Månfaser och barnafödslar

När jag för många år sedan arbetade på en nattklubb minns jag att vi alltid hade mer vakter i dörren när det var fullmåne. Det blev helt enkelt mer bråk under de helgerna som sammanföll med fullmåne. Kroppens vätskor påverkas och vi tycks bli mer känsliga när månen är full. En del mår rätt dåligt nätterna innan och har svårt att sova eller drömmer mycket mardrömmar.

Fullmånen och fart på BB

Månen påverkar vattnet varför det inte är förvånande om en gravid kvinna med fullgången graviditet, kanske nedkommer med sitt barn just på fullmånen. En del menar att fullmånen sätter fart på förvärkar eller sammandragningar som i sin tur leder till att vattnet går och förlossningen startar. Om du väntar barn och har fått ett beräknat datum som infaller nära en fullmåne, kanske det är just när fullmånen är full som det blir dags att åka till BB.

När i månfasen föddes du?

Om man nu väntar barn och inte alls har ett förväntat förlossningsdatum i närheten av en fullmåne så kan det istället vara intressant att titta på när i månfasen som man själv föddes. En del hävdar att man genom att kontrollera var månen befann sig på ens egen födelsedag kan få en indiktaion på att ens eget barn också kan tänkas komma då månen befinner sig i samma fas. Föddes du t ex på ett datum som var 5 dagar efter en nymåne, kan din egen förlossning kanske få fart just 5 dagar efter nymånen i din beräknade månad.

För att kontrollera månens faser, både när du föddes och inför framtiden, kan man t ex kika in HÄR.

Är det någon av er som känner igen er och tycker att det stämmer? Berätta gärna!

Glad onsdag!

Stora kramar

Helena