Horoskop vecka 27, 2014

Kunglig förlovning med nymånen i familjens tecken

En nymåne i tecknet som hyllar familjens sammanhållning och en kunglig förlovning på samma dag var det som förra veckan bl a bjöd på. Prins Carl Philip har ascendenten i just Kräftans tecken och visst fick han sätta fart på något ytterst personligt och familjärt samtidigt som nymånen föll i hans första hus? Ett stort grattis till de nyförlovade!

Har veckan varit ”stötig”?

Vi övriga undersåtar har troligen också varit med om en rätt känslosam förra vecka. Mars och Uranus möte gav en rätt ”knäpp” vibb, folk brusade upp för minsta lilla och starkt suspekt beteende kan ha skymtats på gator och torg. Och så nystartade vi alltså med betoning på familj, känslomässig trygghet och gällande hemmet. Ni kan läsa min sammanfattning av hur nymånen påverkade respektive soltecken HÄR. Vi har fortfarande när veckan startar alla möjligheter att dra nytta av nymånens energier för att komma igång med nya projekt. Passa på att smida planer den här veckan alltså.

God Morgon, Merkurius!Vi har en stor anledning att dra en lättnadens suck också. Merkurius har varit i s k retro-läge sedan början av juni och nu äntligen vaknar han till liv igen. En aning snurrig och yr i mössan visserligen, men, väckarklockan ringer den 1 juli. När Merkurius började backa befann han sig i Kräftans tecken men efter dessa veckor av snarkande har han hamnat efter så pass mycket att han faktiskt backat ända in i Tvillingarnas tecken. Det är alltså där han börjar att arbeta igen. Tvillingarna och Merkurius hör ihop som ler- och långhalm. Tillsammans är det oerhört intresserade av, och drillade inom, konsten att kommunicera, briljera med smarta tankar och teorier. Allra bäst är Tvillingarna och Merkurius när de får satsa på PR-planer, ta sig an försäljningsplanering eller kanske konsultarbete.

Men att få sätta tänderna i kortare resor är också högst intressant.

Nu är det grönt ljus för…

Har du suttit som på nålar under hela juni och bara väntat på besked via mail, telefon eller snigelpost? Eller har baske mig varenda teknisk grej eller installation du funderat över, gått åt fanders? Eller raserades dina resplaner för att tåg, bussar eller färjor (Hej och Hej Då nya Gotlandslinjen) ställdes in eller inte gick i tid? Då kan du pusta ut nu. Merkurius kommer inte att försöka sätta mer käppar i hjulen för dig. Från och med 1 juli kan du återigen börja ta dig an dessa ämnen utan att behöva skaka av rädsla. Eftersom dagen som Merkurius vaknar på ibland kan vara lite extra förvirrad, råder jag dig att ge honom några extra dagar på sig för att gnugga sömnen ur ögonen. Men du kan helt klart se hans trasslande som över fram emot torsdag, fredag.

Mysigt och kulturellt

Men, innan vi har kommit så långt så ska vi först passera söndagen den 29 juni som faktiskt färgar starten av veckan också. Solen och Neptunus möts då och de är på ett förträffligt humör. Solen befinner sig i Kräftan och Neptunus i Fiskarna. Familjär mysighet och någon form av kulturell eller konstnärlig händelse kan bli aktuellt. Blir det en picknick i det gröna för att tillsammans med familjen lyssna på en utomhuskonsert, eller blir det sagostund för vuxna i hemmamiljö? Efter veckan som gick tror jag att vi finner lugn tack vare detta planetmöte. Kanske är det så enkelt som att stanna hemma för att bara landa i oss själva? En gnutta visualisering och intuition är då vid vår sida- Neptunus älskar det spirituella. Det är en harmonisk söndag samt början av veckan.Venus och Neptunus möts också denna söndag.

Skulle du i veckan känna dig lite oklar över vad det egentligen är som händer i en kärleksrelation, låt det då vara precis som det är. Det är inte läge för beslut. Neptunus snurrar till det för mycket. Låt energin passera och bara ta saker och ting för vad de är. När Venus rört sig in i vecka 28 kommer saker och ting att börja klarna.

Vem kommer dominera?

När vi närmar oss veckans slut, på fredagen den 4 juli, kommer vi fram till ett möte som hålls mellan Solen och Pluto. De ställer sig i opposition till varandra. Detta är en aspekt som förknippas med utmaningar. De tu kastar sina energier mot varandra i ett slags munhuggeri. Pluto är dominansens tecken och Solen lägger in en massa kraft i det hans säger eller gör. Ett samtal med en dominant person kan bli aktuellt eller prägla vår fredag. Trots protester kanske vi måste lägga oss platt för någon annan som spelar det psykologiska spelet bättre än vi själva. Om ni tycker att det låter som ett alldeles uruselt alternativ till vad en fredag bör innehålla så håll er ifrån stora folkmassor (Pluto älskar en stor publik) och satsa istället på att vara med nära och kära. Eller varför inte ta en time-out från världen och bara ha en skön dag och kväll för dig själv? Fredagen den 4 juli firar alla amerikaner sin Independence Day. Låt oss hoppas att den får gå av stapeln utan tråkigheter som sedan kablas ut över världen.

Kärleken kan slå ner som en blixt i grannskapet!Vecka 27 avslutas med att Venus möter överraskningarnas planet Uranus och, ja, de är på gott humör! Är du singel men på jakt efter kärleken är detta dagen då du ska ut och cirkulera. Venus i Tvillingarna säger att vänner, syskon och nära grannskap och/eller grannar kan ge dig tur i kärlek denna dagen.

Uranus befinner sig i självsäkre Väduren. Skulle du stöta på någon kanske denne är sådär oborstat självsäker och nästan tar dig för givet innan ni ens hälsat. Men, trots detta kommer det finnas en stor charm och något mycket lockande bakom det där beteendet.

Är du redan gift eller lever i en stadig relation är söndagen en utmärkt dag för att satsa på ett spontant firande tillsammans. Om tiden har varit knapp och ni bara sprungit om varandra på sistone är det verkligen dags att ändra på den saken och minnas varför ni faktiskt valde varandra. Fira er kärlek!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena