Boklördag. Som balsam för själen (Tack Emma!)

En bloggläsare, Emma, skickade mig den här fina kommentaren i veckan och jag blev alldeles tårögd:

”..Jag är tacksam för att jag hittat din blogg. Tacksam för att läsa textrader som hjälper och som stöttar längs vägen. Som får en att stanna upp, som får en att fundera. Som får en att acceptera. Har inte kommenterat på ett tag men läser varje inlägg – ibland flera om och om igen, på samma dag. Som en storasyster med samma brinnande eldiga själ. Jag önskar dig allt gott och sänder massor av glädjekramar och lyckosparkar till dina projekt. Tack för att du skriver och delar med dig till oss Helena! En dag ska jag också våga…”

När jag inte visste vilken väg jag skulle gå, efter att jag förlorat mitt juristjobb, bad jag uttryckligen om en chans att få göra gott för andra, samtidigt som jag hjälpte mig själv. Jag minns att i just den stunden kom en bild av dansande kvinnor till mig. Lite visste jag då vid den tiden att en resa med just kvinnor som hyllade livet, och alla dess möjligheter, samt en tidning riktad till kvinnor skulle bli enorma vändpunkter i mitt liv.

När jag nu skriver, filar och funderar kring astroboken, ”Happytown”, är det just det där med att göra gott för andra som jag ständigt har i mitt bakhuvud. Precis som Emma avslutar med ”en dag ska jag också våga”, samma utmaning som jag själv brottades med (Hur tar man egentligen sats för att hoppa?), vill jag dela med mig av alla de smarta tekniker och stjärnornas hjälp för att ge kraft, pusha och superhypa alla som drömmer om en förändring i livet. Precis som de hjälpte, och fortsatt hjälper, mig när dagarna känns grå, ensamma eller svåra.Jag är inte på något sätt allvetande eller så himla lyckad men jag vet att i tider av förvirring, har vänners och bekantas liknande erfarenheter varit som stora ledstjärnor som lyst upp vägar jag annars hade missat.

Det är min förhoppning att jag kan ge idéer och inspiration till er som nu söker, på samma sätt som jag gjorde då.

Man slutar dock aldrig att söka lycka. För när man nått en målpunkt, skymtar en ny i horistonten. Ni, vackra läsare, ger mig mer än ni kan ana med era smarta, omtänksamma och kluriga kommentarer. Jag läser, gråter, skrattar och gläds med er varje gång ni skriver till mig. Vad ni behöver  och efterfrågar har blivit en riktlinje för mig, mina nya starkt lysande ledstjärnor, för den här bloggen och ”Happytown”.

Detta blev mer av ett tack-inlägg än en klassisk Boklördag men anledningen till varför man skapar något, som t ex en bok, är nog så viktig som hur många bokstäver man knackat ned. Jag kan dock avslöja att jag och min förläggare, Eva, just nu diskuterar potentiellt releasedatum för ”Happytown”. Jag ska kika lite närmare i stjärnorna men min intution (passar bra med Kräftans nymåne-energier idag) säger mig att mars 2015  inte vore alltför långt ifrån verkligheten. Men, det är i nuläget mer en kvalificerad gissning, än något som satts i sten. Vi kommer troligen ta ett beslut i frågan i nästa vecka, när Merkurius vänt framåt och är mer medgörlig. Så fort jag vet mer, lovar jag att ni blir de första att informeras!

Återigen, ett superstort tack till er alla för era varma kommentarer och mail!

Kramar och glad lördag!

Helena

PS Ni vet väl att ni hittar Helenas Horoskop på Face Book också? Där slänger jag upp en och annan bild från vardagen och lite annat smått och gott.