Horoskop vecka 24, 2014

Merkurius blickar åter…

När vecka 24 startar har kommunikationsplaneten Merkurius dragit ned på tempot rejält. Alla frågor som rör kommunikation, kontrakt och avtal, resor, teknik i rörliga delar och dyra inköp kan komma att snurras till. Undvik därför helst alla former av initiativtagande gällande dessa områden under juni. Men kan man verkligen inte komma framåt under den här perioden, undrar en del? Jo, men det gäller att göra det på Merkurius villkor: Se till att hänge dig åt allt som på ett eller annat sätt innebär att gå åter i det som varit. Titta igenom offerter, skrivna rader och kursinformation för att förfina och putsa på det som redan var gjort när Merkurius började backa i lördags. Om man använder juni till att korrekturläsa, återknyta kontakter eller läsa igenom t ex tidigare kursmaterial, kan man komma att se saker och ting med nya ögon vilket kan leda till att man, när juli startar, verkligen tagit ett steg framåt under juni månad.  Förbered er också på många roliga bekantskaper som dyker upp från förr- det kan bli riktigt festligt i juni månad!

… och Neptunus gör snart samma sakPå måndagen den 9 juni kommer även spirituella och drömska Neptunus att gå ner i retro-läge. Neptunus sömn blir en aning längre än Merkurius. Hon kommer inte till sans förrän den 15 november. Neptunus befinner sig i sitt eget tecken, Fiskarna. Där trivs hon alldeles utmärkt och får utrymme för alla möjliga tankar kring kreativitet, healing och andlighet. När hon nu vill drömma sig tillbaka kan det bli aktuellt att utvärdera tekniker och terapiformer för att nå en bättre hälsa. Alternativa behandlingar och rent spirituell medicin, såsom Reiki, EFT och lagen om attraktion, får sig en genomgång. Att även återknyta till en tidigare terapeut eller tidigare medicinska behandlingar, för att komma vidare, kan bli aktuellt.

Eftersom Neptunus ofta förknippas med slöjor av sanning, att hölja det som är verklighet, kan vi också förvänta oss att känna oss en aning mindre klara över hur vi ska hantera andlighet men också kreativitet. Allt behöver processas om för att förfinas och för att nå exakt den där punkten där allt gnistrar och man hittar rätt. Detta är en längre process och vi kommer arbeta att omvärdera dessa områden under flera månaders tid.

Dags för fullmåne och fredag den 13:e

Tidigt på fredagens morgon har vi en fullmåne i Skyttens tecken. Det är dessutom fredagen den 13 juni. Actionplaneten Mars ser samtidigt ilsket på Uranus (plötslighet och oväntade händelser) och Saturnus (struktur, planering, stadga) och Venus (skönhet, pengar, kärlek) är också på kant med varandra. Detta ger en fredag med blandade energier. Saturnus kommer tjata på oss att arbeta färdigt innan vi kan lämna kontor och arbetsplatser för att istället gå ut och roa oss. Tack vare glade, optimisten Jupiters inblandning i leken (han styr fullmånens tecken, Skytten), har vi alla möjligheter att lyckas kämpa på en stund med Saturnus och nå ett positivt resultat. Men alltså bara om vi ger oss sjutton på att göra något bra av ansvaret som tynger våra axlar. Om examensbjudningar och annat skoj lockar, försök att först ta hand om plikterna för att sedan med rent samvete kunna njuta av skoj och ledighet på fredagen och under helgen.

Rapport för alla soltecken på fredag också!Som vanligt skriver jag ett inlägg om hur fullmånen i Skytten kommer att påverka de olika soltecknen. Men redan nu kan jag berätta att en fullmåne i det frihetsälskande tecknet Skytten innebär att vi kommer till en form av avslut av något som vi startade ett halvår tidigare, vid nymånen i Skyttens tecken den 3 december förra året.

Med Skyttens förkärlek för juridik, utlandsresor, filosofiska insikter, förlagsverksamhet och högre utbildning kan det handla om att man äntligen får hålla i examensbevis, se resultat av planering av långresor som nu kan bli verklighet eller att en juridisk process eller ansökan blir färdig. Eller kanske är det ett bokmanus som nu äntligen får sin sista punkt. Alternativt kan en resa som vi gjort i vårt inre, som lett till stora livomvälvande insikter, också nå sitt avslut.

Ge upp en smula, istället för att producera magsyra

Veckan avslutas med att Mars och Pluto befinner sig 90 grader ifrån varandra. Deras energier, action och transformation och nya synsätt, kämpar emot varandra. Man kan känna sig pressad att se saker och ting ur någon annans perspektiv, eller till och med acceptera ett helt nytt synsätt, trots att man inte alls har lust med det. Rusta dig med lite extra tålamod så att inte ilskne Mars ställer till en för stor scen som målar söndagen i mörka färger. Allt går över och nästa gång kanske det är någon annans åsikter som får vika sig för dina.

Jag önskar er alla en härlig, kontemplativ och avslutande, vecka!

Stora kramar

Helena