Horoskop vecka 35, 2014

Nymåne=nystartschans

Det är dags för nymåne och med det en chans till nystart. Minns ni vad jag skrev i förra veckans horoskop om Solens transit genom Jungfruns tecken? Just det, en superchans till att fokusera på hälsa men också ordning och reda på vad gäller de dagliga plikterna på arbetet. Nymånen på måndagen den 25 augusti ger extra fart till Solens betoning av Jungfruns energier. För att använda nymånens energier på bästa sett- se till att sätta fart med dina planer inom de följande 10 dagarna. Om du inte redan gjorde det i förra veckan förstås. Jungfrusolen kan ha lockat fram plikten i dig förr än du trodde var möjligt.

Superfartigt i samband med nymånen

Det är en mängd planetmöten på gång på himlen. Det är som om de alla fått sig en dos av Jungfruns effektivitet också:

Mars (action) och Saturnus (struktur och planering) slår sig samman. Det är både framåt och bakåt på samma gång, skulle man kunna säga. Saturnus vill begrunda fakta medan Mars vill kasta sig hals över huvud framåt. Merkurius (kommunikation, resor och kontrakt) vinkar dock glatt till Mars och Saturnus. Att ställa en mängd frågor, läsa igenom officiella dokument fler gånger än en och tänka efter en extra runda innan du fattar ett beslut, gynnar dig mer än någonsin. Merkurius kommer även hjälpa dig att uttrycka dig på ett smart, slagkraftigt sätt när du reder ut situationen. Mars hatar att dra ner på takten men lyssna inte på honom om du står inför viktiga beslut på måndag eller under veckan.

Venus fullproppade möteskalender:

På måndagen den 25 augusti slår sig också den vackra skönhetsplaneten Venus sig samman med överraskningarnas planet, Uranus. Bli inte förvånad om du får ett flirtigt sms eller meddelande via sociala medier, helt oväntat. Romantik i kvadrat!

På tisdagen den 26 augusti går Venus vidare för ett möte med superstrukturerade Saturnus.

Det är inte lika spännande som när Venus och Uranus möttes utan snarare en dag präglad av stopp-skyltar i samband med långsiktiga investeringar. Saturnus symboliseras ofta av en äldre, erfaren person. Om du inte vet vilken fot du ska stå på i ett projekt som kräver en ekonomiskt satsning av dig, vänd dig då till någon som har erfarenhet av liknande utmaningar. Viktiga råd och tips är guld värda för dig på den här dagen.

På onsdagen den 27 augusti får Venus kontakt med hennes motsvarighet, maskuline Mars. Kvinnligt och manligt, yin och yang. Det kan både krascha och vara starkt tilldragande på samma gång. Precis som i kärlek: motsatser attraheras. Förbered dig på en dag som först kan liknas vid den där känslan man får när man möter en person som man ”verkligen inte gillar” men som sedan visar sig vara den man säger ja till att tillbringa ett helt liv med… Att inte komma överens till en början kan faktiskt leda till att man först reder ut känslobegreppen genom en liten dust och sedan kommer förvånansvärt bra överens! Det är en slags må-bra-av-att-bli-sams-känsla över dagen.

Lagen om attraktion och kreativa möjligheter

Veckan avslutas med att den livsgivande Solen på fredagen den 29 augusti skickar irriterade blickar till Neptunus. Solen tycker att Neptnus är alldeles för fluffig, drömsk och verklighetsfrånvänd. Det går an om Solen hade tänkt sätta sig ner för att måla en vacker tavla eller kanske skriva poesi eller vers men till mer seriösa aktiviteter som arbete, ansvar och pengar duger inte det här samarbetet. För att använda dagen på bästa sätt- tona in dig på din fantasi eller intuition: skriv, måla, teckna eller, varför inte, affirmera framtidsmål gällande din hälsa och ditt arbete. Undvik dock beslut och/eller handlingar som berör ekonomi eller ansvar.

Jag önskar er alla en underbar vecka!