ANNONS

Hösthoroskop 2014- Lejonet (oktober, november, december)

/

Oktober

Det är dags för rock ´n roll på Lejonets stjärnhimmel. Oktober bjuder på två förmörkelser och som alltid innebär det en dos överraskning blandat med en stor dos av behov av förändring. Sådana är de, förmörkelserna, de vill bringa fart och action där vi saknar det själva. Det är som om de vill pusha oss att komma vidare om vi fastnat. Det är både befriande och en aning gungigt när förmörkelser ser till att skapa fart i våra liv. Ofta ser de till att belysa omständigheter eller fakta som vi inte kände till. Kanske för att det har hållits dolt för oss. Den 8 oktober infaller en månförmörkelse i Lejonets nionde hus. Det är dags för nya perspektiv, inte bara vad gäller livet, utan också vad gäller nionde-huset-aktiviteter: skrivande, juridik, högre lärande och resande.

Förmörkelsen berör både Uranus och Pluto vilka styr över Lejonets kärleks- och relationshus samt hem och familj. Om något hemligt pågått bakom din rygg gällande din kärlekspartner, vänner eller ditt hem får det en chans att komma till din kännedom nu så att du får vara med och ta ett beslut om vad som bör göras gällande relationsstatus. Rent praktiska husproblem, såsom behov av renovering, kan också bli aktuella att ta hand om.

Solen styr Lejonets tecken därför påverkas Lejonet alltid starkt när en solförmörkelse äger rum. Den 23 oktober äger den rum i ditt fjärde hus och sätter ytterligare fart på det som månförmörkelsen redan startade gällande ditt hem och din familjesituation. Drama inom husets fyra väggar, fnurra på tråden med en förälder eller rent husrelaterade frågor kan dyka upp oväntat.

Solen styr över ditt ansikte utåt, din image. I samband med förmörkelsen är det tid för att stå upp för vem du är, istället för att låta andra sätta en stämpel på vem du är. Oktober månad är också en månad för att fundera över din ekonomi. Din ekonomiska planet, Merkurius, backar under nästan hela oktober. Du får en perfekt möjlighet att se över och ta nödvändiga steg för att bättra din ekonomi. Vad gäller kontrakt och avtal samt stora, dyra inköp, vänta med dem tills Merkurius är på bättre humör i november.

November

Ditt familjehus har gett dig starkt fokus på känslomässiga rötter, det fysiska hemmet och familjebanden ända sedan den 23 oktober. Det är som om du gick igenom alla dina känsloregister för att stämma av och uppdatera dem. Vad du har samlat på dig för minnen behöver få sig en utvärdering. Vissa av dem är värda att spara, andra kanske ligger dig mer i fatet än de hjälper dig. Släpp dem då. Det är också möjligt att sådant som hänt i det förgångna och som kanske hindrat dig tills nu, faktiskt är fullt möjligt att släppa nu. Utan större problem.

Den 23 november flyttar Solen, din styrare, in i ditt femte hus och det blir dags för mer nöjen, flirtar och kreativt skoj. Nu är det dags att sätta på dig partyskorna och bege dig ut för att ha riktigt kul. Det är dags för din årliga nöjestopp. Lejonen älskar att få ha roligt, mer än något av de andra tecknen njuter han av det. Anledningen är att han styr över det femte huset och allt som har att göra med sådant som man gör bara för nöjes skull. Till sådant hör att flirta vilt åt höger och vänster, skapa drama och fantasi för teater, scen och bokvärlden samt att fokusera på barn. Om du redan har barn kanske november/december blir en tid då du får lägga extra tid på ditt barn. Om du inte har barn, men önskar dig ett, ska du ge det en chans i november. Fertilitet styrs också av det femte huset. Solen och tursamme Jupiter befinner sig i i varandras hus vilket ger dubbelt upp av möjligheter att lyckas få ett plus på stickan.

December

Du fortsätter att lägga fokus på kärlek och femte-hus-aktivititer ända fram till julhelgen. Enda molnet på din himmel är väl egentligen risken för att du inleder en relation men samtidigt flirtar vilt åt höger och vänster, vilket onekligen kan ge dig surt efteråt. När Solen den 23 december flyttar vidare in i ditt arbetshus, trots att det är julhelg, kommer du må riktigt bra av att bara få fokusera på arbete men också din egen hälsa. Har du festat alldeles för hårt i november/december är det möjligt att du skriver ut en egen liten hälsokur till dig själv genom att börja på diet, skaffa gymkort eller ta en detox-omgång med gröna smoothies i mellandagarna. Att sortera, organisera och få ordning på ditt skrivbord kommer också att ha en rent hälsostärkande effekt på dig.

Om du känner att det är dags att söka dig vidare inom arbete, ska du skicka ut dina ansökningar efter den 23 december. Jobbsökande har extra tur när Solen befinner sig i det sjätte huset. Många av Lejonen har arbetat hemifrån de senaste åren och vill nu få komma iväg till ett kontor för att andas ny luft. Det som var så lugnt och skönt, att sitta hemma med datorn, framstår numera bara som tråkigt och instängt. Det är fullt möjligt att du får träff och bokas in på intervju sent i december, alternativt i de första dagarna på det nya året. Även om det nya arbetet kanske inte innebär något större lyft för dig vad gäller din branschstatus så kan det innebär en bättre lön eller mer på kontot i slutändan. Och var lugn, din tid för allmänt höjande till skyarna av dig för din status inom ditt arbetsområde kommer inom några månader. Du lägger bara grunden för en chans till befordring genom att slita hårt nu.

Saturnus flyttar äntligen ut ur ditt familjehus efter att ha varit där sedan hösten 2012. Det har funnits en känsla av instängdhet i hemmet och i relationerna. Detta kommer pigga upp ditt hem och även dina nära och kära. Saturnus är ju känd för att kunna dra ned mungiporna på den gladaste. Men nu är det slut på den saken. De kommande dryga två åren är det istället Saturnus uppgift att göra dig enormt mer effektiv när du arbetar kreativt. Det är strikta scheman och mer ansvar om du vill fortsätta göra det som du älskar. Antingen du skriver ned ord, musiktoner eller arbetar med barn så måste ditt arbete få en struktur. Likaså gäller detta i sättet du har hand om ditt/dina barn eller hanterar fertilitet och frågor kring det. Hittills tycker nämligen Saturnus att du mest har klarat dig undan av ren tur. Nu vill han se högkvalitativ planeringsförmåga för att inte sätta käppar i hjulet för dig. Mitt bästa råd; lyd Saturnus!

8
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00