Boklördag. Tider för boksläpp av Happytown och Fortunatas Profetia

Jag har benådats med en bokförläggare som intresserat lyssnar till vad stjärnorna säger om goda tidpunkter för att släppa böckerna vi nu arbetar med tillsammans; Happytown och Fortunatas Profetia. Så här ser det i skrivande stund ut:

-Happytown släpps i slutet av mars 2015

-Fortunatas Profetia släpps i slutet av augusti 2015

Jag har tittat på datum som gynnar ämnena som böckerna handlar om; astrologi och self-empowerment samt barn/ungdomsbok och sedan har vi använt alla våra små grå till att pussla ihop det med händelser i den verkliga bokvärlden också. Det är en bokrea som man gärna vill ska ha passerat, en bokmässa som är i annalkande och tider då kanske barn  är mer sugna på att läsa än andra, som sedan lett oss rätt.

Först var planen att släppa Fortunatas Profetia på våren men det blir nu alltså ett höstsläpp istället. Jag skriver febrilt på Happytown och roar mig kungligt, faktiskt. Så otroligt roligt och otippat att två av mina böcker skulle antas och ges ut på samma gång!

Skyddsängeln- tredje manus som nu ligger för läsning hos förlaget

När jag för några år sedan skrev en deckare, Skyddsängeln, drömde jag en dröm om att göra som Jennifer Lopez, fast i bokbranschen. Ms Lopez lyckades ju under en period med konststycket att befinna sig både på musiktoppen och skådistoppen samtidigt. Jag kom på mig själv med att tänka tanken och drömma om att få ge ut böcker i flera genrer samtidigt och nu blir det så. Surrealistisk men sant. (Man ska som bekant mena verkligt allvar med det man önskar- det har ju en fantastisk tendens att gå i uppfyllelse oavsett vad det är!)Och jag kan meddela att deckarmanus för Skyddsängeln nu även ligger för läsning hos förlaget. Om det går hem eller inte har jag ingen aning om.

Men det är väldigt roligt i vilket fall. Skyddsängeln var ursprungligen en novell som jag skrev när jag gick på Ordfronts skrivarkurs ”Att skriva krim”. Jag blev mer nyfiken på karaktärerna och byggde ut novellen till en deckare på närmare 300 sidor. Till min hjälp hade jag en hovpredikant, en obducent (han höll på att skratta ihjäl sig när han läste min obduktionsscen- men med hans hjälp blev den blodigt, realistisk och medicinskt korrekt), en kyrka med minst sagt spännande historia, en advokatbyrå på Stureplan samt en stor dos Stockholmsmystik.

Ni som är nyfikna kan gratis läsa novellen Skyddsängeln HÄR.  Ärligt kritik och åsikter från er som läser emottages med den största glädje och respekt.

Kramar och glad lördag till er alla!

Helena