ANNONS

Min framgångsmanual

/

Jag fick en fråga från Ann-Mari i förra veckan:

Står i begrepp att göra något som är väldigt stort för mig och som kräver en hel del självförtroende och självkänsla, styrka och tillit. Att låta en dröm bli verklig helt enkelt. Har upptäckt att jag har massor av rädslor inom mig som sätter käppar i hjulet och det är en kamp varje dag att fortsätta tro på mig själv och det jag ska göra.
Din resa har ju inneburit (såvitt jag förstår) många beslut som inte varit helt enkla och som inte heller haft några garantier. Har även du känt av inre motstånd i form av rädslor och andra negativa tankegångar som begränsat dig? Hur har du i så fall jobbat med dessa, kommit över dem och stärkt din tillit till framtiden? Hur gjorde du för att våga kasta dig ut?
Ha det gott och fortsätt med din härliga blogg och ditt fina skrivande!
Tacksam!
Kram

Rädslor är följeslagare som verkligen kan säga stopp när man bara vill gå framåt. Mitt beslut att söka mig från ett juridiskt arbete till ett mer kreativt har varit kantat av flera utmaningar. Jag har allt extra färskt i huvudet eftersom Happytown i mångt och mycket är en personlig berättelse om hur jag gjorde för att just hitta flöde och övervinna rädslor som stod i vägen för mina drömmar. Happytown är min framgångsmanual, kan man säga!

Man är oftast starkare än sina minnen. För det är just där, i minnena, som rädslor kan ha naglat sig fast. Man minns något som man återkommande fick höra som barn eller kanske upplevde som ung och vips är det en ”inpräntad sanning” att man inte kan lyckas med det ena eller det andra. Det finns dock utmärkta knep för att göra sig kvitt rädslor. En av de tekniker jag regelbundet använder mig av är EFT (Emotional freedom technique). Det är en metod som går ut på att omrogrammera sig till framgång. Det har gjort under för mig och många andra. Googla en runda eller gå in på Youtube och du kan hitta exempel på EFT för t ex rädsla, fobier eller ångest. Det kostar inget men kan öppna världar av mod för dig!

Det finns två saker som jag har upplevt att man verkligen bör undvika eller få kontroll över när det gäller att nå framgång:

  1. Sluta upp med att slå på dig själv!

Vi är alltför bra på att läxa upp oss själva. Att omedelbart lägga om kursen mot att istället peppa sig själv genom att säga, ”Fasicken vad bra att du vågade testa att ge dig iväg på det mötet. Du gjorde ditt allra bästa och det kommer du ha allt att vinna på i framtiden”, är så mycket bättre. Prova!

  1. Vad exakt VILL du egentligen?

Att veta vad man inte vill, brukar de flesta klara av alldeles utmärkt. Det är knepigare att veta vad exakt man vill göra istället för det där tråkiga. Sätt dig ned och skriv en lista för att skapa klarhet och sedan kan du, genom att vara snäll mot och peppa dig själv, börja ta de där första stapplande stegen mot dina drömmars stad. Ditt eget Happytown.

Vad säger du om detta Ann-Mari? Och ni andra?

Kramar och glad tisdag!

Helena

3
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00