, och drömske Neptunus. Budskapet är klart: ta saker och ting lite varligt, Neptunus kan se till att den kommunikation som uppstår mellan dig och en ny kontakt kan bli en aning snurrig. Eller höljd i slöjor, som om man inte riktigt får grepp om vad sjutton det är som sägs. Du behöver inte skynda något svar eller beslut.

Dagen därpå, på onsdagen den 14 maj, visar sig Merkurius från sin bästa sida när han kontaktar Mars. Deras samarbete skänker oss massor av idéer, ivrig skriftväxling, samtal, mail och sms som går varma, samtidigt som vi får en superkick av gott självförtroende. Saker klarnar. Inte så illa, eller hur?

Dags för avslut och för ett känslomässigt uppvaknande

Veckan bjuder också på en fullmåne. Sent på kvällen den 14 maj lyser den sitt blå sken över oss igen. Fullmånen faller i Skorpionens tecken och har sina tentakler ute åt alla håll: Saturnus, Solen, Pluto, Venus, Jupiter och Uranus nås alla av månens strålar. Insikter kommer slå oss som spikklubbor i huvudet. Det är som om vi vaknat till liv efter en dvala där vi inte varit fullt medvetna om verkligheten. Nu är det dags att ”wake up and smell the coffee”. De val och/eller beslut vi tar i samband med denna fullmåne har goda chanser till att hålla för en lång tid framöver, tack vare Saturnus som kramar om månen hårt, hårt. Ta också lite extra hand om din hälsa under +/- 4 dagar räknat från fullmånen. Skorpionen styr bland annat över sjukhus (kirurgi, fertilitetsorganen) och vårdinrättningarna (psykologi).

Allt som flyter upp till ytan luktar inte illa

På fredagen den 16 maj blinkar Merkurius åt både Venus och Uranus, samtidigt som Venus ligger mycket nära Uranus. Vi är fortsatt under stark påverkan  av fullmånen men dessa planeters möten med varandra kan ge oss en extra hög nyfikenhet och välkomna, oväntade nyheter. Det är ju som bekant så att när man börjar röra runt i grytan (fullmånen) kan nya godsaker börja ploppa upp till ytan…

Tid för reflektion

Jag misstänker att veckoslutet ger behov av återhämtning. En fullmåne representar alltid avslut och när det gäller kombinationen Skorpionen och fullmånen finns där djupt rotade mekanismer, känslor och reaktioner att ta tag i. Skorpionen vill se personlig, DJUP, transformation. Det kan vara krävande när det sker. Efteråt är det för det mesta oerhört renande och stärkande. Ge därför er själva tid och kärlek samt tålamod med de känslor som kanske väcks under denna vecka.

Jag önskar er alla en givande, härlig vecka!

Stor kram

Helena

 1. Julia skriver:

  Det där med självförtroendet stämmer helt :)
  Råkade färga håret idag och blev så nöjd så jag strålade :)
  Det bådar ju gott inför helgen :)
  Kram Julia
  Lycka till med lilla vovven Jeanette <3

  1. åh, mycket modigt med hårfärgningen! Mitt mest vågade drag var när jag klippte lugg i lågstadiet. Det gör jag aldrig om. :-)
   Nu ska jag skriva fullmånerapport ;-)
   Kramar Helena

 2. Hälsan, ja den är inte den bästa just nu, men jag kan inte ta hand om den nu. Jag hoppas det inte blir något långvarit!

  1. Ta hand om dig så gott du bara kan då, Jeanette! Och så håller jag tummarna för din söta vovve. Håller tummarna för dig på fredag. Från och med den 19 maj är det bra att skriva under kontrakt. ;-)
   Kramar!

   1. Tack för tipset ang kontrakt :)
    Det blev akutoperation av livmodern, den höll på att brista. Veterinären sa att jag ska inte ha så stora förväntningar att hon klarar operationen, så dålig är hon. När han ringde upp mig när allt var klart sa han att hon klarade sig med all säkerhet därför att hon är så väl motionerad. Vi har ganska nyligt kommit hem och hon ligger i soffan och sover.
    Kram

    1. Åh, Jeanette, jag vet vad du går igenom. Jag skickar din vovve all kärlek, styrka och kraft. Hon klarar det här! Stora kramar till dig!

 3. Jag ser fram emot en givande vecka. Inte så givande är i morgon när jag ska till veterinären med min hund. Jag hoppas att det inte blir op av livmodern utan endast antibiotika. På fredag ska jag på ett stort möte angående framtiden, fick meddelande om det idag.

  Trevlig vecka önskar jag dig!

 4. Sofia skriver:

  April var förfärlig och just nu virvlar man runt i efterdyningarna…ser framemot ett avslut

  1. Ja, det var en minst sagt stökig månad men nu har eländet vänt och det kommer ljusna på himlen. Tack för det! Lycka till!
   Kramar Helena

 5. Julia skriver:

  Skrämmande vad mycket det stämmer…
  Kram Julia :)

  1. Hej Julia! Så roligt om det stämmer- det glädjer mig! Jag håller tummarna för dig och den barnfria helgen då! ;-)
   Kram Helena

   1. Julia skriver:

    Tack :)
    Vi får se om jag vågar ;)
    Tryggt att vara singel med.
    Inget krångel.
    Man får ju bara bråka med sig själv ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..