Horoskop vecka 47, 2014

Det är dags för en vecka med en nymåne. Ni vet att jag är särskilt förtjust i nymånar, för att de kickar igång nya möjligheter och den här är precis lika bra som vanligt! Mer om det nedan.

Bit ihop

På tisdagen den 18 november befinner sig Solen och Saturnus väldigt nära varandra. Solen representerar manlighet och livskraft och Saturnus även han ett manligt överhuvud. Om du får kritik för att du inte är tillräckligt organiserad eller kompetent försök då att bara bita ihop. Saturnus är rätt krävande och kan lägga arbetsbördor på ens axlar som är tunga som stenblock. Se det som att även detta kommer att gå över. Eftersom Solen och Saturnus båda befinner sig i Skorpionens tecken av rening, minns att ta hand om din hälsa. Stressa och pressa inte ut den sista blodsdroppen. Det är inte värt det.

Vad döljer sig under den vackra ytan?

På torsdagen den 20 november möts Venus och Neptunus med 90 grader mellan sig. Det är känt som en så kallad square, en fyrkant, och är även den en aspekt som skapar stress mellan planeterna. Venus är kärleksplaneten och Neptunus är, som ni vet, känd för att måla allt i rosa. Det kan bli en alldeles perfekt kväll för kärlek men bakom violinerna och rosorna kan det dölja sig något. Något som man inte tar så stor notis vid för att man är så fullkomligt uppslukad av allt det vackra man ser.

Ruskigt effektivt!

På fredagen den 21 november är det dags för ett gladare möte. Denna gång är det Merkurius, styrare över kontrakt, kommunikationer och lärande, som tar kontakt med energiske Mars. Blandningen ger en kvicktänkthet. De små grå, som Poirot hade sagt, arbetar på högvarv och du kan åstadkomma ett dagsverke redan innan lunchtid. Om du bara har lust, vill säga. Kanske dags att sätta sig ned för att ordna med julkorten som ska skrivas eller bara arbeta utan sådant man inte hunnit tidigare. Eller läsa ut den där boken man tvingats lägga åt sidan alltför länge.

Frihet, äventyr och hög moral

På lördagen den 22 november har vi en nymåne i Skyttens tecken.  Efter två veckors fokus på pengar, inkomster, ägande och tillgångar är det dags att lägga in en dos livsfilosofi i livet. Inom de närmaste sex månaderna får vi en chans att vidga våra vyer. Det kan ske gällande sättet som vi ser på våra liv- är vi nöjda och lever vi som vi lär? Alternativt kanske det är dags att anmäla sig till kurser och utbildningar för att spä på vår livserfarenhet och kunskap. Eftersom Skytten även styr över juridik och skrivande är det två andra vägar som också öppnas för nystart. Skribenter kan få en chans att publicera sina verk i tidningar eller böcker och studenter få en möjlighet att läsa vid ett prestigefyllt universitet utomlands. Att sätta fart med ett juridiskt ärende är likaså gynnat. Är man varken skribent eller student kanske man väljer att botanisera i den lokala bokhandeln för att insupa visdom genom härliga böcker eller kanske resa bort för att få nya perspektiv. Någon form av äventyr behövs! Allt inom det kommande halvåret alltså.

Full möteskalender

På lördagen äger även andra planetmöten rum. Det är som självaste T-centralen i rusningstrafik kan man säga. Jupiter håller dock ett vakande öga på mötena och tack vare hans goda relation till överraskningarnas planet, Uranus, kan man skapa positiva resultat även om läget kan kännas en aning spänt till en början. Det som skulle kunna kännas spänt eller osäkert är kärlek (Venus/Neptunus, som jag skrev om tidigare) men även området kring gemensam ekonomi, begär och lusten att ” bara riva ned för att göra om helt och hållet” (Pluto i Skorpionen och Uranus i Väduren). Jupiter agerar dock skicklig medlare, om du vill.

Solen passera in i Skyttens tecken under söndagen den 23 och vi kommer alla att beröras av Skyttarnas förmåga att skapa stora visioner inför framtiden. Att lyfta våra blickar för att få ett vidare perspektiv är något som Skytten vill hjälpa oss med under tiden fram till julafton. Kanske drabbas vi också av Skyttens frihetsönskan och beger oss iväg på en resa på egen hand.

Lyx och glamour i din garderob?

Det kan rycka rejält i shoppingnerverna på lördagen också. Det kan bli rejält dyrt om vi inte passar oss. Jupiter i Lejonet kan hjälpa oss att få upp ögonen för en liten värld av lyx som vi känner att vi bara skulle älska att få äga. Om det redan är för lite pengar på kreditkortet- håll dig hemma!

Jag önskar er alla en riktigt glad vecka!

Kramar

Helena

  1. Tack!
    Jag önskar dig en fin vecka!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..