Horoskop vecka 43, 2014

Hejdå missförstånd och förseningar!

Hurra för denna veckan vänder Merkurius framåt och är oss behjälpliga med kommunikationer, avtal och resor igen. Det har varit många som berättat om hur deras telefoner spelat dem ett spratt. De har inte fungerat, tappar täckningen mitt i centrum och visat på andra underligheter. Nu ska detta snart vara ett minne blott och vi kan få lite vettiga svar från omvärlden.

När Merkurius lägger sig ned och sover är inte allt galet dock. Det är en utmärkt period för att gå tillbaka till det man redan lagt ned tid eller funderat över. Antningen det är en tidigare relation eller ett arbetsprojekt (det beror på var i horoskopet som Merkurius backar) så kan man faktiskt nå nya höjder genom att få en chans att tänka igenom eller ompröva det som varit. Om det visar sig vara värt att hålla eller ge en andra chans tar man sedan full fart framåt när Merkurius går vidare. Merkurius stiger upp på lördag den 25 oktober. Eftersom han tar några dagar på sig att blinka sömnen ur ögonen och bli klar i huvudet så råder jag er att fortsatt ta det lugnt med hans områden tills ytterligare några dagar har passerat.

Gammal kärlek rostar aldrig, eller?

På måndagen den 20 oktober möts, den fortfarande sovande, Merkurius med  Jupiter. Deras möte är en så kallad sextil vilket inom astrologin tyder på positiva möjligheterna. Planeterna samarbetar. Med Merkurius i relationstecknet Vågen och Jupiter i flirtige Lejonet kan detta vara en utmärkt dag för att ge en kärlek från förr en chans. Men även vad det gäller affärssamarbeten finns samma chans. Vågen styr både över kärlek och partnerskap i affärer.

Nystartschans och solförmörkelse

På torsdagen den 23 oktober är det dags för månadens andra förmörkelse. Denna gången är det en solförmörkelse i Skorpionens tecken. Det är nymåne vilket ger oss en fantastisk möjlighet till nystart. Något som kan prägla vårt närmaste halvår får sin start. En förmörkelse levererar ofta information som vi varit ovetande om och därför förknippas förmörkelser ofta med lite obehag. Men håll i hatten för detta är bara stjärnornas sätt att säga ” Du, det finns en bättre väg och vi vill att du ska ta den”. Vad som till en början kan kännas som en dålig nyhet kan sedan visa sig vara en välsignelse i förklädnad.

Känslornas land

Flera andra planeter blandar sig i förmörkelsen. Detta ger blandade känslor denna dagen och hur den påverkar varje enskild person beror helt och hållet hur dessa planeter ställer sig till de som finns i det personliga födelsehoroskopet. Skorpionens tecken styr över psykologi, djup personlig transformation, passion, begär, svartsjuka, pånyttfödelse, gemensam ekonomi, skulder och rening. Det är ett tecken förknippat med starka känslor och drama. Oavsett i vilket hus som förmörkelsen faller så kan ni nog se att dessa känslor kommer att vara den underliggande tonen antingen det är på arbetet, på kurser eller i kärlek som den spelar ut sin roll.

En vecka med en förmörkelse brukar röra runt så att all energi går åt till att fundera kring det som sker. Istället för ett avslut, som den 8 oktobers förmörkelse förde med sig, så innebär denna veckas förmörkelse en nystartschans. Kanske är det ilska som sätter fart på dig, kanske är det ett behov av att rena ditt liv från sådant som inte längre gör dig något gott. Sådant som kanske till och med hållit dig tillbaka.

Superenergi på temat karriär- satsa innan julen är här!

På söndagen den 26 oktober flyttar energiske Mars in i arbetssamme Stenbocken. Nu är det dags att satsa på karriär och mål. Det kommer bli full fart på temat karriär och branscherkännande. Mars är fantastisk att ha med sig. Han är styraren av den superenergiske Vädurens tecken och han ser till att saker och ting händer. Enda molnet på himlen är risken för att man bränner ut sig. Mars stiger upp tidigt på morgonen, har hundra bollar i luften hela dagen och trillar sedan i säng när det börjar bli mörkt. Men du kan få enormt mycket gjort från och med nu och fram till den 4 december, om du vill. Håll ögonen öppna och satsa på de chanser du ser vad gäller karriären under den här tiden! Lycka till!

Jag önskar er alla en härlig vecka!

Kramar

Helena

 1. Vädur skriver:

  Hej!

  Jag är en vädur med ascensent lejonet.

  Hur förväntas dagens förmörkelse påverka mig?

  Tack på förhand!

  Väduren

  1. Hej Väduren med ascendenten i Lejonet!
   Den faller troligen i ditt fjärde hus. Det blir dags att ta nya tag med hem, familj och känslor från barndomen. Om familjebilden varit rörig, man bara springer om varandra, kan detta vara en ypperlig dag för att komma på rätt köl igen. Nytt hus, eller lägenhet, gynnas likaså. Barn, familj och hemmet står i fokus för dig det kommande halvåret.
   Hoppas det hjälpte!
   Kram och glad torsdag!
   Helena

   1. Hej Helena,

    Tack snälla för ditt svar. Det är absolut ett område som jag redan jobbar med. Hoppas att dagens händelse för med sig lite positiv energi.

    Önskar dig en go torsdagskväll!

    Kram
    Väduren medd ascensent i Lejonet

 2. Beckan skriver:

  Hej! Jag måste fråga dig om Merkurius retrograd. Kan det vara så att Merkurius påverkar även hälsan. Jag har märkt att jag alltid blir helt slut vid Merkurius retrograd. Det är liksom ingen idé att pusha på för det finns ett motstånd i hela mig. Jag måste helt enkelt ta det lugnt. Kan det vara så?

  1. Hej Beckan!
   Ja, det kan stämma om Merkurius styr över din hälsa. Då är det perioder av vila och återhämtning samt varsamhet med hälsan som gäller. Jag vet inte hur ditt horoskop ser ut men du kan själv läsa om det på astro.com genom att fylla i dina uppgifter där. De har en bra, gratis, framtidsastro som ju kanske kan vara kul att kika in på.
   Kram
   Helena

 3. Kärlek från förr låter intressant ;) Torsdag är också en härlig dag! Ser fram emot den här veckan!

  Trevlig vecka önskar jag dig!

 4. åsa skriver:

  Undrar en sak…två av mina barn är födda precis mellan två tecken (tex 21 april, borde vara oxe men agerar mer som en vädur) Hur tänker man kring detta?
  En till fråga, gör du personliga horoskop (med noggranna förklaringar för oss noviser) och vad kostar det isf?
  Vänlig hälsning, Åsa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..