Boklördag. I planeringstagen

Det är full fart kring Happytown nu. Efter att ha gått i månader och väntat på att få se vad det egentligen innebär det här med att bli utgiven på förlag så börjar jag nu förstå lite bättre:

-Skisser på omslag kommer in i mailen. (Ser mycket positivt ut och jag berättar mer så fort vi har tagit ett beslut).

-Tankar kring signering, PR och marknadsföring cirkulerar i hela huvudet. Maken tycker att jag är mentalt frånvarande och det har han tyvärr alldeles rätt i. :-)

Happytown är indelad i två delar: astrologi och selfempowerment. I somras började jag skriva selfempowerment-delen och tänkte att jag skriver den först. Sedan blev jag segare och segare i takt med den sista månaden av graviditeten. När jag sedan fick fatt i tangenterna igen valde jag att skriva i den astrologiska delen. Den närmare sig nu avslut och då ska jag skicka iväg den för att att förlaget ska få en chans att säga sitt. Deadline är i mitten av december men det är lika så gott att vara ut i god tid. Rätt som det är avbryts de allra bästa skrivintentioner av amning och blöjbyten. :-) Bäst med extra tidsramar alltså.

-Jag har, på skoj, bett uppåt himlen om vägledning i skrivandet. Det enda jag får tillbaka är ”ha roligt när du skriver”. Och det har jag verkligen. Det finns knasiga anekdoter att inspireras av och skriva om och de använder jag mig nu friskt av!

Samtidigt tänker jag lite löst på den tredje delen i trilogin om Fortunatas Profetia. Min lilla Lejonflicka har definitivt fört med sig nya idéer och divine inspiration. Jättekul när idéerna flödar. Men oj, vilken skillnad det är att skriva fantasty jämfört med Happytown. Det är så mycket lättare med fakta än att också behöva hitta på en hel värld kring storyn, som i Fortunatas Profetia. (Jag vet, jag kommer få bita mig i svansen för att jag skrev det där sista….)

Framåt, framåt alltså med skrivandet!

Ni andra som skriver där ute, hur går det för er?

Glad lördag och kramar till er,

Helena

 1. Härligt att höra – kör så det ryker med skrivandet! :) Här är det tvärstopp men riktigt bra ändå. Glada hälsningar Katarina

 2. Så spännande och roligt att det går framåt med bokskrivandet :) Kram

 3. Idag ska jag byta ut namnet Erna mot Nora och se så att det följer med i hela manuset. Jag ska läsa högt för mig själv för att lättare kunna se var meningarna behöver bytas ut. Men först ska jag äta lördagsgodis! Kram och hoppas allt känns bra med den lilla!

  1. Namnbyte av karaktärer! Jag har samma tankar just nu. Jag skyller allt på Merkurius :-) Nej, skämt åsido, vissa karaktärer måste man bara byta namn på. För att få rätt känsla.
   Hoppas smågodiset smakade bra! Allt är bra här och vi äter och byter blöja dygnet runt :-)
   Kramar
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..