Horoskop vecka 25, 2014

Lugn och ro

Det är midsommarvecka och när nu skolavslutningar och examensfester är över inträder det ett visst lugn och en frihet för många. Det är nästan som om stjärnorna också är inne på samma spår. Planetrörelserna över stjärnhimlen är lugna. Vi är i ett eftertänktsamt tillstånd och mår faktiskt alla väldigt bra av den här pausen.

Betoning på familjen och hemmet

I förra veckan började Merkurius att backa i Kräftans stjärntecken. Eftersom Kräftan styr allt som har att göra med familjen, ens känslomässiga rötter, barndom och hus och hem ligger betoningen vad gäller utvärdering för många inom dessa områden. Är det dags att tänka om angående boendesituationen såsom den varit fram till idag? Eller finns det några knutar i familjerelationerna som behöver redas ut? Sommarens första del, juni, kommer att inbjuda till mycket samvaro och samtal med släkt och familj. Nu får alla som vill en chans till att se på familjelivet från ett nytt perspektiv. Familjesemestrar, familjemiddagar och tal om fritidshus och boenden kommer hägra över oss alla.

Släpp taget under juni- alla andra verkar göra det

Eftersom Merkurius styr kontrakt, det intellektuella, kvickhet i tanken, resor och kommunikation kan dessa områden bli en aning sega under juni. Så är det alltid när Merkurius går ner i lågenergi-läge. Bli alltså inte galen om du inte får omedelbara mailsvar på förfrågningar du skickar iväg eller om du, trots idoga försök, inte lyckas få ihop planeringen för att t ex träffa familj och nära vänner. Se istället juni som en lugn och skön månad då du ska vila huvudet. Alla andra kommer vara på samma humör så varför försöka dra hela skutan själv?

Dröm om framtiden som den store visionärenI fredags hade vi en fullmåne i Skyttens tecken. (HÄR ser du hur de respektive stjärntecknen påverkades.)Tecknet som framför alla andra förknippas med studier och examina passade på att skina över nybakade studenter som mötte sommarens första dagar.

Nu väntar friheten, resor och stora planer. Inte bara för de som just lämnat skoltiden bakom sig, utan även för oss andra som vill ta några, eller kanske många, steg mot ett nytt liv som är i mer samklang med våra höga ideal. Skytten är ju förbaskat bra på att sätta upp mål som är både grandiosa och en snudd på naiva. Men, dröm på, kära vänner. Livet blir vad du gör det till och Skyttens optimism kan verkligen ge dig en knuff i baken. Allt är möjligt! Om du kan drömma ihop det, kan du få ihop det i verkligheten också!

Lyx, romantik och pengar med eventuell koppling till utlandVi har en väldigt vacker onsdag den 18 juni. Då möts Venus, även kallad den lilla lyckans planet, med Jupiter, den stora lyckans planet. Det är ett stort WOW hur man än ser på saken. När de möts är de båda på sitt allra bästa humör. Venus befinner sig i sitt eget tecken Oxen, där hon pyntar, äter gott och inreder hemmet och köper vackra saker till sig själv. Jupiter passerar fortfarande genom Kräftans tecken, som han gjort sedan förra sommaren. Han har haft fullt upp med att expandera familjer, uppgradera boenden, sett till att få fart på hemrenoveringar och gynnat alla typer av företagstjänster som specialiserar sig på hemmet och familjen. När dessa två turplaneter nu möts kan man verkligen markera datumet som en närmast 5-stjärnig dag i kalendern. Här finns plats för romantik, middagar i vackra miljöer med levande ljus och röda rosor och spännande, närmast kittlande, upplevelser. Jupiter gillar allt som stavas internationellt- kanske finns en internationell koppling till det du gör; en utländsk flirt, mat från ett annat land eller en lyxig resa utomlands. Onsdagen är verkligen en dag för att njuta. Jupiter älskar överdrifter så pass på så att du inte äter för mycket bara!

Om McDreamy sitter mitt emot kan hans ögon likaså glittra mer än vanligt mot dig.

Passa på att ordna upp hemmet och familjen i juni- sen blir det fart!

När det är dags för midsommar är Solen på väg in i Kräftans tecken också. Ovanligt många kommer nog att bestämma sig för att fira hemma, med familjen eller kanske i en mer lugn, hemlik miljö. Under en hel månad framöver har vi en extra betoning på alla de ämnen som Kräftan älskar och som jag nämnde ovan. Se det som en chans att få ordning i hemmet. När juli kommer och Solen tar sig vidare till Lejonet kommer istället roligheter, nöjen, konserter och teateruppsättningar, dans och musik att helt ta över sommarvibbarna. Flirtar och kärleksaffärer kommer också bli högst aktuella, gärna i utlandet eller med personer som har en annan bakgrund än oss själva. Då vill vi ha allt som har att göra med familj och hem helt avklarat. Jupiter kommer också bege sig in i Lejonet i juli och vi kommer faktiskt inte ha en chans till att inte bege oss ut i världen för att roa oss. Ett helt underbart år färgat av Jupiter och Lejonets förkärlek för skoj, jet-set och långresor väntar oss! Så spännande!

Jag önskar er alla en underbar vecka och ett härlig midsommarfirande!

Stora kramar

Helena