Självuppfyllande profetior

Skeptiker använder sig gärna av uttrycket självuppfyllande profetior. De menar då att sådant man fått höra av t ex en spådam ser man egenhändigt till att det sker, inte att siaren i fråga sett in i framtiden.

Jag tror på både mirakel och självuppfyllande profetior. Ofta när man besöker ett medium, en astrolog eller annan vägledare som psykolog eller jurist, är det för att man befinner sig i rådsnöd. Man har det knepigt och vill få hjälp att reda ut situationen. I en sådan situation kan en vägledare, av vilket slag den än må vara, verkligen vara guld värd. Kloka, objektiva råd och tankar får en kanske att se saker och ting från en annan vinkel vilket kanske underlättar beslutstagande. Så långt är alla former av råd toppen, tycker jag.

Men det finns också en fara i att be om råd; att man ger sin rådgivare så mycket makt att man glömmer bort sin egen. När man regelbundet uppsöker en spådam eller kanske en väninna för att fråga om hur man ska agera i en viss situation bör man också fråga sig; Vem är det egentligen som styr mitt liv, jag eller rådgivaren?

Under några av mina sökande år lyssnade jag mer än gärna till vad andra sa borde ske i mitt liv. Gör inte samma misstag. Man tappar bara kontakten med jorden under fötterna. Ta in råd men gå sedan hem och begrunda dem på kammaren. Fatta sedan beslut med egna känslor och tankar. Det blir bäst så.

Kramar till er alla och glad torsdag!

Helena

 

 1. Hej Helena!
  Så kloka ord.
  Nyfiken ändå på framtida möjligheter. När tror du årshoroskopet 2015kommer här på bloggen? För det blir väl ett!
  Hoppas
  Marianne

  1. :-) Visst blir det årshoroskop! Skriver på det nu och siktar på att publicera hela härligheten i mitten på december! Håll ut! :-)
   Kramar Helena

 2. Julia skriver:

  Bra sagt.
  Tycker ofta folk skyller ifrån sig på andra istället för att ta ansvar själv för det man gör.
  Usch idag ska jag till läkaren och be om sjukskrivning.
  Orkar inte mer.
  Inte nu iallafall.
  Man kör på som ett ånglok fast rälsen tagit slut för längesen.
  Just nu känner jag mig som ett spöklok och jag måste få stopp på det.
  Hoppas stjärnorna är med mig idag 11.30
  Och intalar läkaren att jag behöver få vila nu efter så många år.
  Ha en fin dag.
  Kram från Julia ❤️

 3. Helene skriver:

  Kloka råd och tankar!!!
  Kram på dej❤️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..