Merkurius gör sig redo för att backa

Juni blir långsam

Några av er har skrivit och frågat om när det är dags för kommunikationsplaneten att backa igen? Och ja, det är snart. Så gör er redo för att ha alla papper, dokument och resplaner färdiga. Merkurius backar officiellt mellan den 7 juni- 1 juli. Eftersom Merkurius börjar gäspa redan några dagar innan han går ner i lågenergiläge och sedan behöver några extra dagar på sig att få fart igen, är det klokt att se hela juni som en månad då man ska undvika att skriva kontrakt eller inleda nya samarbeten. En del upplever att mailen och telefonen blir helt tyst under tiden då Merkurius inte är riktigt närvarande. Det bästa sättet man kan använda tiden på är istället att reflektera och utvärdera vad man åstadkommit fram tills i juni. När juli kommer är det sedan med klarare sinne man kan agera igen. Jag rekommenderar att hålla sig helt lugn fram till åtminstone den 5 juli.

Först i Kräftan…

Till en början av juni befinner sig Merkurius i Kräftans tecken. Detta antyder att kommunikation gällande familj, hem och bostad kan komma att bli aktuellt. Merkurius bringar gärna något åter från det förflutna som han inte tycker är riktigt avklarat ännu.

…Och sen i Tvillingarnas tecken

Junis sista 10 dagar kommer Merkurius ha backat ända in i sitt eget tecken, Tvillingarna. Här finns alla typer av mail, brev, telefonsamtal, kurser, PR, försäljning, skriverier och intellektualitet. Tvillingarna styr även kontrakt och resor. Om du vet med dig att du ska ut och resa i juni se därför till att ha god tid på dig, var beredd på förseningar, ändringar och planer som kanske inte riktigt går som det var tänkt. Tal om kurser och ämnen inom de områden jag nämnt kan likaså komma tillbaka till dig från det förflutna.

Tålamod är det bästa och enklaste sättet

Bästa sättet att handskas med en sovande Merkurius är att rusta sig med tålamod och sitta still och begrunda det som skett hittills. Att finslipa ett manus eller putsa något annat intellektuellt, informationsbaserat arbetet är likaså väldigt bra. Att försöka pressa folk på svar, information eller agerande brukar vara närmast omöjligt och skulle man mot förmodan lyckas, brukar missförstånd leda till att det i alla fall inte blir som man tänkt sig.

Sola, bada och ta det lugn istället!

Ha en fortsatt glad tisdag!

  1. Tack för tipset Helena! De senaste gångerna Merkurius har backat har det varit bara tandgnissel och frustration för min del. Den här gången skall jag ta det lugnt :)

    1. Hej Annika! Jag vet vad du menar med tandgnissel. Det är ju bara så segt när man inte vill något annat än att få lite fart på saker och ting och så händer det ingenting istället… Men som sagt, putsa dina projekt istället, bida din tid och du har fina möjligheter att komma framåt i juli.
      Kram och tack för din kommentar!
      Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..