Saturnus Återkomst- utmaningar mellan 27-30 samt 57-60 års ålder

Läromästarens första besök

Ibland är det lite extra rörigt, prövande och, tja, segt, i livet. En period som många upplever som särskilt prövande är åren mellan 27-30 år. Denna period sammanfaller med den bistre magistern, Saturnus, återkomst, till samma plats som han befann sig på när man föddes. Precis som alltid när Saturnus har ett finger med i spelet kan man få sig en rejäl dusch av glåmighet. Man försöker hålla andan uppe för att positivt förändra sitt liv men det liksom bara inte vill sig.

Många tar stora beslut i samband med Saturnus återkomst. Det kan handla om att man väljer att skaffa barn, byta bostad, ändra karriärinriktning eller kanske få fart på en karriär efter många år som student. Det är stora viktiga år, när man ser tillbaka på dem, men rätt kämpiga när man går igenom dem.

Grått och glåmigt

Jag insåg att jag inte alls ville vara jurist när Saturnus knackade på dörren och det var också då jag påbörjade min resa mot ett mer kreativt arbetet. Likaså flyttade jag och sökte med ljus och lykta efter nya, gladare vägar. Jag tyckte hela världen kändes ganska grå för det mesta. Som om JK Rowlings dementors varit framme och sugit livet och färgerna ur mig. Ja, inte helt då kanske, men till stor del i alla fall.

”Du ska släppa fram det kreativa”En bok som fick mig att tänka till och peppade mig var Surviving Saturn´s Return. Den var en stark vägvisare mot ett mer kreativt liv och pushade mig att sätta fart. I boken kan man klart och tydligt läsa inom vilket tecken som Saturnus återkomst sker och det i sin tur ger smart vägledning framåt. För min del kändes det klockrent att läsa att min lärdom gick ut på att låta det kreativa få ta mer plats i mitt liv.

Det var ju precis så jag kände. Och i stunder av tvivel kan en sådan liten bekräftelse vara skillnaden mellan hopp och förtvivlan. Så jag valde hoppet och satte mig vid tangenterna. Jag sitter glädjande nog fortfarande kvar vid dem!

Är du 27-30 år eller 57-60 år?

Eftersom Saturnus återkomst sker ytterligare två gånger i ens liv, i alla fall om man uppnår 90 års ålder, så kan det vara väl värt att kika närmare på den här boken. Saturnus arbetar ju på det sättet att det man inte tar tag i runt de 30, kommer tillbaka och biter en i svansen igen innan de 60 och roligare kan man ju ha! Jag kan varmt rekommendera boken, särskilt till dig som befinner dig inom åldrarna 27-30 år eller 57-60 år.

Jag önskar er en fortsatt härlig tisdag!

Kramar

Helena