ANNONS

Hösthoroskop 2014- Stenbocken (oktober, november, december)

/

Oktober

Stenbocken styr över det tionde huset, karriärhuset. Just karriären är på sin årliga topp för Stenbockarna i nästan hela oktober månad. Ta tillvara på dagarna fram till och med den 23 oktober genom att aktivt röra dig mot mål och drömmar du har gällande karriären. Det är mycket möjligt att företag och potentiella samarbetspartners hör av sig till dig också. Allt ditt hårda arbete har lönat sig.

I oktober väntar också två förmörkelser som kan skaka om och förändra ditt liv där det till viss del kanske har stagnerat. Månförmörkelsen den 8 oktober äger rum i ditt fjärde hus och påverkar ditt familjeliv och ditt hem. Upprörda stämmor bland familjemedlemmar och/eller renoveringsfrågor av hemmet är indikerat. Det fjärde huset representerar föräldrar och familjeöverhuvuden men också minnen från barndomens land. Detta kan vara något som antänder krutdurken i samband med förmörkelsen. Familjemedlemmarna är utan tvekan känsligare och mer lättirriterade kring den 8 oktober så håll garden nere om du inte vill utmana situationen. Månen styr även över ditt kärleksliv och som alltid när det är förmörkelsetider så kan något överraskande dyka upp. Sex, lögner och videoband eller bara ett relationstest? Relationer kan ta slut som ett resultat av det som uppdagas men i de allra flesta fall är det snarare aktuellt med en prövning som i slutändan stärker en redan sund relation. Uranus har ett finger med i leken och kan överraska med att du snabbt och oväntat måste ta tag i en ekonomifråga. En räkning som snabbt måste betalas eller gammalt pengaslarv som gör sig påmint.

Solförmörkelsen den 23 oktober faller i ditt elfte hus. Före detta partners, sociala nätverk, välgörenhetsorganisationer och föreningsliv kommer på tapeten. Internet och teknologi är också styrt av det elfte huset. Ord som sprids via sociala medier eller tekniktrassel såsom t ex back-up av foton och anteckningar kan bli aktuellt att ta hand om. När det fungerar är det toppen med datorer och smartphones. När de bjuder på fel och blinkar error nästan förlamar det våra liv. Dubbelkolla din back-up i god tid innan den 23 oktober för att vara på den säkra sidan.

Merkurius backar under i stort sett hela månaden. Avvakta med dyra inköp och att ingå avtal tills i november.

November

Ibland levererar en förmörkelse sitt budskap med en månads försening, det vill säga dagarna kring den 8 och/eller den 23 november. Men så kan också vissa planeter fortfarande vara påverkade av de energier som förmörkelserna satte i gång. Så är det denna månad. I november är Uranus fortfarande chockad av förmörkelseenergierna. Detta innebär att dina finanser också påverkas. Det bästa sättet för dig att hantera situationen är att vara beredd på överraskningar och handla först när du har fakta för handen.

Mars är också påverkad av förmörkelsernas energier och kan se till att röra om i ditt hem och i dina familjerelationer. Håller du på att bli galen av barn som aldrig plockar undan efter sig, eller kanske släktingar som bara dyker upp och kräver servering och uppmärksamhet? Eller är det minnen och energier från din barndom som på något sätt kommer på tal som gör dig upprörd? Alternativt kanske det är det fysiska hemmet som behöver omedelbar tillsyn; renovering och lagningar och fix av tak, väggar och golv kanske inte går att undvika längre? Dagarna mellan den 14-17 november är de dagar då du kanske får praktisera lite djupandning gällande dessa ämnen.

Merkurius, din hälso- och arbetsplanet, får sig också en släng av det som förmörkelserna rörde upp i oktober. Dagarna 8-10 november är det en god idé att dra ner på resor, som inte absolut måste göras, och att ha tålamod vad gäller arbetet och dina arbetsuppgifter. Kanske är det också i samband med dessa dagar som du får ett ryck, på eget initiativ eller på din hälsorådgivares, för att ta bättre hand om din hälsa. Med Merkurius i Skorpionen är det verkligen toppenläge för att rena kroppen med gröna smoothies, detox och fasta. Skorpionen älskar passionerat sex- tänk bara på att skydda dig om du beger dig ut på äventyr. Skorpionen styr över köns- och reproduktionsorganen och med en påverkad Merkurius är uttrycket ”better safe than sorry” värt att ägna en tanke. Dagarna 1-6 november och efter den 23 november drar du andras blickar till dig mer än vanligt.

Känns november rörig och obekväm, minns då att även detta är övergående. Ena dagen är allt upp, den andra ner. Livet är en evig resa mot balans.

December

Saturnus, stjärnhimlens stränge magister och även din styrare, är på väg att byta tecken. Det har inte hänt på över två år och är en stor sak. Särskilt för Stenbockarna som styrs av denne organiserade herre. Det hela äger rum på självaste julafton och innebär att ditt elfte hus nu lämnas ifred. Från att ha tjatat på dig och försökt lära dig om allt vad det gäller nätverk och mer kontakter via dina hobbies är det troligt att du rensat rejält bland dina smartphonekontakter sedan oktober 2012. Du har nu samlat en ansenlig mängd bekanta som verkligen står upp för dig och som är värda att ge din tid. Likaså har du gjort med organisationer, föreningsliv och välgörenhetsprojekt. Allt som verkligen tjänar ett syfte för dig får vara kvar, men resten har du troligen gjort dig av med. I alla fall om du lyssnat på Saturnus råd. När han nu beger sig in i ditt tolfte hus för att stanna där de närmaste nästan tre åren är det istället ditt andliga liv och det du helst håller för dig själv som ska granskas under lupp. Saturnus frågar aldrig om lov innan han kavlar upp armarna. Han öppnar helt enkelt bara dörren till ditt hus, rycker dig ur sängen och säger att ”nu ska vi arbeta med sådant som smärtat dig, minnen, andlig tro och sådant du helst gömmer i garderoben”.

Drömmar, övernaturligheter och det man inte kan se och ta på, kommer att regerar och vägleda Stenbockarna mer än någonsin. Att lyssna till sitt inre är kanske inte det som de praktiska Stenbockarna är mest kända för. De är mer för att rita upp en strategisk karta med delmål som de sedan följer till punkt och pricka. Därför kan det bli lite av en utmaning att lära sig att vägledas av intuitionen. Men om Stenbocken gör det finns där enorm potential. Som att hålla nyckeln till en dörr som kan erbjuda nya världar där det flyter bättre.

Använd dina känslor när det gäller din ekonomiska planering. Det kommer behövas ny planering för att få ordning på in- och utgifter. Uranus, din inkomstplanet, kommer bege sig ned i lågenergiläge dagarna kring julafton. Försök att klara av stora utgifter innan dess.

I december mår Stenbocken bättre än tidigare. Det är dags för födelsedag och din årliga astrologiska nystart. Flera planeter rör sig genom ditt första hus och ger dig extra energi. Du kommer att se att du känner dig piggare, utstrålar mer kraft och är mer tilldragande för andra.

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00