Så påverkas soltecknen av fullmånen i Skorpionen idag

Fullmåne i Skorpionen- mästaren av personlig transformation

Kära vänner, det är dags för fullmåne igen. Avslut, avslut, avslut. Är vi redo? Fullmånen faller i Skorpionens tecken och allt som styrs av detta listiga, bakom-dörrarna-och-det-vi-gör-i-hemlighet-tecken kommer nu fram i ljuset för avslut. Skorpionen styr det åttonde huset och här finner man både djup personlig transformation, begär och beroende såsom droger, sex och rock´n roll, maktspel, världskändisskap, utredningar inom vetenskap, gärna medicin, men också brottslighet. Det är inte för inte som man ibland kan läsa att amerikanska astrologer skämtsamt kallar Skorpionens hus för the house of sex, lies and videotapes. Det är här Mr Grey håller hov, Madame Bovary drogs ned i fördärvet och familjen Malfoy regererar. Skorpionens favoritområden färgar allas vår fullmånen den här månaden. Håller ni utkik i nyheterna kanske ni snappar upp något som är väldigt talande för dagens fullmåneenergi i Skorpionen.

Nedan finner ni i vilket hus som fullmånen äger rum för just ert tecken. Läs gärna både för ditt soltecken och ditt ascendenttecken för att komma så nära ett personligt horoskop som möjligt. Räkna +/- 4 dagar för fullmånen att leverera sitt budskap.

Väduren- Det åttonde huset

Det åttonde huset representerar gemensamma tillgångar, känslor som lever under ytan, djupt rotade begär och behov. Fullmånen signalerar att något kulminerar när det gäller hur du ger dig själv trygghet. Äter du upp dina känslor i skafferiet när ingen ser? Är du den som går i din partners ledband eller har du satt dig i en skuld som börjar ge dig alltmer sömnlösa nätter. Det är dags att rensa i denna röra. Fullmånen kan ge dig en chans att ta tag i känslor som du har svårt att kontrollera, en ekonomisk uppgörelse med en partner och/eller banken kan leda till helt nya, bättre förutsättningar. Hur andra använder sig av dig som deras personliga snuttefilt kanske också är något som du nu behöver skaka av dig. Du har fullt tillräckligt att ta hand om dig själv. Operation personlig transformation inleddes just!

Oxen- Det sjunde huset

Det sjunde huset representerar äktenskap eller äktenskapsliknande, seriösa kärleksrelationer, men också partnerskap inom företagande. Relationer och samarbeten man har med t ex en agent eller advokat faller under detta hus. När fullmånen besöker det sjunde huset kanske det är dags att promenera nedför altargången eller att signera ett avtal om samarbete med en affärspartner. Hela utmaningen i situationen består i att hitta en balans mellan dina egna behov och sammanslagningen av dessa med en annan persons och/eller företags behov. Om ett förhållande inte hållit måttet, kan det bli tal om att komma till ett avslut för att få relationen att lyckas, alternativt att sätta stopp för en relation/äktenskap som inte längre bär frukt.

Tvillingarna- Det sjätte huset

Ja, deltagarna lyckas ju onekligen i det där programmet, Biggest Looser. Om du speglar dig och irriterat nyper i en bilring eller två, kan den här fullmånen vara den avgörande knuffen som du behöver för att komma igång. Viktväktarna, detox-program och LCHF kan räkna med att få flera anmälningar än någonsin av personer med fullmånen i det sjätte huset. Hälsoaspekterna av att ta hand om sig kan inte ignoreras längre. Alternativt kanske din arbetsmiljö behöver sig en riktigt rening. In med mer smarta lösningar på jobbet, möblera om kontorsrummet, sortera bland kundregistren och kom till ett avslut med vem och vilka du ska fortsätta att arbeta med. Ett viktigt arbetsprojekt som du startade för ett halvår sedan kan nu komma till sitt avslut.

