Boklördag. Synopsis på Astroboken och Fortunatas Profetia

Bara att skriva på!

Som jag berättade tidigare i veckan så har jag skickat iväg synopsis på Astroboken till min förläggare Eva. Mina idéer och förslag gick hem och jag kommer nu ägna resten av sommaren med att skriva så mycket som jag bara hinner på boken. Det känns hur kul som helst! Boken har även fått ett arbetsnamn: ”Happytown”. Hur hittar man sin alldeles egna Happytown? Den frågan blev min huvudinspiration när jag skrev synopsis och därför fortsätter jag att kalla boken för detta, åtminstone i huvudet.

Angående min trilogi, Fortunatas Profetia, så har jag fått veta att jag ska samarbeta med en redaktör som precis startat på förlaget. Eftersom vi är ute i god tid, boken ska inte släppas förrän till våren 2015, kommer vi att börja fila på ord, plotdetaljer med mera, efter sommarsemestern. Det troliga är att vi kommer igång i början på augusti.

Tjuvkika på vad Fortunatas Profetia handlar om

Redan nu kan jag dock visa er synopsis för den första delen i trilogin om Fortunatas Profetia. Jag har varit så oerhört hemlighetsfull med denna synopsis men nu, med förlagskontrakt i handen, ser saken annorlunda ut.

Fortunatas Profetia

Del 1. Septimanies hemlighet

av Helena Biehl

År 1779 avlägsnade kung Gustav III trolldomsparagrafen ur lagboken och släppte i hemlighet magin lös i Sverige.

År 2012 anländer en mörk trollkarl med tåg till Stockholms Central. I sitt sällskap har han en spansk alf. I samband med trollkarlens närvaro börjar underliga saker att ske i huvudstaden. Folk dyker upp ur vattenbrunnar i gatan och försvinner ned på tunnelbanespår som om det vore helt normalt. Ett oförklarligt mord inträffar i Spökslottet på Drottninggatan. Tidningar och TV är fulla av teorier om vad som sker men ingen tycks hitta ett svar.

En av dem som kan ha en aning om vad det egentligen är som händer är den framgångsrike kommissarien Zaphir. Han bär på ett gammalt minne från 50-talets Södermalm. Zaphir har själv tvivlat på om minnet är sant men det verkar vara den enda rimliga förklaringen till händelserna.

En kväll i maj dyker den spanske alfen upp i Zaphirs hem. Under armen bär alfen på en gammal kodad bok som han överlämnar till Zaphirs 12-åriga dotter Wilhelmina. Sekunderna efteråt går alfen upp i rök med kommissarie Zaphir.

I sökandet efter sin far finner Wilhelmina hur en gammal profetia från medeltiden fått direkta efterverkningar i hennes familjs liv. För att finna Zaphir måste Wilhelmina hitta en väg att tyda den gamla boken och lösa gåtor som sträcker sig både genom historien och över landgränser.

Under sökandets gång lär hon känna en helt annan sida av Stockholm. Där lever vättar i Katarinaberget, ryska hustomtar är en högst vanlig syn för den som vet var den ska leta och området kring Stockholms slott är hjärtat för all magisk aktivitet.

Septimanies Sanning är den första delen i trilogin om Fortunatas Profetia.

Vad tror ni om det? Blir ni lockade att läsa?

Glad lördag på er alla!

PS Ni vet väl att ni även hittar mig på Face Book på Helenas Horoskop?

 1. I can’t wait att få läsa den både för mig själv och sonen!

  1. Vad kul Hanna! Jag hoppas att ni ska gilla den båda två! :-)
   Kramar Helena

 2. Vad spännande med en bok! Det kommer att bli en bra och spännande bok, det märker jag :)

  1. :-) Tack Jeanette, det hoppas jag eftersom jag arbetat med den så länge. *Gulp*. :-)

 3. Jaaa! Den ska jag läsa först själv och sedan när Tuva är tillräckligt gammal läsa den för henne. Trevlig sommar!

  1. Vad roligt att det låter lockande att läsa. Det blir ju en helt ny erfarenhet detta, att andra plötsligt ska läsa ens ord. Lite läskigt rent av. :-) Hoppas du hade en härlig midsommar med maken och lilla T.
   Kramar Helena

 4. Ann skriver:

  Trollbinder läsaren är vad jag kommer på att beskriva det med. Även om det är en barnbok är nog risken att jag vill läsa den.

  1. Vad glad jag blir Ann! Hoppas att jag inte ska göra någon besviken med min berättelse. Jag har filat på den massor av varv. I närmare 4 år bestämt så det kanske räcker? :-)
   Kramar Helena

 5. AnnaH skriver:

  Hur ska jag orka vänta till 2015 för att få läsa boken??..:-) . Ni kanske behöver någon test läsare?… Kram

  1. Spännande med tanken på testläsare. Kanske inte just för trilogin men vem vet, kanske astroboken skulle må bra av en utvärdering? Det är ju första gången jag ska ge ut bok så jag vet inte hur man brukar göra faktiskt. Jag ska hålla dig uppdaterad oavsett!
   Kramar Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..