Horoskop vecka 36, 2014

Detox och superorganisation

Efter den förra veckans nymåne i Jungfruns tecken befinner sig många av oss fortfarande i detox-läge. Antingen vi rensar och organiserar på kontoret, satsar på smartare, hälsosammare stolar eller om vi mixar gröna smoothies, så går tendenserna nu ut på att göra vår levnads- och arbetsmiljö renare och hälsosammare. En nymånes energier är som starkast ju närmare nymånen man befinner sig. Nu, en knapp vecka efter nymånen, har dess energier fortfarande effekt men de börjar så sakteliga ebba ut. Använda de närmaste dagarna till att sätta igång med ditt nya hälsosamma liv eller med att ta tag i att organisera akter, papper och dokument på kontoret. Sedan kommer nymånens nystartsglans att vara förbi.

Diplomatisk kommunikation

Vecka 36 bjuder på starten av en ny månad och veckan ser förhållandevis lugn ut. På måndagen den 1 september flyttar Merkurius in i Vågens tecken. Att samtala om relationer komma vara på tapeten. Likaså att lägga in en gnutta mental stimulans i kärleks- och det sociala livet. Vi är mer benägna är någonsin att se saker och ting från den andra sidan, från en annans perspektiv. Vågen är ju den store diplomaten i zodiaken och när tjattrige Merkurius slår sig ihop med honom väljer vi våra ord på ett bättre sätt. Vi blir helt enkelt smidigare i vår kommunikationsförmåga. Merkurius stannar i Vågens tecken fram till och med den 27 september och då, i Skorpionens tecken, kommer tonen att bli mycket mer intensiv.

Lagen om attraktions-dag!På onsdagen den 3 september är det dags för Solen och Pluto att ha ett trevligt möte. De befinner sig 120 grader ifrån varandra i en s k trine. Det är att anse som en aspekt som ger möjligheter och är positiv. Pluto är kungen av underjorden. Han styr det inre och det psykologiska. Solen representerar liv och kraft. När de här två möts kan man mycket väl lyckas med en session av lagen om attraktion. ”If you can see it in your mind, you can hold it in your hand”. Visualisera dina drömmar och se dig själv lyckas så kommer Pluto och Solen att hjälpa dig extra mycket denna dag.

Vad kan jag göra för dig, älskling?

På fredagen flyttar vackre Venus in i Jungfruns tecken. Att ge uttryck för din kärlek på ett praktiskt sätt blir på modet under tiden Venus stannar här, fram till den 29 september. Kanske springer du ärenden åt din partner som behöver lite extra hjälp, kanske lyssnar du mer än vanligt på hans eller hennes åsikter eller tankar. Jungfrun är så serviceinriktad och Venus så kärleksfull och kombinationen blir en kärleksrelation som uppfyller praktiska behov. Det är praktiskt och det är det som är det viktigaste när vi roar oss och njuter av kärleken i september. Jungfrun mår rent dåligt om det ska slarvas iväg och bara njutas, utan syfte. Låter nyktert och kanske en aning tråkigt, men kan vara ack så värdefullt för den partner som behöver stöd och hjälp. Jungfrun är känd för sin petighet och sin kritik. Minns därför att inte börja gräva ned dig i de små, små detaljerna i din relation. Att börja skrapa med en vass kniv på ytan av en mur kan faktiskt, i längden, få den att krackelera helt. Uppskatta och fokusera istället på allt det goda med din partner.

Jag önskar er alla en härlig vecka!