Attraktionslagen-Mina knep för framgång

Visst lät det som en saga när Rhonda Byrnes ord spreds över jorden? Nyheten om dokumentären The Secret förförde och förfärade många när den släpptes. Jag förfördes för jag tror så innerligt på att man kan göra precis vad man vill i livet, om man bara vill det tillräckligt mycket.

Jag började skriva ned mina drömmar på papper, som så många andra också gjorde. Ordet visionboard blev väl närmast trendigt vid den här tiden. Jag affirmerade och tackade, ändå hände ingenting med min största dröm; att få bli utgiven författare. Jag fortsatte enträget att drömma om det där samtalet som skulle komma från ett förlag och likt en symbolisk riddare rädda mig från mitt kontor i Kungstornet i Stockholm. Det kom visserligen två samtal men de ledde inte hela vägen fram. Jag gnisslade tänder och stack nyckeln i kontorslåset fortsatt.

Vad jag inte hade greppat var två oerhört viktiga saker. Jag menar att de är avgörande för att lyckas med attraktionslagen:

1. Var nöjd med det du har. Om man inte är nöjd med det man redan har, kan man aldrig få mer.

2. Ha fullkomlig tillit till att det du önskar kommer precis när det ska. Magi sker precis när vi är redo för den.

De här två punkterna är avhängiga av varandra. Om man inte är nöjd med det man har, kan man inte acceptera att fortsätta leva precis som det är och då känner man troligen heller inget lugn, ingen tillit, till att man är omhändertagen av sina drömmar.

Jag signalerade ett enda stort ”Jag SAKNAR ett förlag” med mina tankar och tandgnisslande på väg till och från kontoret. Jag var inte nöjd med min situation på ett enda sätt. Jag skrev, skrev, skrev och kontaktade förlag åt höger och vänster. Jag gick kvällskurser och smög iväg på intervjuer på reklambyråer på mina lunchraster. Men inget hände.

Så plötsligt så gav jag upp. Jag slutade att kämpa med att mina böcker skulle bli tryckta av ett förlag. Och jag kände mig nöjd med att ge upp den kampen. Ni som läser här vet att jag tidigare under året gjorde mig redo för att ge ut Fortunatas Profetia själv. Jag anlitade korrekturläsare, letade omslag och förberedde mig för att använda Amazon för att ge ut boken själv.

Då hände det plöstligt. EA Förlag meddelade mig att de ville ge ut Fortunatas Profetia och snart skrev vi även kontrakt på Happytown.

Det bästa tipset för att lyckas med attraktionslagen, utöver att vara nöjd och känna komplett tillit, är också att inte bestämma hur saker och ting ska komma till en. Det ska man faktiskt inte ens fundera över. Att tänka att man har någon man kontaktar med sin önskan som sedan tar hand om det praktiska kring hur det ska gå till, är den rätta inställningen. Man kan se sig själv som en slags VD för sina drömmar, men de som ser till att de förverkligas är inte VD:n, utan annat folk. Jag brukar säga att jag överlämnar det åt Gud, änglarna, universum eller hustomtarna. Faktum är att jag inte behöver veta vilka som utför arbetet med att ge mig min önskan.Det är inte min uppgift.

Håller ni med? Eller vad är er erfarenhet av att lyckas med attraktionslagen? Berätta!

En utmärkt bok att läsa för att lära sig mer är den nyligen utkomna boken av Helena Magdalena Ivekrans, Lev din dröm.

Glad onsdag till er alla!

