ANNONS

Hösthoroskop 2014- Fiskarna (oktober, november, december)

/

Oktober

Oktober innehåller två förmörkelser. I astrologins värld stavas betydelsen av förmörkelser bara på ett sätt: förändringar är på väg.

Månförmörkelsen den 8 oktober är först ut och påverkar ditt inkomsthus och dina tillgångar. Allt som har en koppling till saker du äger och pengar som är dina kan bli aktuellt att utvärdera. Funderar du kanske på att byta bank? Eller ge en annan fastighetsmäklare uppdraget att sälja det hus som din förste mäklare redan misslyckats med? Eller vinkar din personliga bankman/kvinna adjö när hon flyttar till en annan ort?

Uranus är direkt påverkad av månförmörkelsen vilket gör att du även tycks genomgå en slags personlig förändring gällande din tro. Antingen detta gäller religion, andlighet eller en djup personlig insikt du kommer fram till så förändrar den dig på djupet. Du kanske håller dina funderingar för dig själv, bakom stängda dörrar, men i din ensamhet vet du att det du kommit fram till är en väldigt viktig pusselbit för att du ska må bra.

Den 23 oktober äger en solförmörkelse rum i ditt nionde hus. Förutom rent livsfilosofiska frågor aktiveras även förändringar och nyheter gällande långa resor, högre utbildning och lag, rätt och moral. Kanske bestämmer du dig för att starta något nytt inom dessa områden det kommande halvåret. En långresa till solen och värmen när vintermörkret tycks ha släckt allt ljus i vårt land kan bli aktuellt. Eller får du nu en chans att gå den där kursen eller utbildningen du så länge velat? Ämnen som förlagskunskap, TV- och radiosändningar, juridik, bokskrivande och främmande språk vore toppen för dig att studera. Alla styrs av det nionde huset.

Merkurius är din kärleksplanet och under nästan hela oktober kommer han att befinna sig i viloläge. Ta inga hastiga beslut i kärlek nu utan betrakta och utvärdera snarare din kärleksrelation. När Merkurius går framåt i november igen kan du agera. Merkurius styr även kontrakt och avtal. Ligg lågt även där tills november startat. Man vill alltid ha Merkurius med sig när man ska skriva viktiga papper eller köpa dyra saker.

November

Sedan slutet av förra månaden har Solen lyst upp ditt nionde hus och fått dig att fundera kring ämnen som utbildning, resor och juridik.  Solen kommer fortsatt ge dig kraft och energi kring alla det nionde husets ämnen i november. Men sedan när Solen den 23 november vandrar vidare till ditt tionde hus kommer istället allt fokus att hamna på din karriär. Det är dags för din årliga karriärtopp. Chefer och VIP-folk inom din bransch kan uppmärksamma dig. Det finns till och med chans till utmärkelser eller befordringar av olika slag. Allt ditt hårda arbete har lönat sig och du får nu bekräftelse på att andra har sett hur du slitit. Du är värd din vikt i guld på arbetsplatsen. Det är ett gyllene tillfälle för att söka ett nytt, mer prestigefullt arbete. En tid för att klättra uppåt på karriärstegen.

Din kärleksplanet, Merkurius, rör sig återigen framåt och han befinner sig i det nionde huset. Kärleksmöjligheter finns i utlandet eller med utlänningar. Alla som är annorlunda än du tycks oerhört intressant. Eftersom det nionde huset även styr livsfilosofi och tro kan kyrkor och samtalsgrupper om livstro och andlighet även föra med sig kärleksmöjligheter. ”Törnfåglarna-syndromet”, att bli förälskad i en präst, kan bli aktuellt. Likaså att tråna efter healers, medium och yogalärare. När Merkurius går vidare till ditt karriärhus, den 28 november, är det istället karriären som kan ge dig chanser till att träffa den rätte. Mr Big-typer; proffsigt, högt uppsatt folk med stabilitet och framgång i bagaget. Om du redan befinner dig i en lycklig relation är din partner en av dina främsta supportrar i karriären.

December

Två stora händelser äger rum på stjärnhimlen i december. Saturnus, planeten som är känd för sin superorganisation och vill att alla andra gör på samma sätt som honom, byter tecken. Efter att ha tillbringat tiden sedan hösten 2012 i Skorpionens tecken flyttar han nu på julafton in i Skyttens tecken. För Fiskarnas del innebär det att han också flyttar ut ur ditt nionde hus och istället börjar lägga sin koncentration på ditt tionde hus, d v s din karriär. Saturnus älskar att rensa upp. Allt som inte längre är nödvändigt för din överlevnad eller väl och ve, måste bort. Resten kan du behålla. De närmaste tre åren kommer han att hjälpa dig att sålla i ditt karriärhus. Vilka kontakter och kunder ska man behålla? Vad inom ditt karriärval fungerar bra och vad fungerar inte längre? Behöver du anpassa din karriärprofil för att nå större framgång? Cheferna kan bli mer krävande under dessa år. Minns dock att Saturnus inte är ond. Inte på något sätt. Likt en gammal skolmagister vill han bara se maximal ansträngning från din sida. Även om du inte får alla rätt på provet, trots att du pluggat så att ögonen blöder, så är det allt Saturnus kräver för att han ska vara nöjd. Gör ditt bästa, mer än så kan du inte göra, och hoppas sen på bästa möjliga utgång, är mitt bästa råd gällande perioden. Saturnus kommer även att pröva din hälsa. Han kommer ligga 90 grader från din Sol och skapa en viss stress. Att ta hand om dina energinivåer blir viktigt. Lika mycket kraft som går ut, bör få komma in igen. Om du inte lyckas med den ekvationen viskar Saturnus åt dig att du måste skära ned eller ta bort något ur ditt schema.

Den andra stora händelsen i december är att Neptunus, din egen styrare, återgått till att gå framåt som vanligt igen. Neptunus har befunnit sig i semestermode sedan i början av juni i år. Sedan dess har du arbetat med dig själv och hur du förhåller dig till andra. När Neptunus nu återtagit normal fart är det dags att centrera dig mer på dig själv och vad du behöver för att må bra och sedan ta de avgörande stegen för att uppnå personligt Nirvana. Eftersom planeter behöver en stund på sig att hitta formen igen efter att ha backat nämner jag Neptunus uppvaknande i december, trots att planeten faktiskt vände framåt redan den 16 november.

Din karriär fortsätter att lysa klart på himlen. Trots att julen står för dörren så ska du använda all tid du kan för att ta dig framåt i karriären, om det är det du eftersträvar. När den 23 december kommer flyttar Solen vidare till ditt sociala, elfte, hus. Det du inte lyckats med vad gäller karriären får vänta tills nästa karriärfönster öppnar sig. Avsluta året med att umgås till 100 %. Din Sol tycker att det är en toppenidé och lovar dig att du får träffa mängder av intressant folk om du beger dig utanför dörren.

2
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00