ANNONS

Nostradamus och det nya spanska kungaparet

/

Idag är en stor dag för Spanien: de får en ny kung och drottning. Kung Juan Carlos abdikerade igår och lämnade då över tronen till sin son Prins Felipe och hans hustru, Prinsessan Letizia. Den officella ceremonin för tillträdandet av kungatronen, skedde idag.

Kvinnan av folket som blev drottning

När jag bodde i Spanien ingick Letizia i min morgonritual. Hon var nyhetsuppläsare och jag lyssnade till hennes rapporter varje morgon till frukost. I allra största hemlighet träffades hon och Felipe och när deras förlovning blev officiell tog de hela Spanien med storm. Ingen hade kunnat ana någonting. På arbetet hade Letizia i och för sig pratat om sin ”chico” men ingen visste vem det var. Letizia blev den frånskilda kvinnan av folket, med en diger karriärbakgrund, som fick prinsen och hela kungariket. Idag är hon drottning av landet.

Jesús acierta! Jesús får rätt!

Den spanska astrologen Jesús Gabriel ska ha förutsagt exakt vilket datum detta skifte skulle ske och nätet pratar en hel del om stjärnorna och tidpunkten för Juan Carlos avgång som kung. Bland annat rapporteras om att transformative Pluto och kvicke, överraskande Uranus har mycket med saken att göra. Nyheten att Juan Carlos skulle abdikera kom snabbt och oväntat och många tror att det har att göra med dennes hälsa.

Nostradamus förutsägelser

En annan vinkling som har tagits upp i de spanska astrologiska nyheterna är den gamle astrologen och siaren Nostradamus profetia om Spanien. Enligt dennes stjärnskådande skall en prins vid namn Felipe som, beroende på hur man tolkar profetiorna, kunna komma att överta tronen år 2015. Denne nye kung skall också få ta tag i någon form av oroligheter rätt omgående. Nostradamus nämner ”Sarracenos” som var den tidens uttryck för araber och/eller muslimer och att särskilt den södra delen av Spanien bör vara uppmärksamma kring året 2020. Den spanska lagen ser även ut att behöva ändras på något sätt för att en dotter till Felipe ska kunna överta tronen.

Stämmer den gamle profetens förutsägelser? Tja, den som lever får se.

Merkurius och kungaparets nya arbetsroller

Ytterligare en aspekt som debatterats är huruvida den backande Merkurius påverkar det faktum att tillträdet sker nu. Att anta en ny arbetsroll, som Kung och Drottning, kan ju liknas vid att teckna en ny form av arbetskontrakt. Å andra sidan kan man ju säga att det är högst troligt att samtliga i kungafamiljen varit informerade och överens sedan länge om att detta skulle komma att ske. Och att detta nya ”arbetsavtal/uppdrag” då också muntligen redan varit överenskommet och således inte fattats under Merkurius lågenergiperiod.

Viva el Rey y la Reina! Leve Kungen och Drottningen!

Glad torsdag på er allihopa!

(Bild på det nya kungaparet från Hola.com )

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00