Farliga jämförelser

God Morgon!

Det är regn i luften och jag har tagit en långpromenad och skickligt lyckats undvika möte med både vildsvin, den kringstrykande vargen (!) och slingrande väsen. Gud och hela världen lägger upp bilder på äppelträd som blommar, och jag ska inte vara sämre. (Framförallt är det roligt att få visa upp den fantastiska talang jag har när det gäller fotografins konst…) Den romantiska bilden av trädet har dock fått sig en liten törn då det bor ett helt gäng med skatungar inne i trädstammen. Detta har de två lurviga Golden-damerna i familjen räknat ut och går nu regelbundet till trädet för att ”skälla ut det”. Resultatet blir att skatungarna väcks hela tiden och skränar inne i trädstammen. Jag springer som en tätting mellan det där trädet, grävlingsgrytet, som också fungerar som en stark attraktionsmagnet på hundarna, och min dator. Skönt när omständigheterna ser till att man får ordentligt med vardagsmotion.

Action!

Idag börjar det snurra på stjärnhimlen och jag måste säga att jag verkligen har sett fram emot dagens event; den energiske planeten Mars sträcker på sig efter en lång sömn. Om det har känts som om man arbetat i motvind sedan han började backa i Mars, så kan nu saker och ting äntligen få fart. I mitt fall faller Mars i kontraktshuset, då jag har ascendenten i Lejonet. Detta är en högintressant händelse om man, som jag gillar att få en chans att röra på mig vad gäller skrivande, blogg och potentiella kontrakt och avtal.

När nu saker och ting tar fart är det många av oss som så här innan sommaren, och i efterdyningarna av aprils omvälvande förändringar, känner att det är dags att lägga i högsta växeln för personliga projekt. Mars styr det första huset och därmed också våra allra mest personliga önskemål och vi kan bli väldigt uppeldade i vår jakt på drömmarna när Mars nu gör oss sällskap.

Jag har talat med och fått mail från många av er som ligger i startgroparna med alla möjliga spännande projekt. Det är husdrömmar, karriärval, projektplanering och utlandsflyttar.

Brasklapp om att jämföra sig med vad andra åstadkommer

Mars är en tävlingsmänniska, han har rätt vassa armbågar och kan bli förnärmad, ja direkt ilsken, om saker och ting inte sker tillräckligt snabbt. Ett litet råd på vägen är att undvika att snegla åt vad andra sätter fart med, lyckas med eller kanske redan inom de närmaste veckorna uppnår. Jämförelser bör man endast ge sig i kast med innan man överväger att döma någon- då kan de vara hjälpsamma för att förstå varför en person agerat på ett visst sätt. Det är också den enda gången, enligt min personliga åsikt, som de är intressanta. Men när det gäller ens egna mål är det en av de största framgångsfällorna man kan fastna i. Jag säger det av egen erfarenhet då jag under många år la en herrans massa tid på att hela tiden kika över axeln på vad de andra kollegorna, studenterna eller vännerna gjorde. Resultatet blev att jag var rätt bortkollrad när det gällde min egen koncentration. Så fall inte den fällan utan sätt DINA mål och sätt sedan fart.

Mars ropar redan åt dig att börja springa så vad väntar du på?

Ha en underbar måndag!

  1. Älskar dina inlägg Helena och dina horoskop är otroligt träffsäkra! Stor kram till dig!

  2. En underbar Måndag till dej också :-)
    Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..