Kramar

Helena

 1. TACK Helena för detta inlägg!!
  .. och är inte även detta lite av ”det man ber om får man”? Vad mer är möjligt?
  Ändå… jag känner verkligen igen mig i ”Jungfruns” inlägg nedan, att man till slut nästan blir trött på allt….
  För några år sedan hamnade jag i en livskris där jag antingen skulle gå under eller orka igenom. Jag bad om hjälp och universum levererade min räddning i form av bloggar, människor, böcker/texter – allt. Då fick jag attraktionslagen till mig, bland annat.
  Under några års tid har jag lagt mycket tid på att lära mig och ett tag kändes det verkligen som om jag verkligen LEVDE i detta. Jag hade lätt för att hitta rätt känsla, tankar, affirmationer, önskningar, tillit osv.
  Nu har jag påbörjat ett stort projekt om en dröm jag närt ett tag och i början kändes det fantastiskt roligt men sedan en liten tid tillbaka så känns det som om jag nästan tappat allt. Jag har ju kunskapen, jag vet hur jag ska göra i känsla/tankar men jag kan liksom inte förmå mig längre. Jag har hamnat lite som i ett vacuum. Vet varken ut eller in och letar efter inspiration och glädje. Märklig känsla och nog så frustrerande!
  TACK för tipsen. Jag vill tillbaka, ska tillbaka och tacksamheten får bli min första del, varje dag! Det får bli disciplin med massor av boost av glädjekällor och EFT!
  Kram!

  1. Vill tillägga ett tack till Anna som delade länken med tips! Vilken härlig sak att göra, det ska jag absolut ta till mig!

   1. Anna skriver:

    Tack för kommentaren! Vad kul att du tyckte om länken! Anna

 2. Anna skriver:

  Jag försöker att vända på mina tankar till tacksamhet, nöjdhet och en önskan om hjälp isf en ständig klagan över avsaknad som är så lätt att falla in i. Jag gör denna övning innan jag somnar in: http://www.bjornensover.se/?p=628
  Anna

 3. Frida skriver:

  Jag tycker att det ligger mycket i det där, men försöker även att tillämpa David R Hawkins tankar kring ”the power of letting go”. Ser stora likheter i tankesätten även om de på andra sätt är precis tvärtemot varandra. Tron på att de som är tänkt att ske kommer att ske.

 4. Känner igen mig i dina ord gällande tandgnisslande och att signlera ”avsaknad” av nåt. Jag är mitt i det nu och har varit ett år tillbaka. Tog tjänstledigt för några år sedan för att satsa på min dröm. Det har varit år som absolut varit värda en fattig tillvaro men också många många MÅNGA tårar, orosmoment och en känsla av total värdelöshet.
  Attraktionslagen är självklart något jag försöker tillämpa och lära mig mer utav och även fast man vet att ”man måste komma upp i en bättre energinivå” och bli mer tacksam för det man har så hamnar, iaf jag, lätt i ett tillstånd där man helt enkelt inte orkar vara positiv längre. ”Verkligheten” visar sin tydliga bild och man har svårt att i det tillståndet kunna tro eller se att det kan lösa sig. Tyvärr har jag blivit mer negativ med de senaste årens erfarenheter vilket skapar sådan enorm press på en också om man nu ska välja att gå på attraktionslagens riktlinjer.

  Men långt där framme, någonstans mellan dagdrömmar och tillit, så vet jag att det kommer lösa sig – att jag kommer må bra och vara tillfreds (oavsett om jag når mina drömmar eller ej). Sen vet jag inte om den framtiden ligger 1 år eller 10 år framåt i tiden. Är dessa tankar något du kan känna igen dig i?

  Kollar din blogg varje dag och gillar att du har en positiv tråd trots att stjärnorna ibland säger något annat. Men ibland (oftast har jag svårt att hålla mig ändå), försöker jag ta ett break från att läsa astrologi just för att OM det står något negativt har jag lättare att ta till mig det och blir rädd för det inte kommer jobba till min fördel. Förstår du vad jag menar? Att astrologi inte alltid är gynnsamt utifrån ett attraktionslagsperspektiv?

  Blev ett långt utlägg men ämnet är himla intressant :)

  1. Hej!
   Jag kan absolut relatera till känslan av att ”det kommer inte kunna gå”. Jag levde med den i många år och det var som att trampa gyttja i ett träsk.
   De knep jag till slut använde som fick allt att vända var de jag skrev om. Jag försöker tänka positivt i alla lägen och det hjälper mig. Gör det som känns rätt för dig gällande att läsa astrologi/vägledning, Det du gör och läser ska ju boosta dig, inget annat.
   Jag är helt övertygad om att du kommer nå dina drömmar och finna harmoni. Ge inte upp!

   Stora kramar
   Helena

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..