Jag och backande Merkurius

Jag fick en idé av en bloggläsare om att jag skulle berätta hur en backande Merkurius påverkat mig.

Jag kan börja med att berätta att när jag första gången hörde att jag borde undvika kontraktskrivning när Merkurius backade, så tog jag det inte på allvar. Samma period hade jag en anställningsintervju och mitt arbete och min inkomst satte jag före stjärnorna. Sagt och gjort, jag fick fick jobbet och tecknade kontraktet. Tanken var att jag skulle arbeta på en viss ort, på ett visst kontor och arbetsbeskrivningen var överenskommen. Så vad händer när Merkurius går framåt? Detta:

-Orten för arbete ändras då arbetsuppgifterna och kontoret ändrades. Kort sagt, allt som jag och min nye arbetsgivare hade kommit överens om, sprack i sömmarna.

Sedan den dagen har jag lärt mig att inte utmana Merkurius när det gäller att skriva papper eller kontrakt. Jag låter troligen som en dåre när jag skjuter upp vissa ärenden tills Merkurius är med mig, men det fungerar. För mig.

Nu när Merkuirus backat har varenda telefonrackare lagt av. Inte bara min egen, utan även fyra personers i min närhet. De bara dör. Zip. Nada. Ingen täckning, svarta skärmar och out of order. Så där lagom kul när hela ens liv numera tycks kopplat till smartphones och paddor. På ett sätt är det rent tillnyktrande. De har ju nästan blivit som andningsmaskiner de där manickerna.

När Merkurius sover kan också roliga saker händer. Knasiga men positiva. Folk är inte på bettet på samma gång. Det gav mig en gång en fördel i en budgivning på en lägenhet. Naturligtvis trasslades affären till av ett missförstånd i slutändan, men ändock. Är man alert och tänker efter före så kan en Merkuriusperiod vara väldigt givande.Det bästa för att hantera Merkurius är att tänka att ”inget av det jag bestämmer, bokar eller planerar just nu kommer bli bestående”.

Jag kanske visserligen åker på den där resan men datumen kanske bokas om eller hotellet ändras. Det är alltid något som tycks komma upp till ytan när Merkurius vaknar igen.

Jag skriver och skriver på Happytown just nu, går igenom texten, skriver om, tänker igen… Det är perfekt när Merkurius vänder sig om i sömnen och ser tillbaka på det förgångna. Snart ringer hans väckarklocka och vi kan alla få fart och flöde framåt igen. Jag hoppas att ni inte haft för mycket trassel, förseningar och missförstånd i era liv i oktober månad? (Berätta gärna!)

Glad måndag alla vänner!

Kramar

Helena