Boklördag. I skrivläge

Jag gillar att sätta delmål med skrivandet. Det beror på en underliggande lathet, tror jag. Jag älskar att komma på idéer och ser med Skyttens ögon en stor vision framför mig. Slutresultatet. Men för att få det där manus färdigt måste jag ju onekligen få ner rumpan på stolen, göra resarch eller bara processa och vrida och vända på information för att få till den känsla jag vill ha i manus. Eftersom jag hatar stress när jag ska skriva måste detta arbete göras utan press vad gäller tidsramar och jag anlägger då ett lathetsshcema. Att vara ute i mycket god tid gör att detta fungerar och att ha flera olika deadlines för mig själv är den vinnande melodin för mig.

Happytown har nu fått en av mig egen deadline. Innan förlagets deadline. Det passar mig bra och ger mig kraft att ta mig framåt. Jag älskar att skriva manus men jag älskar ännu mer att se manus växa. När jag sedan är klar har jag tid att, utan stress, låta manus vila en stund och sedan göra det sista finputseriet innan jag lämnar hela manus till förlaget.

Så i korta lag, skrivandet flyter på och jag närmar mig den sista målstolpen. När jag stannar upp mellan tangentklickandet kan jag inte låta bli att drömma om den stund då jag faktiskt ska få hålla Happytown i mina händer. Något som jag drömt om ända sedan jag bestämde mig för att börja skriva år 2003. Hurra!

Glad lördag till er alla därute!

Kramar

Helena