ANNONS

Horoskop vecka 40

/

Samarbetenas tecken slår till!

Förra veckan bjöd på en nymåne på den första graden i Vågens tecken.  Vågen styr över partnerskap och samarbeten och under en hel månads tid kommer nu Solen lysa upp möjligheter för oss att socialisera, sluta partnerskap och generellt relatera till andra människor. En nymåne ger oss ett fönster på cirka 10 dagar för att agera. Om ni funderar på ett förslag ni fått i förra veckan eller kanske något samarbete som ni vill föreslå någon annan eller ett företag så har ni nymånens energier med er än. Handla i början på veckan. Nymånens energier och hjälp till nystart är som starkast ju närmare den faller. Sedan ebbas den sakta upp.

Lyckosamma energier som pågår

En av årets mest tursamma dagar ägde också rum i förra veckan, den 25 september. Jupiter och Uranus möttes i ett lyckosamt möte som gav oss en intressant blandning av goda nyheter på ett överraskande sätt. Känslan som nyheten kan ha producerat var troligen lite ”jaha, men Gud att jag inte tänkte på den möjligheten tidigare!” Uranus vill alltid att vi tänker i nya banor och vågar välja oupptrampade stigar. Om vi törs följa hans råd brukar han hoppa fram med spännande alternativ och nyheter under resans gång. I samarbete med tursamme optimisten Jupiter blir möjligheterna och nyheterna än mer positiva. Jupiter styr utlandet, utländska kontakter och möjligheter inom företagande. Dessa omständigheter i kombination med den vackra nymånen i relationernas tecken, Vågen, säger mig att många av oss fått nya möjligheter och alternativ att begrunda. Vi är redo att lägga in kraft och en högre växel på en ny bana. Kör i vind!

Grävande och sen, befriande

Kommunikationsplaneten Merkurius har precis flyttat in i intensive Skorpionens tecken. Merkurius energi kombinerat med Skorpionens förkärlek för det personliga och det psykologiskt djupa skapar en energi som påminner om en laserskarp scanner. Allt noteras och tas upp till diskussion! Skorpionen siktar med sin tagg och vips har vi teman som sexualitet, begär och hemligheter på tablån för tidens samtal. Om man skylle behöva råd är detta en kompetent, djupt sökande energi. Man får reda på allt man behöver, även all smutsig byk, och kan sedan agera utifrån det.
Energin håller i sig in i första veckan i oktober sedan börjar Merkurius backa och glider tillbaka in i Vågens tecken.

Diplomaten och Marie Antoinettes hov

Sköna Venus flyttar in i sitt eget tecken den 29 september. Vi blir mer benägna att förhandla, kompromissa och se saker och ting från en annans synvinkel. Diplomatin regerar. Istället för att tjata eller ryta till för att få det vi önskar, slår vi på charmen, blinkar med ögonen och flirtar oss till medkänsla. Vågen älskar rätt och riktigt så allt som kan anses orättvist eller lågt skyr vi som pesten. Konst och poesi är hett med skapande Venus i balansens tecken. Rätt nyanser i en tavlas färger och exakt rätt ord i ett manuskript blir lättare att få till. Det är en tid för höga ideal och skönhet att få ta sig uttryck. Vackert som en scen ur Marie Antoinette med Kirsten Dunst dock med en viss risk för ytlighet. Vi fortsätter att påverkas av vågen och  venus fram till den 23 oktober då Venus flyttar i i Skorpionens tecken. Hej-då det ljuva livet och God Afton passion och hemliga möten i skydd av mörkret!

Lördagen den 4 oktober är full av energier:
Merkurius lägger ned verksamheten och beger sig på semester. Kvar står vi utan klara svar eller tydliga riktlinjer. Bäst att ligga lågt innan viktiga beslut tas och skjut upp alla former av formella papper och avtal som behöver skrivas under. En trög Merkurius gynnar inte långvariga samarbeten och vi gör bäst i att hålla oss på mattan. Faktum är att vi kan komma på en hel mängd nya infallsvinklar genom att begrunda och betänka omständigheterna innan vi fattar bläckpennan och säger ”ja” till åtaganden. Avstå också från den där lyxiga väskan eller ytterplagget. Dyra inköp kan komma att ångras när Merkurius vänder framåt igen. Ska ni ut och resa under oktober lägg då upp en tidsplan som ger er gott om extra utrymme ifall punktering eller tekniktrassel skulle vara framme. Köer på motorvägar och försenade flyg och tåg kan också ställa reseplanerna på ändan. Merkurius går framåt igen den 25 oktober. Mycket kommer ha hänt då-det är förmörkelsetider i oktober och sådana brukar som bekant kasta om våra liv.
Söndagen den 4 är också den dag då Solen och Pluto är lite på kant med varandra samtidigt som Mars flirtar med Uranus. Kvickt översatt: affärsidéerna som dyker upp under helgen och i början på vecka 41 har superpotential men en myndigheter eller annan auktoritet kanske inte tycker samma sak och sättet stopp för dina planer. Avvakta i sådana fall och se om du kan få igenom det du önskar längre fram.

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00