Kräftan- Det femte huset

Det är dags för roligheter! Ett kreativt projekt som du arbetat med en längre tid kan komma till ett avslut. Nyheter om att det är dags för en ny familjemedlem att anlända kan likaså dyka upp dagarna kring fullmånen. Det femte huset representerar även kärleksaffärer. Inte nödvändigtvis de mest seriösa relationerna, men faktiskt, alla relationer inleds med passion, flirt och risktagande. Om en flirt inte visat sig vilja ta saker och ting till en nyare, seriösare nivå, kanske du bestämmer dig för att avsluta historien. Eller så är du ute och svirar och dyker på en riktigt het flirt som bara sveper iväg med dig. Det är roligt, spännande och så glatt. Nyheter om dina barn kan också bli aktuella. Kanske få du kasta dig iväg för att ta hand om något brådskande ärende som rör ditt barn i skolan eller på dagis eller när det gäller barnets hälsa.

Lejonet- Det fjärde huset

Sedan nymånen för två veckor sedan har du troligen fokuserat enormt på din karriär och att röra på dig i din bransch. Men dagens fullmåne vill nu att du tar tag i ditt privatliv, det har hamnat lite ur fokus. Var ska egentligen gränsen gå för hur mycket tid du lägger på arbetet, i relation till hemmet? Detta kan bli en het fråga i hemmet dagarna kring fullmånen. Att sätta fart med renovering och stora hemrelaterade projekt, såsom husflytt och/eller försäljning av fastighet av någon typ, är likaså aktuellt. Det fjärde huset står även för känslomässiga rötter. Finns där något som nu måste få komma upp till ytan? Kanske känner du att du sitter fast i någon annans grepp och inte kan ta dig loss. Något som irriterat sedan länge kan behöva avslutas för att upphöra med att stjäla din energi. Du behöver lugn och balans i hemmet.

Jungfrun- Det tredje huset

Har du känt dig en aning splittrad, rastlös och frustrerad de senaste två veckorna? Som om du inte riktigt visste vilket ben du skulle stå på eller i vilken riktning du skulle gå? Fullmånen i ditt tredje hus hjälper dig att hitta skärpa och mål och du får plötsligt massor att göra. Det ska skrivas mail till Gud och hela världen, möten ska bockas av och information kommer flöda in i ditt liv som en livlig flod. Det kan bli dags att formalisera avtal eller överenskommelser i ett skriftligt kontrakt. Vänta tills efter den 19 maj med att skriva under, då kommer Mars vara med dig. Men du kan börja planera för det redan idag.

Vågen- Det andra huset

Inkomster, tillgångar och dina egna talanger behöver få sig en översyn. En inkomstkälla kan upphöra för att ersättas av en annan eller kanske bestämmer du dig för att sluta använda en av dina talanger i jobbsammanhang, för att istället göra något annat. De två senaste veckorna kan det ha varit mycket fokus på gemensam ekonomi, ägande och att dela saker med andra. Nu är det dags för att sätta gränser. Vad är egentligen ditt och vad är andras? Det kommer kännas skönt att få rensa luften med dina nära så att inte någon form av maktspel börjar leta sig in i kombinationen du, andra och tillgångar.

Skorpionen-Det första huset

Det är dags att tänka på dig själv. Kanske ställer du dig frågan ”När ska det bli min tur?”. De senaste två veckorna är det mycket möjligt att du fokuserat massor på alla andra runt i kring dig, men nu är det dags att sätta dig själv i första rummet en stund. Det handlar inte om att vara ett stort ego, det handlar om att få en balans i livet mellan vad man ger andra och hur man tar hand om sig själv. Fullmånen är känslig, ha tålamod med de känslor som kanske letar sig upp till ytan nu. Du kan göra något drastiskt som att klippa av dig håret eller på annat sätt transformera ditt utseende.

