Horoskop vecka 29, 2014

Lejonen har vankat i skuggorna men nu är det dags att ställa sig i strålkastarljuset!

Jag har sett fram emot den kommande veckan hela året känns det som. Och på onsdagen den 16 juli smäller det! Då flyttar Jupiter, den store välgöraren, healern och entreprenören, in i Lejonets tecken. Andra Lejon och Lejonascendenter känner antagligen igen sig i min glädje. I ett helt års tid har Lejonen stått i kulisserna och bara väntat på att få göra det som Kräftan sysslat med hela året sedan förra sommaren: nystartat.

När Jupiter besöker ens första hus får man en chans till nystart som bara återkommer vart 12:e år. I det första huset ryms alla egna ambitioner, mål och personliga drömmar och det är som om man får fritt spelrum att sätta tonen för de följande 12 åren när turgossen Jupiter lyser upp detta hus. Sist Lejonen nystartade var alltså augusti 2002- september 2003- minns ni (alla tecken) vad ni gjorde då?

Trender och entreprenörsflyt under året som kommerFör alla tecken innebär skiftet från Kräftan till Lejonets tecken för Jupiter också att vi får en chans att satsa på mer kreativitet, fertilitet, barn och nöjen. Kräftan betonade hem, familj, kvinnliga krafter och nätverk, omvårdnad och allt som hade att göra med tjänster kopplade till hemmet. Under året sommaren 2013/sommaren 2014 var det där entreprenören Jupiters koncentration och välsignelse låg. Men nu får vi alltså chanser att skapa inkomster och företagande kring nöjen, såsom resor och jet-set liv, kreativa projekt (särskilt de som riktar sig till barn) och drama, scen och teater. Lejonen styr det femte huset. Det kommer bli ett fertilt år med många barnafödslar och nyheter angående kungligheter och adel. Och så har vi tur med Jupiter i Lejonet. Jupiter älskar risktagande och Lejonet är en riktig gambler. Jag säger inte att vi ska sälja allt vi äger och resa till casinot i Monte Carlo, men att spela en rad på lotto per vecka under året som kommer, är ingen dålig idé faktiskt.

( Särskilt på turdagarna i den nästkommande veckan tänker jag se till att ha några lottrader eller en trisslott att skrapa- den 22-27 juli.)

Jupiter är en fantastisk planet varför hans rörelser över stjärnhimlen är de som jag kommer skriva om i Happytown så att alla stjärntecken kan se exakt var, när och hur deras år kommer att påverkas.

Pengar, struktur och ben och leder

Det känns som om hela veckan färgas av denna glada händelse men samtidigt är många av oss också i visst avslutningläge. Fullmånen på lördagen den 12 juli i Stenbockens tecken samtidigt som tjattrige Merkurius gick in i familjära Kräftans tecken, har troligen rört om en del. Jag har fått flera telefonsamtal och mail som antyder en viss röra. När Stenbocken och Saturnus är inblandade handlar det väldigt mycket om att få till en struktur och en plan som fungerar när det kanske visar sig att det skyddsnät eller den grund man byggt upp vacklar mer än man trodde möjligt.

Att riva korthuset för att bygga upp ett nytt, enkelt men stabilt envåningshus, är rätt inställning. Stenbocken är förknippad med status och karriär varför arbete och inkomster från karriär kan ha varit med i bilden och bidragit till oro. Har en plan angående karriär visat sig inte hålla, som nu påverkar ekonomin och planeringen? Eller är det Stenbockens inverkan på leder och ben som ödelägger planer på arbete? Eller har företagaren som tagit in extra personal för sommaren så fullt upp med att skola in dem att de ångrar att de inte bara gjorde allt själva?

Fullmånen levererar sitt budskap inom +/- 4 dagar från och med den 12 juli. Visar det sig att strukturen inte håller måste det till en förändring. Vi är många i omplaneringsmood och inget illa med det faktiskt.

Brainstorma med familj och vännerPå fredagen den 18 juli möts Solen och Mars.

Solen är i hemkära Kräftans tecken och Mars i relationernas tecken, Vågen. Att sätta fart på saker och ting genom att tala och brainstorma med nära vänner och familj är toppen för att hitta lösningar. Skapa utrymme för nya tankar och möjligheter men gör inget mer, såsom att gå vidare med planerna. Inte riktigt ännu. Spara en presentation eller bankmöte till dagarna kring den 22-25 juli istället.

Drömska tendenser

På samma dag, fredagen den 18 juli, möts Merkurius och Neptunus för ett mycket positivt möte. Neptunus förvirrar gärna kontrakt, så håll dig ifrån det, men han inspirerar Merkurius så till den milda grad att det är Picasso-energier i hela luften. Våra ord och våra uttryckssätt blir vackrare, drömskare och mjukare. Prata omtanke, kärlek, fantasier och drömmar på denna underbara dag. Det kan bli rent helande.

Vad har du märkt behöver struktureras om?Veckan avslutas med att organiserade Saturnus äntligen vaknar till liv igen efter flera månader av sömn. Han somnade ju redan i början av mars och sedan dess har vi fått arbeta rejält med vårt inre, våra begär och allt som vi döljer en trappa ned. Känslomässiga behov och gemensamt ägande har likaså varit på tapeten. Det har funnits behov av tillbakablickar för att nu, när Saturnus går framåt, kunna ta beslut för hur vi ska komma vidare på ett hälsosammare sätt för oss. Är det dags att tänka om vad gäller den gemensamma ekonomin? Hur mycket styrs vi egentligen av våra partners önskemål eller våra egna fobier, rädslor och begär? Skorpionen styr även sjukhusinrättningar, reproduktionsorganen och kirurgi varför frågor kring hälsa kan behöva sig en ny översyn efter allt som hänt sedan den 2 mars. Pluto och Skorpionen renar gärna genom att riva ned och Saturnus hoppar och hurrar av glädje över möjligheten att få hjälpa till att få ordning på dessa områden.

Det är bara att kavla upp ärmarna om ni hittat något som måste åtgärdas gällande dessa ämnen- Saturnus gillar inte att skjuta på ordning och reda och dessutom kommer vi må så mycket bättre om vi får något ur världen som liksom gnagt inombords på oss sedan i mars.

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena