Konsten att spå i kort…

… är något som jag inte kan påstå att jag bemästrar. Men att roa mig med det är en helt annan sak. Ibland får man in riktiga fullträffar och tycker att det är helt fantastiskt roligt när korten visar på något särskilt. Men så, när man alldeles särskilt skulle vilja ha ett rakt svar, kommer där ingenting.

Jag äger två tarotlekar. Ni ser dem på bilden nedan.

Ett kort om dagen

Ett väldigt bra tips för att lära sig kortens betydelse och få en koppling till vad de kan innebära är att dra ett kort för dagen. Gör så här:

Ta några djupa andetag. Blanda sedan leken samtidigt som du ställer frågan ”Vad väntar mig idag?” eller liknande. Försök att verkligen ha tankarna på den frågan och sedan när det känns bra drar du ett kort ur leken, väntar på att ett ”hoppar ut” eller sprider ut dem i en solfjäder (uppochner) och låter sedan din hand dras till rätt kort.

Det kan vara lockande att dra fler än ett kort. Men att hålla sig till ett kort är enklast. I alla fall i början.

Förut gjorde jag detta närmast religiöst varje dag innan jag gick till jobbet. Numera göra jag det när jag vill ha svar på en viss fråga. Jag brukar förtydliga frågan med att ”ge mig ett KLART och TYDLIGT svar på X och X” när någon fråga känns särskilt viktig. Och, som sagt, ibland fungerar det utmärkt, ibland inte alls.

Olika energier

Skillnaden mellan änglakorten och tarotkorten, tycker jag, är att änglakorten känns så mycket lättare och luftigare i sin energi. Jag tycker att Universal Waite ger tydligare svar men också är mer ”fyrkantiga”, vilket passar mig bäst. Det finns en uppsjö av kort. En gammal favorit är Osho-leken som består av bilder som är lätta att tolka.

Min favoritsida när det gäller numerologi

Det hjälper att kunna lite numerologi när man tolkar kort. Det döljer sig ju sanningar bakom varje kortnummer. Men det är något man lär sig om man drar ett kort per dag. Många av böckerna om tarot brukar ta upp numrets betydelse. Den HÄR numerologisidan brukar jag också alltid återkomma till för att den har en så bra kalkylator för vad som väntar under året, månaden och dagen som kommer.

Vilka av er har en tarot-lek hemma?

Idag springer jag runt i Stockholm hela dagen och förhoppningsvis kommer jag hem både nyklippt, mätt och belåten. :-)

Och ni;

ETT SUPERTACK FÖR ALLA FINA GRATULATIONER TILL MIN BARNBOKSTRILOGIS ANTAGNING! Jag är verkligen superlycklig!

Jag önskar er alla en härlig måndag!

Kramar

Helena

 1. Spännande med kortlekar!!
  Har själv Doreen Virtue Änglaterapi orakelkort :-)

  1. Javisst är det lite magiskt! Kul att du också har Doreens kort. :-)

 2. M skriver:

  Jag har en ”vanlig” tarotlek och så har jag Medicine Cards. Gillar båda.

  1. Hur fungerar Medicine Cards? Är det, som det låter, för att läsa av kroppens hälsotillstånd? Spännande!
   Kram Helena

   1. M skriver:

    Nej, korten handlar inte om att läsa av kroppens hälsotillstånd, men jag kan heller inte förklara vad de är. Men det är 52 kort med olika djur. T ex kort 1 är Eagle och står för Spirit, kort 2 är Hawk och står för Messenger, kort 3 är Elk och står för Stamina. Sedan finns det en historia med för varje kort och ett budskap.

    1. Låter spännande, lutar åt schamanism då kan man säga. Djurtotem och animal spirits är väldigt intressant. De där korten ska jag titta lite närmare på när jag besöker Vattumannen nästa gång. :-)
     Kramar Helena

 3. Karin skriver:

  Hej! Brukar vara in här på din blogg och läsa regelbundet, gillar den! :)
  Så kul att se att vi har samma änglalek också, har haft min drygt ett år. Brukar inte ta kort varje dag, kanske i perioder, men tar något kort då och då.. Visst är det häftigt när det hoppar ut ett kort! Stort grattis till barnböckerna också! Kram!

  1. Hej Karin, Vad kul att du skriver en rad! Ja, jag brukar småle för mig själv när jag dragit ett kort på morgonen som sen visar sig stämma in senare under dagen när något sker, någon ringer eller liknande.

   Kramar och tack för gratulationen till boken!

 4. Jag fick ”änglakortleken” av min faster förra hösten och har använt den några gånger och har fått bra/trovärdiga svar. Jag brukar oftast ta tre kort (dåtid, nutid och framtid) och brukar låta de ”hoppa ut” från leken.

  Ha en bra vecka!

  1. :-) Jag brukar också använda mig av kort som hoppar ut- fungerar extra bra på Doreens kort av någon anledning. Mycket underhållande och kul att familjen snällt får vänta när jag ska ”dra kort”. :-)
   Kramar Helena

 5. Jag passar på att gratulera idag! Grattis, grattis! Ser fram emot boksläppet!
  Jag äge ingen kortlek men de senaste månadern har jag tänkt rätt intensivt på att jag vill skaffa en, undrat vilken, när och hur. Ditt inlägg kändes verkligen som en knuff i rätt riktning. Blir nog en tur till Vattumannen när jag är i storstan nästa gång.
  Ha det gott!

  1. Tack Ann-Mari! Ni ska få följa hela resan. Jag har alltid slaviskt följt olka skivbloggar för att jag varit så nyfiken på vad som sker bakom kulisserna. Och nu när det händer mig ska jag berätta allt jag kan. Det är en spännande värld. Hur går det för dig med skrivandet?
   Ja, ta en tur till Vattumannen när du är i Stockholm nästa gång. Man blir liksom uppiggad av det! :-)
   Kramar Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..