Boklördag. Skrivstatus

Sommar och vackert väder och skrivande. Inte en helt lätt kombination om man vill vara riktigt effektiv. Men det går faktiskt. Min plan är rätt enkel och jag tycker att den fungerar samtidigt som den inte tar för mycket tid från familj och privatliv:

2-3 timmars skrivande per dag. Max. Det ger tid till mycket annat. Jag har inte avsatt någon speciell tid på dygnet men oftast försöker jag sätta mig ned så fort jag har fått undan allt i huset; frukost, disk, hundar, bäddningar och tvätt. När jag sedan bloggat och skrivit känner jag mig ledig, glad och nöjd.

Ni andra som skriver nu under sommaren- hur gör ni? Är det heldagar, halvdagar eller några timmar här och där som gäller?

Dolly Parton- en riktig pepp-kick!

Igår kväll var jag på Dolly Partons konsert i Globen. En legend som framträdde, får man väl säga. Liten i kroppen men stor som artist. Jag är inget superfan, d v s  jag har inte superkoll på all hennes musik, men hennes positiva mellansnack fick mig väldigt gott humör. En artist som kan bjuda på sig själv genom att säga saker som att ” Tack för att ni köpt alla mina skivor, Gud vet att det kostar pengar att få någon att se så här billig ut” eller ” Folk undrar alltid hur jag gör mitt hår- jag har ingen ingen aning, jag är ju aldrig där!”. Dolly utstrålade positivitet, mänsklig värme och kärlek och det kan man aldrig få för mycket av. Om hon besöker Sverige igen i framtiden kommer jag absolut att gå på konserten igen, bara för pepp-kicken hon bjöd på!

(Och pratar man skrivande kan man verkligen tala om inspiration på hög nivå- Dolly skriver 4-5 låttexter per dag varav de flesta tycks bli bästsäljare!)

Glad lördag till er alla!

Kramar Helena