Kärlek:Ascendentlejon/Lejon 2014

Jag startar veckan med en läsarfråga:

”Jag är Vattuman (asc. i Lejonet) och jag är dödskär i Lejonet och ingenting är som jag vill och allt är snurrigt och oklart och jag känner mig förtvivlad och vilsen. Blir det bättre någon gång månntro?..”

Hej Vattuman/Lejon!

Du skriver att du är ascendentlejon varför jag utgår ifrån den husplaceringen. Ascendentlejonen har Vattumannen i sitt seriösa relationshus och Skytten i sitt flirtiga hus. Just nu skriver du att allt verkar snurrigt och oklart. Det har inte varit optimala förhållanden för att inleda en seriös relation under den första halvan av 2014. Men jag kan meddela att Uranus, Lejonens kärleksplanet, från och med den 16 juli kommer börja skicka mycket trevliga vibbar till Jupiter, din flirt-och skojplanet. Där finns äktenskapspotential och smekmånadskärlek så att det bara glittrar om det! Något som kan starta som en kärleksaffär och sedan övergår till djup, seriös kärlek väntar runt hörnet. Så håll ut i kärleksförvirringen, saker och ting kommer att bli bättre fram emot mitten av sommaren.

Som alltid, oavsett vad stjärnorna säger, så minns ditt stora värde och fokusera på att ge dig själv det bästa. I kärlek ska man visserligen vara beredd att gå en balansgång för att alla ska vara nöjda men att starta med att må superbra i relationen först, är alltid en mycket bra början.

All lycka och kärlek till dig!

Kram

Helena

 1. Tack Helena, hoppas verkligen att det blir bättre framöver. Kram

  1. Ha tillit! Det är alltid som mörkast innan gryningen. Ett slitet uttryck kanske, men oj, så det stämmer! Stora kramar till dig, Helena

 2. Hej Helena!

  Blev väldigt inspirerad av att se att du svarar på läsarfrågor angående delar av ens horoskop. Jag undrar om du skulle ha lust att svara på hur jag påverkas av att Venus nu befinner sig i Tvillingens tecken? Jag har solen i Oxen, ascendenten i Skorpionen, månen i Lejonet och Venus i Tvillingarna. Påverkas jag på något speciellt sätt nu när venus är i ”mitt eget tecken”?

  Vidare undrar jag hur det går till när du ställer ett personligt horoskop?
  Jag har fått en såkallad ”Natal Chart” ställd tidigare och blev då besviken över att den inte innehöll speciellt mycket information om de olika husen.
  Jag är väldigt intresserad utav astrologi och vill förstå närmare hur husen/planeterna/respektive de olika stjärntecknen förhåller sig till varandra?:

  Kan ditt personliga horoskop hjälpa mig att förstå det?

  Om det inte redan har framgått av mina ”tusen” frågor, vill jag passa på att säga att jag tycker att du skriver en utomordentligt bra blogg! Jag tycker om att du tar dig tiden och förklarar horoskop/astrologi på ett enkelt sätt, så att man oavsett bakgrund, lätt kan ta till sig vad du menar.

  Tack för mig,

  Vänlig hälsning,

  Linnéa

  Ps. Vem vet, svaren på en del av mina frågor kanske går att återfinna i din kommande Astrobok – ”Happytown”? Ds.

  1. Hej Linnéa!
   Tack för dina frågor och vänliga kommentarer! De glädjer mig verkligen! Jag försöker svara personligt så mycket som jag bara hinner- jag tycker det är så mycket roligare själv då också!

   Angående ditt horoskop, och om jag utgår från att ditt första hus är Skorpionens, så skulle det innebära att du troligen har Venus i ditt åttonde hus. Det är Skorpionens eget favorithus. Med tanke på att Venus är din kärleksplanet och att Skorpionen är hetare än augustisolen så stavas denna kombination: Kärlek, passion, flirt och mycket intima upplevelser. Inte så illa för sommaren 2014!

   Detta är det närmaste jag kan komma ditt personliga horoskop utan att ha tillgång till ort samt tidpunkt för din födelse. Dessa är de uppgifter man behöver för att få hus-systemen rätt och det är den stora fördelen med ett personligt horosokop. Många Natal Charts är skrivna av datorer vilket ibland gör dem en aning ”fyrkantiga”. Det tyckte i alla fall jag när jag fick mitt första beställda horoskop. Så svaret är ja, via ett personligt horoskop får man reda på mer om vilka planeter man har i de respektive husen.

   ”Happytown” kommer bl a ta upp lyckoplaneten, Jupiters, inverkan på de olika tecknen men den kommer också vara en self-empowerment bok. Den blir alltså inte en rakt igenom astrologisk bok. Men jag kommer visa på hur astrologin kan vara en fantastisk framgångskarta och vägledare i livet.
   Hoppas det svarade på dina frågor!

   Kramar och jag ser fram emot fortsatt kontakt!
   Helena

   1. Hej igen!

    Tack för snabbt svar!

    I och med att jag ej har förstått hur planeterna och stjärntecknen hör ihop, skrev ja ej med att jag (enligt de uträkningar jag har gjort online) har Venus i mitt sjunde hus:

    Hur påverkar ”Hus sju” resterande tolkning?

    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

    Nyfiken som jag är, kommer återigen en rad med frågor:

    *Hur går jag tillväga med att beställa en Natal Chart av dig?

    *Vad kostar det?

    *Hur lång tidsperiod täcker den?

    *Kommer den innehålla hur ”trigoner/ konjunktioner” m.m. påverkar mitt övriga horoskop?

    *Hur lång är den cirka?

    *Hur lång kö är det?

    _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

    Det låter som att ”Happytown” kommer att bli en intressant bok!
    Jag vill läsa den!

    Hoppas att du får en fin helg och tack för all hjälp!

    Vänlig hälsning,

    Linnéa

    1. Hej Linnéa!
     Venus i ditt sjunde hus, är en fin placering. Hon styr det just det huset. Tolkningen beror också på i vilket tecken du har det sjunde huset.

     Ett personligt horoskop brukar vara 3-6 A4-sidor text och brukar täcka ett år. Där tittar jag på relevanta aspekter och pågående transiter samt även om du har någon speciell fråga. Just nu hinner jag tyvärr inte med att göra några personliga horoskop då jag har fullt upp med att skriva Happytown och att snart börja korrekturläsningen av Fortunatas Profetia men detta kan ändra sig när manus är färdigarbetade. Jag hojtar till då!

     Kramar och fortsatt glad sommar!
     Helena

 3. Gäller det alla som asc i lejonet?

  1. Ja, det är generellt gällande för Lejon och Asc-Lejon! :-)
   Kramar Helena

   1. Vad spännande, tack! Dina horoskop stämmer in så in i bombens :) Du skrev i sommarhoroskopet ang Grace Kelly osv i juni. Det händer hela tiden, helt sjukt :)! Jag ler hela tiden när jag märker vad som händer och tänker dessutom på ditt horoskop hur det stämmer.

    Vädret är regn, spöregn som himlen vore öppen och i nästa stund het sol, kanske i min och sen regnar det i flera timmar. Vilken sommar!

    När jag får semester då blir det kanonväder resten av året, det ska jag se till ;)

    Ha en härlig måndag kväll!

    1. Vad roligt Jeanette! Jag ser dig gå gatan ned med lilla A och bara trivas. Och jag glädjer mig så enormt för dig. NJUT! Året som kommer är heltt fantastiskt för alla Lejon och Lejonascendenter! Och lycka till med det där vädret också (Du kan väl skicka lite till mig också!) ;-)
     Kramar och glad onsdag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..