Skriv med Jupiter under 2014/2015

Jupiter älskar bokförlagens värld. Att skriva är ett av hans favoritområden, kan man säga.

Under året som gick från sommaren 2013- den 16 juli 2014 har Jupiter befunnit sig i Kräftans tecken. Det är inte att undra på att det har fullkomligt regnat ned matlagningsböcker i bokhandlarna. Varenda person med ett känt ansikte tycks ha blivit tillfrågad om de ville laga mat i både TV och i bokform. Många tackade också ja: Jill Johnsons Country Cooking är på gång att släppas till hösten, Maria Montazami satsade på affärsprojekt i hemmet med boksläppet Fira med Maria Montazami samt startade hemsidan The Montazamis med döttrarna och Ebba Kleberg von Sydow skrev matbok med systern Amy von Sydow Green; Fest med systrarna von Sydow. Det kan knappast bli mer familjebetonat och vi-älskar-att-laga-mat-och-pyssla-hemma i förlagsvärlden.

När nu Jupiter precis flyttat vidare till kreative och barnkäre Lejonet finns nya områden att utforska om man tycker om att skriva, både vad gäller bokmanus och för TV/teater. Kodorden är dessa: Barn, kungligheter och adel, nöjen, födandet av popstjärnor och stora underhållare, barn som underhåller, kungligheter och välgörenhet världen över, skrivandets konst och historiska draman.

Jag misstänker att vi får se flera nya barnboksförfattare som slår igenom under året som kommer. Likaså är det mycket troligt att nya försäljningsrekord kommer att sättas av nya popstjärnor i program som IDOL och America´s got Talent. Mycket spännande!

Bara att fatta pennan och låta sig inspireras alltså!

Glad torsdag önskas er alla!

Kramar

Helena

  1. Jenny skriver:

    Har en bekant som precis blivit nominerad till ett internationellt pris för hennes bok om och för barn med funktionsnedsättningar! Så himla kul! Verkligen hennes tid nu! :-D

    1. Hej Jenny! Vad roligt för din vän med nomineringen! Jag misstänker att det blir ett mycket spännande barnboksår! Kanske får vi se en ny Harry Potter födas?
      Kram Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..