Skytten- Det tolfte huset

Om du de senaste två veckorna har tagit hand om planeringsscheman på arbetet, hållit alla bollar i luften och sett till att kunderna fått precis det de har önskat, kanske du i samband med fullmånen känner ett enormt behov av att få dra dig undan och bara vara du ett tag. Ett djupt personligt besked kan komma till dig, det är känslomässigt och kan ha att göra med din hälsa. Likaså kan ett intensivt träningsschema på gymmet eller en detox/hälsokur få dig att känna samma sak. Du behöver landa och få komma i personligt inre lugn efter att ha tillgodosett yttre behov. Kanske överraskar du både dig själv och din omgivning med att säga ”Nej, tack, jag ska bara vila i helgen” när de frågar om du vill följa med på utflykter eller middagsbjudningar. Ditt inre och dina känslor står i centrum. Att ta tag i sådant som legat under ytan är viktigt för din personliga balans och lycka. Du kanske inte berättar för din omvärld exakt vad det handlar om då det känns ytterst privat. Nästan hemligt eller tabubelagt.

Stenbocken- Det elfte huset

Sedan två veckor tillbaka har du troligen fokuserat på det goda och det roliga i livet. Oavsett om detta handlade om dina kreativa projekt och drömmar, att bara njuta av barn eller göra roliga saker som att flirta eller bege dig iväg på en lustfylld resa, så kommer nu en punkt där du inser att du kanske kan göra en hel del nytta för andra människor. Nätverk, organisationer, klubbar och föreningar poppar upp som svampar i jorden och de vill ha med dig på alla möjliga event. Kanske blir du inbjuden att tala på ett konvent, kanske behöver en god vän dina privata råd eller kanske är du initiativtagaren till ett nytt hett nätverk. Du har många tillgångar som andra kan dra nytta av. Väldigt många andra. Det är dags att bli supersocial!

Vattumannen- Det tionde huset

Hoppsan, blev du just headhuntad för den där åtråvärda tjänsten som alla på ditt kontor eller i din bransch gått och drömt om? Fullmånen i ditt karriärshus kan mycket väl se till att det arbete du gjort de senaste sex månaderna nu verkligen bär frukt. Fullmånen kan ge dig en chans att verkligen visa vad du går för- lite av en upp-till-bevis situation kan uppstå på jobbet. Och allas ögon faller på dig. Något inom ditt arbete och din status tar slut, för att ersättas av något annat. Det kommer kännas skönt att få gå vidare. Du har fokuserat på väldigt mycket hus- och hemrelaterat de senaste två veckorna, så nyheterna om möjligheter inom din karriär kommer kännas som ett mycket välkommet avbrott.

Fiskarna- Det nionde huset

Du har troligen använt dig av en ovanligt stor dos av förnuft, information och mental akitivitet de senaste två veckorna. Mailen har säkert gått varm och telefonen likaså. Nu är det dags att ta ett steg tillbaka. Du behöver få trycka ned fötterna djupt i jorden och bara, tja, andas en stund. Det har snurrat på för mycket. Att slå dig ned och läsa en bok av Deepak Chopra hade inte varit helt fel. Eller att planera för en långresa kanske. En fullmåne i det nionde huset signalerar att det är dags att komma till ett avslut vad gäller just ett projekt som har att göra med långa resor, utland/utlänningar, livsfilosofi och/eller undervisning. Kanske får du ett erbjudande om att undervisa om allt det du vet. Eller kanske är det du som bestämmer dig för att sätta dig i skolbänken igen? Högre sanningar och vidare perspektiv kommer in i ditt liv.

Jag önskar er alla en givande fullmåne och en fortsatt härlig onsdag!

Kram

Helena

 1. Jag fick tjänsten jag sökte! Hahaha, vad kul det är med astrologi ändå. :) Tack för all pepp!

  1. Hanna Lans: GRATTIS vad roligt!

   1. Tack Jeanette, det känns fantastiskt roligt!

 2. Du skriver barn på kräftan, kan det även gälla djur som kan vara som ett barn?

  1. Hej Jeanette, Jag förstår hur du tänker. Generellt anses det sjätte huset vara förnkippat med husdjur och djur. Det beror på dina planeter och aspekter som styr det huset. Jag hoppas att din hund snart mår bättre och tänker på er båda.
   Kramar Helena

