Glöm inte ditt stora värde!

På den senaste tiden har jag haft kontakt med riktigt härligt folk. Sådana som jag alltid förknippat med enorm framgång och en känsla av att  de är så lyckade. Men, vi är alla lika på det planet att de flesta av oss faktiskt för det mesta har något som vi sliter med i ridåerna. Och det är också då vi riskerar att falla riktigt djupt ned i ”jag-tror-inte-på-mig-själv-träsket”. Detta är en mycket avancerad form av självbedrägeri som bör tas på allvar. Jag har genom åren slagit massor av rekord i konsten att djupdyka i det här träsket. När kollegorna rodde in de stora klienterna, och inkomsterna, var det ”alla är så mycket smartare än jag”. När någon fick sin bok antagen var det ”alla skriver så mycket bättre än jag” och lite bittert ”jag kommer aldrig att lyckas nå mina drömmar”. Och när det gällde kropp eller utseende var det ”alla är snyggare, smartare, smidigare och coolare än jag”.

Toppen att mata sig med dessa urdumma föreställningar närmast dagligen.

Fördelen med att åren går och att man lägger ned tid och kraft på sina drömmar är att man också kommer till en punkt då man inte riktigt orkar sträva efter ideal inom olika områden, som man någonstans känner inte är värda all kraft. Man nyktras till på ett sätt, tror jag. Och då plötsligt står man stadigare på jorden och känner att det går ganska bra det också. Vänner, familj, klienter och bekanta finns kvar och självförtroendet börjar undvika att ta sig ett dopp i det där bittra träskets vatten.

Att veta och minnas sitt stora värde som människa är lite av en konst och det har blivit något som jag återkommande säger när någon, vare sig det är en stor TV-personlighet eller en känd designer, ser ut att fullkomligt vältra sig bland de där mörka vågorna.

Det var länge sedan jag uppmuntrade till en liten övning eller annat här på bloggen men idag skulle jag verkligen vilja att vi alla skrev en liten lapp till oss själva som är det första vi ser när vi vaknar:

GLÖM INTE ditt stora värde. Du är bra, stark och påhittig och idag blir en toppenbra dag!

Ingen av oss är varken bättre eller sämre än någon annan. Vi är istället utmärkta komplement till varandra, vare sig vi är familj, vän eller älskare.

Klarar vi att komma ihåg detta i mer än några dagar, tror ni?

Jag önskar er alla en stark, härlig dag. Framåt, framåt!

Stora kramar

Helena