Horoskop vecka 30, 2014

Dags att titta upp ovanför ytan igen!

Efter flera månader av arbete med ämnen som styrs av Skorpionen, det inre, begär, psykologisk transformation och våra egna begränsningar, är vi äntligen på väg framåt igen. Redan i förra veckans horoskop skrev jag om att Saturnus, som tillbringat tiden sedan den 2 mars med att få oss att granska dessa områden i våra liv, nu vaknat upp efter sin retroperiod.  Vi har tvingats att granska oss själv på många inre plan sedan början av mars. Beroende på vilket livsområde som aktiverades i våra horoskop så har vi fått olika utmaningar att tänka över. En del av oss har kanske insett att vi måste tänka om ekonomiskt, att vi stretchat våra kreditkort så långt att de nu brister. Andra har kanske kommit till insikt om att det här med att hunsas eller gå med på att leva i svartsjuka relationer, inte är något om ska finnas med i framtidsbilden. Vi har nyktrat till vad det gäller vår inre hälsa och nu är vi redo att gå framåt. Det kan sticka till en aning när vi kommit till dessa insikter. Men det är för vårt bästa. För att vi ska få en ny chans och inte känna hur något skaver inom oss när vi går och lägger oss.

Skarpt förhandlingsläge

På månaden den 21 juli konfronterar kommunikationsplaneten Merkurius, Skorpionens styrare, Pluto. En diskussion om pengar kan visa sig bli en tuff förhandling där det gäller att stå på sig. Enda sättet att inte fastna i något som du senare får ångra är att direkt säga ifrån.

Vad vi strävar efter, ska få sig en översynPå samma dag bestämmer sig också överraskningarnas och förändringarnas planet, Uranus, att gå ner i retroläge. Uranus befinner sig i Väduren vilket i sig är en stark kombination. Väduren vill alltid framåt, snabbt, snabbt och helst ska resten av världen följa i hans spår.

Uranus är snabb och plötslig. Det är rent explosiva tendenser. När en planet går ner i retroläge betyder det att dess energier lugnas ned en aning. Uranus plötslighet blir inte lika snabb eller oväntad. Uranus kommer befinna sig i detta lågenergiläge ända fram till dagarna innan jul, den 21 december. Vad som kort kan beskriva perioden är att vår benägenhet att strida för vår frihet under den här perioden hamnar lite under radarn. Vi funderar, gärna bakåt i tiden, och gör oss sedan beredda på att höja stridsyxan framemot jul/nyår igen.

Årets bästa dag!

När vi kommer till tisdagen och veckans vackra energier börjar jag få ett leende på läpparna. Solen är på väg in i Lejonets tecken och vackra turplaneten Jupiter ligger bara och väntar alldeles intill. Lejonet är njutningens tecken, kärleksflirtarnas tecken och de stora skådisarnas favorit. Det blir en tid för att njuta av både härliga resor och roligheter som uppträdanden och kreativa projekt. Jupiter och Solen möts på samma grad i Lejonets tecken på torsdagen den 24 juli. Årets bästa dag. Men redan på tisdagen kan du ta tillvara på de här fantastiska energierna för att inititera något som du behöver extra tur och stjärnglans kring. En personligen viktig dröm kan gå i uppfyllelse då Jupiter och Lejonet älskar risktagande. Våga hoppa och du kan bli rikligen belönad, skulle man kunna säga. Att köpa sig en lott är inte heller fel! Lejonet älskar att spela för att vinna.

Helgen 24-27 juliSolen och Jupiters möte den 24 juli sprider en fantastisk glans över hela helgen som väntar; den 24-27. Jag har redan markerat den 24 som årets bästa dag i min kalender.  Venus och Neptunus kommer också att mötas den 24 juli vilket indikerar fantastiska möjligheter i kärlek. Merkurius och Saturnus vill också vara med i leken.

Det är fullt möjligt att det kommuniceras för fullt angående stora planer inför framtiden. Och det flyter på alldeles utmärkt när det brainstormas kring planer och projekt. Oavsett om du är på semester eller sitter vid datorn kan de här dagarna utan tvekan bli guldkantade. Använd dem!

Hett och intensivt

På lördagen den 25 lämnar actionplaneten Mars Vågen efter att ha befunnit sig där sedan i december 2013. Han flyttar nu in i Skorpionens tecken och blir där mer effektiv och trivs bättre. När Mars befann sig i Vågen låg betoningen på relationer till andra och diplomatins konst, men i Skorpionen blir det mer betoning på dennes mer intensiva energier: sex, begär och djupa relationer som, kanske i hemlighet, får blomma ut. Mars kommer visa sina självsäkra framfötter i Skorpionen fram till den 13 september. En rätt het, intensiv avslutning på sommaren!

Kreativa storheter kan inititeras

Veckan avslutas med en nymåne i Lejonets tecken den 27 juli. Vad vill vi nystarta vad gäller barn, fertilitiet, kreativitet och sådant vi gör för vårt eget nöjes skull? I samband med nymånen får vi en chans till att sätta en trend som kan visa resultat redan om ett halvår, i början på februari 2015. Neptunus, Venus och Saturnus håller händer samma dag och ger oss en fantastisk chans till att skapa en stark, kreativ plattform som lovar att hålla inför framtiden. Veckan kunde knappast avslutas på ett bättre sätt!

Jag önskar er alla en härlig vecka!