   1. Ok. Hunden är på bättringsvägen, tack :)
    Kram

    1. Åh, tack för det, så lättad nu!
     Stora kramar
     Helena

 3. Lionn skriver:

  Jag tycker att det är superbra att du skriver vilka hus det gäller! För jag som är lejon med stenbockasc har ändå månen i 9:e huset idag, vilket innebär att jag ska läsa fiskarnas (right?). Tycker att man alltid borde skriva på det sättet när det gäller horoskop! För annars kan det aldrig stämma för någon, bara rent slumpmässigt ibland?
  Tänkte höra om detta påverkar mig extra på något sätt då månen står i samma position som i min natalchart?
  I övrigt har jag lite svårt att applicera det som sägs gällande fullmånen 9:e huset på min livssituation. Får väl se vad som händer :)

  1. Hej Lionn, Det är som att skala lök, eller hur, detta med astrologi. Jättekul att du uppskattar att husen står med så att du, som verkar veta en hel del om din karta, kan kika lite närmare. Andra aspekter, husstyrare m m inverkar så klart. En fullmåne som transiterar konjunkt en natal måne ger dig massor av känslor som bubblar upp- generellt. Likaså kan en kvinna spela en framträdande roll i ditt liv inom det livsområde som du har din måne. Om du vet att din fullmåne faller i ditt nionde hus, är det korrekt att du läser för det tecknet.
   Kram Helena

 4. Vad många jungfruar som kommenterar här haha ^^ Precis som föregående skrivit så är det väl så att det är mycket som pågår i vårat tecken nu. Jag är rastlös och väntar på att få napp på nåt jobb och har samtidigt ingen ork om dagarna. Har djupt dykt för att lära mig mer om astrologi och förstår äntligen mycket om allt som har med husena och planeterna att göra. Väldigt roligt :) Och det hjälper att kika in här och läsa på sig mer så tack för bra information!
  En sak jag undrar dock, jag har 3 planeter i samma hus i tre omgångar. Alltså, 3 planeter i hus 2, 3 i hus 8 och 3 st i hus 9. Och ett i hus 10 och 11. Läste att man har tomma hus för att de inte är lika viktiga i sitt liv. Men det ser ju så tomt ut att ha alla planeter åt ett håll i sin chart haha ^^ Har dessutom (om de nu har så stor betydelse vet jag inte ännu) Lilith, Chiron, North Node och Part of Fortune i de husena som är fullt av andra.

  1. Hej Jungfrun S!
   Ja, ni jungfrur är på gång! Din fråga om många eller inga planeter i vissa hus är intressant. Du har helt enkelt mer fart i de husen där många planeter befinner sig. Tomma hus, både natalt och när man tittar under året, visar inte att man saknar något men att man inte fokuserar eller lägger tid på de områdena. Beroende på andra aspekter kan man då titta och säga att, ”du lägger inte så mycket tid på din hälsa- men med planeten så och så, borde du göra det”. Den norra norden är en härlig asteroid att kika på- den visar på ditt livsöde och vad ditt karma i det här livet är. Läs mer om den om det låter spännande!
   Kram Helena

 5. Erika skriver:

  så precist! jag är jungfru och känner verkligen hur frustrationen bubblar i kroppen och jag vet inte vad jag ska göra av mig själv. inte ens yoga & meditation hjälper riktigt just nu! om tre veckor flyttar jag och i samma veva börjar jag jobba igen efter 5 månaders tjänstledighet. oroar mig nog kanske, precis som signaturen ”Jungfru” för hur jag ska ha energi kvar till annat än jobb när den snurran väl börjar igen. hur var det nu det här med vilket ben man ska stå på? :-)

  1. Hej Erika, oavsett aspekter, stjärnor och planeter så hade ju nästan vem som helst känt sig en aning snurrig med så många, stora, händelser på gång i ditt liv samtidigt. Försök att lämna din oro när du flyttar, den är bara en extra börda för dig. Jag vet att det är ruskigt svårt. Jag utmanar mig själv med detta hela tiden. Snart är du på en ny bana och det kommer kännas bättre när du får sätta ner fötterna och springa istället för att, som nu, försöka förutse vad som ska komma. Gör som Lisa Ekdahl sjunger, sätt dig med ”benen i kors”! ;-)
   Kramar och lycka till!
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..