Boklördag. Tidningsartiklar

Om man tycker om att skriva och vill bli publicerad är en väg att börja att skriva artiklar för en tidning. Jag hade ingen erfarenhet som skribent men några idéer till artiklar, främst inom ämnena historia och mystik, och kontaktade därför några relevanta tidningar. En del av dem nappade och jag fick en artikel publicerad här och en där.

Beslutsvägen kan ibland ta lite tid. Man kan vänta och vänta och så plötsligt hör redaktionen av sig och säger att det är dags att putsa texten för att den ska publiceras. Det är väldigt roligt och snart får man se sitt namn i tryck.

När man sedan skickar iväg bokmanus till förlagen är det alltid en bra merit att kunna nämna i presentationsbrevet.

Det finns massor av magasin och massor av intressen. Om du vill göra samma sak, skriv då om det som ligger dig varmt om hjärtat och kontakta sedan de tidningar och magasin som är inriktad just på den typen av ämnen. Det kan gå vägen!

Glad lördag till er alla skrivande själar där ute!

Kramar

Helena

 1. Pia skriver:

  Hej Helena! >Eftersom det är ”boklördag” passar jag på att ställa två frågor till dig som jag undrat över. Dels om du kan ge tips på stipendier man kan söka när man vill skriva en bok. Jag är en journalist som efter två års funderingar äntligen hittat det ämne jag vill skriva om i bokform. Min andra fråga är när i processen man hör av sig till ett bokförlag? Min bok kommer baseras på djupintervjuer och jag undrar om det är bäst att göra intervjuerna först och sedan presentera sin ide eller gå till ett förlag direkt? Jag läser dina inspirerande texter med nöje. Kram

  1. Hej Pia!
   Förlåt för sent svar!
   Jag har inte någon koll alls på stipendier tyvärr. Har du kollat med biblioteken, om jag inte minns fel ska det finnas någon slags stipdendiebok? Kanske kan din idé alternativt få sponsring av ett företag?
   Om det är en fackbok kan du ju känna av med olika förlag om det finns ett intresse för din typ av bok och sedan skicka synopsis. Jag sålde in Happytown på synopsis och jag har tidigare varit i kontakt med förlag som jag diskuterat ideer med. Prova den vägen.
   Ofta skriver man en bok för att man känner att den bara måste skrivas så oavsett vad förlagen svarar dig tycker jag att du ska satsa på att skriva boken om du känner starkt för ämnet. Du kan ju ge ut den själv eller sprida den via samarbetspartners framöver!
   Lycka till!
   Kram
   Helena

   1. Pia skriver:

    Tack Helena! Jag ska kolla vidare på biblioteken. Och JA det är precis så det känns. DETTA ska jag göra oavsett vad/hur omvärlden gör/reagerar. Och så den där gryende känslan av att vara författare, att det faktiskt är ens rätta plats, bara det att inte omvärlden vet om det ännu:)
    Stor kram till dig, så fint för er att fira första julen tillsammans.Njut!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..